To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T

W@sio - 04-06-2018, 22:04

Rafał, dokładnie ten sam model mam na colt'cie ;-)
Hugo - 04-06-2018, 22:04

Fatalne te felgi. Rant w ogóle nie pasuje do Outka.
AidsD - 06-06-2018, 08:11

Do spejsa by podeszły :)
W@sio - 06-06-2018, 08:18

Cytuję sam siebie z tematu upgrade'owania hebli w O1T:
Cytat:
Test day 1... przez pierwsze 50km nic się nie działo, staram się dość delikatnie obchodzić z hamucami. Jak zaleca producent po montażu należy wykonać kilka hamowań 50-0 celem dotarcia klocków do tarcz. Zrobiłem 3 hamowania 80-10... a potem już normalne użytkowanie.

Po około 50km po manewrze zawracania przez chwilę prawa tarcza zaczęła leciutko trzeć o blaszkę (ślizg klocków). Skąd wiem, że to akurat blaszka? została malutka ryska na obwodzie tarczy :)
Trwało to kilka sekund i zastanawiam się czy jest sens znów rozbierać układ i podginać blaszkę :)

Polatam tak kilka dni celem ułożenia tarcz itp i zrobię test hamowania z większej prędkości. Póki co jest na prawdę spoko - tzn jest lepiej niż na poprzednich tarczach... ale i tak daleko do CZT

Dodam tutaj, że nic nie piszczy, nić nie wyje, hamuje cicho i jest okay :)

W@sio - 06-06-2018, 08:21

AidsD napisał/a:
Do spejsa by podeszły

Jak chcesz to podam Ci numer telefonu do Łukasza. Kupił je z myślą o montażu w lancerze CS i okazało się, że z tyłu musiał by rolować ranty nadkoli... Zrezygnował, bo po wakacjach będzie zmieniał auto. Tak czy inaczej fele są na sprzedaż

W@sio - 18-06-2018, 13:01

Póki co tarcze sprawdzają się rewelacyjnie... Nie piszczą, nie wyją, nie kwiczą jak zarzynana świnia... co prawda jeszcze nie robiłem testu hamowania z wyższych szybkości... ale moze dzisiaj go zrobię :)
Twardy - 18-06-2018, 20:09

W@sio napisał/a:
Póki co tarcze sprawdzają się rewelacyjnie... co prawda jeszcze nie robiłem testu hamowania z wyższych szybkości... ale moze dzisiaj go zrobię :)

Tylko na autobahnie w Niemczech takie testy :axe: :D

staszq2 - 18-06-2018, 20:39

Twardy napisał/a:

W@sio napisał/a:
Póki co tarcze sprawdzają się rewelacyjnie... co prawda jeszcze nie robiłem testu hamowania z wyższych szybkości... ale moze dzisiaj go zrobię

Tylko na autobahnie w Niemczech takie testy

Panie nikt tu w PL nie przekracza 140km\h zawsze wszyscy jeździmy na zachód w powyższej sprawie :mrgreen: ja przy teście StopTecha bym w innym wypadku w ciągu godziny nazbierał hipotetycznie co najmniej 200 pkt. więc tylko autobahn :-" :-" :-"

AidsD - 19-06-2018, 13:10

staszq2 napisał/a:
zawsze wszyscy jeździmy na zachód w powyższej sprawie

Naturlich

Piotrek_crx - 20-06-2018, 20:55

Cześć,
Miałem takie tarcze od Rottingera w TypeR i powiem że dawały rade, w połączeniu z klockiem Ferrodo było na prawde dobrze 8) Nigdy nie słyszałem żadnego wycia czy huczenia podczas hamowania, może klocek nieodpowiedniej twardości był zastosowany...

W@asio, sam się przymierzam do zmiany tarcz w moim OT1 i pytanie czy te tarcze z ASX podchodzą P&P czy jakaś żeźba z jarzmami itp?

W@sio - 20-06-2018, 23:00

Hejka. Rzeźby dużej nie ma. Trzeba podszlifować nadlewki jarzm - okolo 1mm... Wrzucałem zdjęcia do tematu o upgrade hamulców w o1t
W@sio - 12-07-2018, 15:46

Testowałem autko z użyciem apki torqe pro i pomiar pokazał 287,4 HP... Może pokazał by i więcej aaaale było boom!
Niby te silikonowe łączniki i kolana od fmic.pl są zbrojone, niby testowane na 10 bar... A tu trzasnął...

Twardy - 12-07-2018, 16:37

W@sio napisał/a:
Testowałem autko z użyciem apki torqe pro i pomiar pokazał 287,4 HP... Może pokazał by i więcej aaaale było boom!
Niby te silikonowe łączniki i kolana od fmic.pl są zbrojone, niby testowane na 10 bar... A tu trzasnął...
Image

Odeślij im i poproś o wymianę na lepszy model :D

Bzyk_R1 - 12-07-2018, 18:45

Pękła od strony barana. Wróć do bandażu Piotrze bo pewnie się upiekła.
W@sio - 12-07-2018, 19:31

Odziwo nie ma śladu by się cokolwiek topiło, czy piekło. Co ciekawe, na IC z evki egt mi spadło o 100 stopni przy WOT