Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
Tomek - 13-10-2014, 12:04
jAZZMAN napisał/a: |
Jednak w takiej sytuacji nie powinno się pisać , że jedni mieli lepsze warunki a inni gorsze albo, że byli 300m od zlotu. Tak jak pisał Banderas - za te ośrodki nie ponosi odpowiedzialności. |
dorosłym ludziom nie trzeba tego tłumaczyć (mam taką nadzieję)
mjsystem - 13-10-2014, 12:06
Tomek napisał/a: | potrzebne jest, żeby potencjalny organizator potem zebrał wszystko do kupy i zaprezentowal jeszcze raz |
Zdecydowanie i to szybko.
Tomek napisał/a: | trzeba zmobilizować pozostałe 2 kandydatury
IMHO trzeba wybrać lokalizację szybko, żeby orgzanizaorzy mieli więcej czasu |
Jak pierwsze wypali, to Pogorzelica rulez
Dario1986 - 13-10-2014, 12:08
z tego co czytam to Zachodniopomorskie ma wielki zapał do organizacji i chyba nie można im tego odbierać. Szybko reagują na ewentualne zapotrzebowanie mam nadzieję że tańsze noclegi w ościennych ośrodkach wypalą i wszyscy będą zadowoleni
Mi osobiście taki tańszy nocleg jak najbardziej by opowiadał oddalony o kilka minut drogi od "głównego" ośrodka, tym bardziej że będę myślał nad dłuższym niż 3 dni pobytem nad morzem., tak jak wielu innych MM.
Marcino - 13-10-2014, 12:09
Coś w tym jest ze jak jest blisko to się chętniej jedzie.... jak ktoś ma rzut beretem czyli do ok 100km to nie probem. Ja jestem za tym żeby było pomorze:)
Jak czytam o zlotach Vaga czy innych to się ludzie cieszą ze spotkania i namiotów, a my chcemy niewiadomo czego.
mjsystem - 13-10-2014, 12:10
Odległość między Mantą a Bryzą...... 20 metrów.
Różnica w cenie dwukrotnie niższa...
I niech nikt nie podważa sensu tej dyskusji.
[ Dodano: 13-10-2014, 12:12 ]
Dario1986 napisał/a: | Mi osobiście taki tańszy nocleg jak najbardziej by opowiadał oddalony o kilka minut drogi od "głównego" ośrodka, tym bardziej że będę myślał nad dłuższym niż 3 dni pobytem nad morzem., tak jak wielu innych MM. |
Dokładnie w tym sęk. Zgadzam się z Tobą w 100%
stary alfer - 13-10-2014, 12:20
Przed chwilą komitet organizacyjny podjął decyzję, że nie bierze odpowiedzialności za warunki w ośrodku Bryza i tym samym nie będzie pośredniczył w zakupie noclegów w tym ośrodku.
Jednocześnie przypominam, że jeśli 100 osób pójdzie do Bryzy, a drugie 100 zamieszka w Mancie to z automatu nie mamy Manty na wyłączność i bawimy się na ośrodku z setką emerytów, którzy przyjadą w tym terminie.
Jak nie my to kto inny. Jezioro w centrum Polski może bić się o nas w terminie. Ośrodek nadmorski nie musi. Ludzie przyjadą.
Dyskusja niechcący poszła w złym kierunku. Wróćmy na właściwą ścieżkę.
mjsystem - 13-10-2014, 12:25
stary alfer napisał/a: | Wróćmy na właściwą ścieżkę. |
Czekamy na kontrkandydatury w takim razie.
stary alfer - 13-10-2014, 12:29
mjsystem napisał/a: | Czekamy na kontrkandydatury w takim razie. |
I nie to jest problemem:
Cytat: | Przed chwilą komitet organizacyjny podjął decyzję, że nie bierze odpowiedzialności za warunki w ośrodku Bryza i tym samym nie będzie pośredniczył w zakupie noclegów w tym ośrodku. |
Bo każdy może wykupić tam nocleg na własną rękę. Ale to jest prawdziwy problem:
Cytat: | Jednocześnie przypominam, że jeśli 100 osób pójdzie do Bryzy, a drugie 100 zamieszka w Mancie to z automatu nie mamy Manty na wyłączność i bawimy się na ośrodku z setką emerytów, którzy przyjadą w tym terminie. |
Nawet największy szaleniec nie odda nam połowy ośrodka za darmo.
