To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Hamulce O1 T UPGRADE

Bzyk_R1 - 09-06-2018, 12:40

Paweł montował do O1T, myślę że ma wiedzę co i jak, z tym że on do brembo. W serii nie przypominam sobie żeby ktoś wrzucał oplot. Używam przewodów w oplocie w motocyklu i polecam. Heble lepiej działają i dozowanie o wiele bardziej precyzyjne. Z tym że tutaj układ jest o wiele krótszy.
Pawel1988 - 10-06-2018, 00:41

Co do przewodów to tak wymieniłem ale razem z zaciskami więc nie wiem ile roboty z tego robią przewody.

Wrażenia z jazdy
https://giphy.com/gifs/coffee-starbucks-biOcQLKNIewlW
Oczywiście udało się zamontować tarcze z Kia 320/28
Trzeba powiedzieć że gdyby nie Bzyk to tarcza z Kia by nie siedziała w outlanderze więc dzięki 😁 + jest taki że tarcza z Kia jest o połowę lżejsza niż ta z velsatis.

elektryk - 10-06-2018, 18:45

Pawel1988 napisał/a:
Co do przewodów to tak wymieniłem ale razem z zaciskami więc nie wiem ile roboty z tego robią przewody.
A jak z tyłem? Wymaga demontażu tego metalowego odcinka nad piastą, czy masz 2 przewody elastyczne z każdej stronie tak jak w oryginale?
Sprzedający na allegro wysłał mnie na przysłowiowe drzewo jak pytałem o szczegóły. Chyba nie zależy mu zbytnio na klientach.

A takie pytanko z innej bajki, chciałbym wymienić odpowietrzniki hamulców na nowe, gdzie kupić coś w wymiarze mitsubishi pod kluczyk 8mm tak jak jest w oryginale? W sklepach dostępne są tylko pod kluczyć 7mm, ew jakieś dużo dłuższe pod kluczyk 9mm.

Bizi78 - 10-06-2018, 19:51

Odpowietrzniki najlepiej kupić w ASO, fortuny nie wydasz.
Do MSS płaciłem po parę złotych jak dobrze pamiętam.

Pawel1988 - 10-06-2018, 23:55

Co do przewodów to mam po dwa na stronę na tył, tak jak w oryginale.
Zdjęcia u mnie w temacie gdzieś na ostatnich stronach. Firm dorabiajacych przewody jest bardzo dużo więc wydaje mi się dzwon tu i tam A jak ktoś Ci łaskę robi to widocznie za dużo klientów ma i niech spada. Na pewno znajdziesz odpowiednią firmę. I nie pamiętam gdzie ale widziałem taki konfigurator odrabiania przewodów, wybierasz długość rodzaj złącza kolor itp i zamawiasz.😁

elektryk - 11-06-2018, 11:40

Pawel1988 napisał/a:
Co do przewodów to mam po dwa na stronę na tył, tak jak w oryginale.
A to był oryginalty zestaw HEL? Możesz podać numer?

Pawel1988 napisał/a:
Firm dorabiajacych przewody jest bardzo dużo więc wydaje mi się dzwon tu i tam
Masz na mysli takie ze stalowym oplotem, czy standardowe z jakims włóknem zatopionym w gumie?
Pawel1988 - 11-06-2018, 12:24

Nie wiem jakiej firmy są i nie mam numeru bo były dorabianie na zamówienie ponieważ z jednej strony (buda ) musiał być outlander A z drugiej (zacisk ) bmw e38. Ale mam na myśli takie w stalowym oplocie.
elektryk - 11-06-2018, 14:32

Czy może ktoś ma do odsprzedania zaciski przednie? Chętnie odkupię jak komuś zostały po upgrade.
Twardy - 11-06-2018, 15:32

Pawel1988, jak Ci się sprawuje ten zestaw hebli? :D mogę powoli składać podanie na zamówienie adapterów? :twisted:
Bzyk_R1 - 11-06-2018, 15:38

Twardy, o adaptery to do mnie podanie :-D bo produkcja w Pińczowie. Natomiast centrum dystrybucji u Pawła :-D
Twardy - 11-06-2018, 17:34

Bzyk_R1, w takim razie proszę o więcej informacji na temat adapterów i czemu tak drogo :P
Pawel1988 - 11-06-2018, 20:53

Jak się sprawuje to już opisałem u mnie w temacie 😁po mieście jak to po mieście na trasie pupe urywa 🤗🤗🤗jutro lub w środę ściągam z auta adaptery z Kia i wysyłam do Krzysia 😁przy dobrych wiatrach w piątek będzie je mieć. Ile zajmie dorobienie kilkunastu adapterow nie mam pojęcia. Jaka cena - nie mam pojęcia. Będę odpisywał na PW bo na forum nie można handlować 😁
Bzyk_R1 - 11-06-2018, 21:33

Ja natomiast obiecuje niezwłocznie zawieźć adaptery do firmy i złożyć zamówienie na większą ilość. Teraz mamy pewność że jest dobrze zwymiarowany pasuje i każdy może cieszyć się tarczą z kia 5x114,3. 320x28mm bez wiercenia bez rzeźby.
Twardy - 11-06-2018, 22:54

Bzyk_R1 napisał/a:
Ja natomiast obiecuje niezwłocznie zawieźć adaptery do firmy i złożyć zamówienie na większą ilość. Teraz mamy pewność że jest dobrze zwymiarowany pasuje i każdy może cieszyć się tarczą z kia 5x114,3. 320x28mm bez wiercenia bez rzeźby.

Uzbrajam się w cierpliwość i czekam na wieści :hello1:

Pawel1988 - 13-06-2018, 19:15

Hej Twardy odpisuje tu bo masz wyłączona opcje prywatnych wiadomości. Głowy nie dam ale jeżeli są do e38 A tak pisze sprzedawca to tak. Wyglądają identycznie jak moje. No i pamiętaj bo już nie wiem komu mówiłem A komu nie że przy oem feldze trzeba dystanse.