To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Initiale Paris

Owczar - 24-03-2017, 22:54

A czy ta ceramika na szybę wzmacnia też jakoś szybę? Dość sporo jeżdżę i szybko po autostradach. Po roku na nowej OEM szybie widzę mnóstwo mikro odpryskow. Myślałem o folii ochronnej ale coś nie jestem przekonany...
deejay - 24-03-2017, 23:17

Będę od poniedziałku do czwartku w Warszawie , więc możemy zaaplikować na testy na twoim Lexie 😉
Owczar - 24-03-2017, 23:50

Ma nadzieję, że tym razem chociaż na piwo znajdziesz chwilę ;)
Bartekkita - 26-03-2017, 23:05

deejay, to czekam na info jak oceniasz wycieraczkę, od jakiej prędkości nie musisz używać wycieraczek itd :P

no i o tych klockach, choć wiadomo pylenie lepiej testować na przodzie

Owczar - 27-03-2017, 09:58

Ja po wosku z jednej myjni miałem identyczny efekt i rzeczywiście wycieraczki nie musiałem używać ale tak od 120 w górę. Choć szczerze mówiąc komfort nie jest tak dobry, bo krople zasuwaja po szybie. Przejechałem tak kilkadziesiąt km, ale bardziej z ciekawości. Dużo lepiej jechało się z wycieraczkami.
deejay - 08-04-2017, 20:42

Długo leżały i sie doczekały :wink:

Dzisiaj pracowity dzień przy aucie. Na dzień dobry przyszedł czas na montaż nowych felg , które następnie zostały zabezpieczone specjalnym polimerem do felg . Po założeniu nie spodziewałem sie że tak fajnie auto będzie sie prezentować , moim zdaniem nabrało lekko sportowego charakteru :wink:
Kolejnym zaplanowanym zakresem pracy było polerowanie elementów Black Piano we wnętrzu auta , bo wkurzały mnie niektóre rysy :twisted: Efekt uzyskany zadowalający , bo udało sie usunąć ok 80% rys :wink: , oprócz tego elementy panelu środkowego zostały zabezpieczone powłoką ceramiczną Gtechniq 9H . Po kosmetyce przyszedł czas na małą kosmetykę ukł. klimatyzacji , wymiana filtra węglowego i dezynfekcja parownika . Na koniec po kompleksowym umyciu auta , poszedł wosk na lakier Soft 99 i tak oto dzionek zleciał :)

Bizi78 - 08-04-2017, 20:48

Ładny mistrz drugiego planu 8) .
deejay - 08-04-2017, 21:00

Bizi78 napisał/a:
Ładny mistrz drugiego planu 8) .

Miałem przyjemność sie nim opiekować przez kilka dni od strony technicznej :wink:

inq - 08-04-2017, 21:53

Zakrycie tablicy nic nie dało :P
lordu - 09-04-2017, 20:46

Latitude jest chyba trochę niedoceniany przez rynek. Miałem ostatnio możliwość przejechania się kilkanaście km tą Renówką - w tym aucie wszystko się zgadza : wyposazenie (wszystko tu jest, łącznie z masażami, skrętnymi bixenami, 3-strefową klimą)... auto jest ciche i szybkie. Pożeracz km na autostradzie.
Owczar - 09-04-2017, 22:45

Większość Renault jest niedoceniana. A latitude pewnie najbardziej. Audi, bmw i VW to najlepsze auta przecież :)
inq - 10-04-2017, 12:46

Owczar napisał/a:
Audi, bmw i VW to najlepsze auta przecież

Jeśli chodzi o lata do 2000 roku tak mniej więcej to tak jest. Nawet teraz wsiadając do takiego A6 z 99 roku i Laguny z 99 to jednak widać różnicę.

Owczar - 10-04-2017, 13:54

Do roku 2000 rzeczywiście, ale im nowsze, tym ta różnica się zaciera.
inq - 10-04-2017, 14:51

Ale tylko w wersjach powyżej przeciętnej. Mój służbowy Focus z 2014 roku w wersji powiedzmy podstawowej vs. Golf znajomego z 2015 roku i widać różnicę.
deejay - 15-04-2017, 17:24

Wreszcie była chwila czasu , aby na spokojnie zając sie rozrządem i wymienić kpl łańcucha wraz z kołami i napinaczem . Po demontażu łańcucha okazało sie że jednak ma już dosyć i jest już sporo wyciągnięty . Po montażu nowego zestawu różnica i pomiar na napinaczu wykazał ok 5 mm różnicy względem starego łańcucha . Więc 250 tyś to był idealny czas na wymianę , nie ma co ryzykować . Przy okazji wymiany łańcucha , oczywiście został zalany nowy olej nadal bez zmian MOBIL 5W30 . Silniczek w środku jak widać idealnie czysty i bez jakiś nalotów , nagarów itp , więc myślę że drugie tyle jeszcze przed nim :wink:

Kilka fotek z prac .