Popatrzcie z tego punku widzenia. Ośrodki nadmorskie są w tym terminie pełne. Dlatego my - Zachodniopomorskie jedziemy tam najwcześniej w połowie września (ostatnie dwa lata ze względu na obłożenie dopiero pod koniec lub na początku października) oraz w majowy weekend.
jAZZMAN - 13-10-2014, 12:29
Cytat: | Cena czyni cuda |
Ale w pozytywnym i negatywnym kierunku. Koleżka kupił kiedyś chińskie łożysko do forda. Pojechał na zakupy i już nie wrócił ;P
mjsystem - 13-10-2014, 12:37
stary alfer napisał/a: | Ale to jest prawdziwy problem:
Cytat:
Jednocześnie przypominam, że jeśli 100 osób pójdzie do Bryzy, a drugie 100 zamieszka w Mancie to z automatu nie mamy Manty na wyłączność i bawimy się na ośrodku z setką emerytów, którzy przyjadą w tym terminie.
_________________ |
A potem polecą do MMC po nowe samochody
Albo trafią do klubu AA.
Mi na prawdę nie chodzi o własny tyłek a o koszt, który dotyczy kilkuset osób.
jAZZMAN napisał/a: | Cytat:
Cena czyni cuda
Ale w pozytywnym i negatywnym kierunku. Koleżka kupił kiedyś chińskie łożysko do forda. Pojechał na zakupy i już nie wrócił ;P |
Ale to nie jest celne porównanie.
Tomek - 13-10-2014, 12:46
stary alfer napisał/a: | Przed chwilą komitet organizacyjny podjął decyzję, że nie bierze odpowiedzialności za warunki w ośrodku Bryza i tym samym nie będzie pośredniczył w zakupie noclegów w tym ośrodku.
Jednocześnie przypominam, że jeśli 100 osób pójdzie do Bryzy, a drugie 100 zamieszka w Mancie to z automatu nie mamy Manty na wyłączność i bawimy się na ośrodku z setką emerytów, którzy przyjadą w tym terminie. |
IMHO dwa powyższe stanowią problem
bo ok, nie oczekuje, że ktoś weźmie odpowiedzialność za standard ośrodka etc.
ale jednak, jeśli ten drugi ośrodek jest przedstawiany jako alternatywa tanszego noclegu, to jak dla mnie, jest to część podlegająca organizatorowi zlotu
kolejna kwestia - to sie na zlot organizujemy w styczniu-marcu i wtedy mniej wiecej sie mysli o pokojach i płaceniu
wtedy ten drugi - tanszy osrodek moze byc juz zajęty
stary alfer - 13-10-2014, 12:54
Tomek napisał/a: | ale jednak, jeśli ten drugi ośrodek jest przedstawiany jako alternatywa tanszego noclegu, to jak dla mnie, jest to część podlegająca organizatorowi zlotu |
Nie jest. Wycofujemy ten pomysł. Uznajmy, że go nie było.
Tomek napisał/a: | kolejna kwestia - to sie na zlot organizujemy w styczniu-marcu i wtedy mniej wiecej sie mysli o pokojach i płaceniu
wtedy ten drugi - tanszy osrodek moze byc juz zajęty |
Prosimy o podjęcie decyzji co do miejsca organizacji Zlotu NAJPÓŹNIEJ do końca pierwszej dekady listopada. Po tym terminie oferta Zachodniopomorskiego wygasa.
Manta zaczyna sprzedaż miejsc na lato 2015. Tam przyjeżdżają w 99,9% grupy zorganizowane (kolonie, emeryci na wczasy itp), więc nie ma czasu na kolejne miesiące dyskusji.
Tomek - 13-10-2014, 12:59
stary alfer napisał/a: | Prosimy o podjęcie decyzji co do miejsca organizacji Zlotu NAJPÓŹNIEJ do końca pierwszej dekady listopada. Po tym terminie oferta Zachodniopomorskiego wygasa. |
jestem jak najbardziej za takim terminem
tylko jeszcze nie ustaliliśmy kto miałby podjąć decyzję i w jaki sposób
stary alfer - 13-10-2014, 13:05
Tomek napisał/a: | tylko jeszcze nie ustaliliśmy kto miałby podjąć decyzję i w jaki sposób |
No właśnie: "Jaką metodą wybierzemy metodę głosowania"
Spróbujcie rozpropagować temat na forum moderatorskim. Aczkolwiek na razie oferta jest jedna, czekamy na inne, więc czasu na podjęcie decyzji jest mało.
Myślę, że Firleja można uważać za drugą, bo Nasi Rodacy z Lubelskiego chcieli i chcą robić Zlot w 2015.
mjsystem - 13-10-2014, 13:17
Napisałem do Firka z prośbą o masówkę. Mam nadzieję, że reakcja będzie szybka. Mam też nadzieje, że frekwencja w dyskusji dopisze. Trzecia nadzieja to, że dojdziemy do konsensusu.
stary alfer napisał/a: | Uznajmy, że go nie było. |
Był. I musi być. Nie zasadne jest skazywać zlot na warunki tylko hotelowe.
|
|
|