Lubelskie - Lubelskie OT VI
JCH - 21-11-2012, 17:44
ANDREW napisał/a: | Cytat: | AND... sprawdź akumulatory YUASA. Jeśli cenowo będą Ci pasować to bierz, to dobra marka. | Kupiłbym, tylko teraz mam ograniczony budżet bardzo i chciałbym kupić coś kompromisowego, tzn. cena plus jakość... | Nie wiem jakie masz ceny u siebie, ja znalazłem takie na stronach dystrybutorów:
KAGER 70-0115 - cena 316 zł
YUASA Elite 100T - cena 379 zł
Ja bym dołożył te 6 dych, chyba że różnica jest większa u Ciebie.
Co prawda tam brakuje 4Ah ale to nie powinno mieć znaczenia.
Mario - 21-11-2012, 20:16
grzesiopol napisał/a: | nic tam nie ma |
A bo już zapewne usunięto
Seichan - 21-11-2012, 20:36
Mario napisał/a: | A bo już zapewne usunięto |
Zgodnie z życzeniem
Andrew - 21-11-2012, 20:44
JCH napisał/a: | Nie wiem jakie masz ceny u siebie, ja znalazłem takie na stronach dystrybutorów:
KAGER 70-0115 - cena 316 zł
YUASA Elite 100T - cena 379 zł
Ja bym dołożył te 6 dych, chyba że różnica jest większa u Ciebie.
Co prawda tam brakuje 4Ah ale to nie powinno mieć znaczenia. |
Co do cen, to Kager 74Ah 680A poszedłby za 260 zł. I jakby coś się działo na gwarancji gość daje drugi od ręki. Poza tym twierdzi, że przez 4 lata tym handluje i żadnych reklamacji nie było...
[ Dodano: 21-11-2012, 20:49 ]
grzesiopol napisał/a: | ANDREW napisał/a:
Poza tym Centra to teraz lipa
Centra może tak ale centra plus lub Futura to wyższa jakość, poza tym centra to też i exide (to jedna firma )
Ja osobiście śmigam na Cetrze Plus i nie narzekam. |
Kolega miał już przejścia i z futurą i ze zwykłą Centrą. Ostatnio oddał na gwarancję miesięczny akumulator Centrę Plus. Także za tą marką nie będę się rozglądał. Czekam na większy mróz, zobaczymy co gal powie. Ale myślę, że szybko się skończy
Mario - 21-11-2012, 20:59
Mario napisał/a: | Zgodnie z życzeniem |
A dziękuję
Andrew - 21-11-2012, 21:16
Mam jeszcze jedno pytanko, może ktoś podpowie. Tzn. kończy mi się umowa na Polsat Cyfrowy i nie wiem, czy ją przedłużać, czy nastawić się na odbiór naziemny cyfrowy. Dodam, że na drugą opcję musiałbym kupić dekoder do odbioru...
Jaro1974 - 21-11-2012, 21:24
Na drugą opcję zawsze możesz kupić telewizor z dekoderem DVB-T. OD około 2000 pln można coś ciekawego wybrać w rozsądnych wymiarach do salonu. A jeśli już masz tv w miarę świeży to dekoder około 150 pln kosztuje do odbioru naziemnej. Ale wszystko zależy od tego co lubisz oglądać.
Andrew - 21-11-2012, 21:30
Jaro1974 napisał/a: | Na drugą opcję zawsze możesz kupić telewizor z dekoderem DVB-T. |
Nowy telewizor na razie nie wchodzi w grę. W cyfrowym przez pół roku miałbym wszystkie kanały dostępne w pakiecie familijnym, za cenę 14,90 zł. Później powróciłoby do opcji, którą mam.
Jaro1974 - 21-11-2012, 21:34
Nie wiem jak jest u ciebie teraz ale u mnie na chwilę obecną mam 15 programów telewizji naziemnej ale nie ma tam np tvn24 czy też tvn turbo które od czasu do czasu oglądam więc mam cyfrowy polsat. A z tego co wiem nie długo będą załączać trzeci multipleks więc i kanałów trochę dojdzie jeszcze.
Andrew - 21-11-2012, 21:37
Może i prawdę gadasz, ale znów nie mam anteny do naziemnego odbierania i jakby nie spojrzeć to zawsze z tyłu
Soner - 21-11-2012, 21:46
Andrzeju o antenę się nie martw. To niewielki koszt. W naziemną raz zainwestujesz i oglądasz poźniej za darmo (prawie). A co do umów z polsatem itp, to przeczytaj dokładnie umowę. Zobacz na ile musiałeś podpisać umowę i od kiedy ten okres zacznie być liczony i czy przez ten okres trwania umowy można bez dopłat zmieniać pakiety. Bo promocje będą na pewno. A tu umową jesteś związany jeszcze. Jeżeli nie masz wymagań co do kanałó TV, które sobie upodobałeś to tylko NTK.
Jaro1974 - 21-11-2012, 21:48
Ot mądrego to i warto poczytać
Andrew - 21-11-2012, 21:49
Dzięki Soner za wskazówkę
grzesiopol - 21-11-2012, 21:53
ANDREW napisał/a: | Poza tym twierdzi, że przez 4 lata tym handluje i żadnych reklamacji nie było... | każdy handlarz tak mówi
ANDREW napisał/a: | Ostatnio oddał na gwarancję miesięczny akumulator Centrę Plus | zawsze sie trafi czarna owca, a wtedy mówi sie że wszystko złe
ANDREW napisał/a: | Ale myślę, że szybko się skończy | obyś miał juz coś na wymianę
ANDREW napisał/a: | jakby nie spojrzeć to zawsze z tyłu | lepiej mieć z tyłu niż duży brzuch z przodu.
Jaki masz telewizor?
Andrew - 21-11-2012, 22:04
grzesiopol napisał/a: | zawsze sie trafi czarna owca, a wtedy mówi sie że wszystko złe |
Tylko, że jemu się takie Centry trafiają często
grzesiopol napisał/a: | Jaki masz telewizor? |
Przedpotopowy
|
|
|