To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

mkm - 06-03-2011, 22:20

Aga, czekaj, aż ja się zdenerwuję :evil:
Herbatę słodzę 4łyżeczki, kawę 5... Moja partnerka podobnie :evil:
Kilogram schodzi w momencie...

robertdg - 06-03-2011, 22:24

Aga, ja nie jestem sceptyczny, ja realnie patrze, bynajmniej nie ograniczam się do wiedzy tylko i wyłacznie z gazet/TV/FM/google, szczerze przyznam, że żal mi tych ludzi, dla których liczy się tylko kasa, wychowałem się na innych wartościach, ale takie mamy czasy, że pogoń za pieniędzmi przesłania to o czym później nie jeden rozmyśla na łoży śmierci.
koszmarek - 06-03-2011, 22:32

mkm, u nas po dwie, trzy łyżeczki na napój idzie. Więc też będzie szybciutko kilo rozrobione :(
robertdg - 06-03-2011, 22:38

mkm napisał/a:
Herbatę słodzę 4łyżeczki, kawę 5... Moja partnerka podobnie :evil:
Rozumiem, że nie mieszacie :D
fj_mike - 06-03-2011, 23:29

Ja już kilka dobrych lat nie słodzę :D
Kawa i herbata nabrała całkiem nowego smaku ;)

Aga - 06-03-2011, 23:54

robertdg napisał/a:
Aga, ja nie jestem sceptyczny, ja realnie patrze, bynajmniej nie ograniczam się do wiedzy tylko i wyłacznie z gazet/TV/FM/google, szczerze przyznam, że żal mi tych ludzi, dla których liczy się tylko kasa, wychowałem się na innych wartościach, ale takie mamy czasy, że pogoń za pieniędzmi przesłania to o czym później nie jeden rozmyśla na łoży śmierci.

wiedza - realia a wyznawane wartości to dwie zupełnie różne sprawy
to o czym mówimy to efekt globalizacji
możesz być antyglobalistą ale realiów nie zmienisz

poza tym sądzę, że to rozmowa na osobny temat - nie tutaj
miłej nocy

pawliku - 06-03-2011, 23:56

fj_mike napisał/a:
Kawa i herbata nabrała całkiem nowego smaku
bez cukru? łeee to to wogóle smaku nie ma :D :P
rosomak1983 - 07-03-2011, 00:25

pawliku napisał/a:
łeee to to wogóle smaku nie ma :D :P

zupełnie odwrotnie, zreszta odkad nie jem tego gównianego cukru wszystko zaczeło smakowac lepiej. :)

Co do cen cukru pamietacie jak wykupywali polskie cukrownie (pn niedaleko mnie w Przeworku) i od razu likwidowali ???? Widome o co chodziło...

mkm - 07-03-2011, 01:03

rosomak1983, Wy tam macie wodę lepszą, więc możesz smakować w smaku herbaty.
My mamy taki syf, że gdyby nie cukier to by się jej pić nie dało :evil: .
Klarowność traci zanim wystygnie, a smaki herbaty (nawet bez cukru :wink: ) nie do rozróżnienia...
Tylko cukier pozostał, choć "zawartość cukru w cukrze" też ostatnio spadła :evil:

rosomak1983 - 07-03-2011, 01:49

mkm napisał/a:
Klarowność traci zanim wystygnie

to moze swiadczyc o twardosci wody , wcale nie jest to złe. Wody mineralne w sklepach sa cholernie twarde co swiadczy o duzej zawartosci minerałów.

Krzyzak - 07-03-2011, 06:41

zrobiłem zapas 40kg cukru po 2.68 - 3 tyg. temu :P
na WP już miesiąc temu pisali, że cukier zdrożeje, więc nie było na co czekać - w końcu dżemiki się fajnie wciąga a i ciasto urodzinowe trzeba jakoś upiec

robertdg - 07-03-2011, 09:42

fj_mike napisał/a:
Ja już kilka dobrych lat nie słodzę :D
Kawa i herbata nabrała całkiem nowego smaku ;)

Ktoś kiedys powiedział, "Kawa nie po to jest czarna i gorzka, aby ją słodzić i zabielać", oduczyłem się słodzić, kiedy mój współlokator spozył kilogram (1kg) cukru w dobe, mojego cukru, po czym wielce odkupił jakiś z przeceny, który zapewne jakby upadł na podłoge to by panele połamał.

Aga, mozliwe, jednakże staram się nie popadać w skrajności, wszystko ma swoje plusy i minusy, meritum to osiągnięcie pewnego stanu równowagi.

Anonymous - 07-03-2011, 09:48

Krzyzak napisał/a:
zrobiłem zapas 40kg cukru po 2.68 - 3 tyg. temu
, więc do dzieła aparaturka i procenty zaczynają buzować :drunken:
fj_mike - 07-03-2011, 10:19

robertdg napisał/a:
oduczyłem się słodzić, kiedy mój współlokator spozył kilogram (1kg) cukru w dobe, mojego cukru

Ja się oduczyłem kiedy kilka bodajże w 2002r była też spora podwyżka cukru.
Najgorszy jest początek, trzeba się przyzwyczaić. Z kolei nie każdą kawę wypiję. Te bardzo tanie trzeba pić z cukrem aby zabić ten smak :mrgreen:

pamar - 07-03-2011, 10:35

I kto jest the beściak, kto?!?!?
http://sport.interia.pl/w...lewicza,1606203