Nasze Miśki - Mitsu O1T by Rafciu
Rafik83 - 15-04-2022, 12:40
Bzyk_R1 napisał/a: | Jakieś takie za duże te tłoki |
Czyż bym coś pomylił 🤔😅
Bzyk_R1 - 15-04-2022, 15:18
Chyba do mazdy MPSa zamówiłeś.
Rafik83 - 15-04-2022, 20:28
Trochę tu trochę tam się podszlifuje i wejdą
Bizi78 - 15-04-2022, 20:58
To już lepiej silnik rozwiercić będzie więcej kuni .
Rafik83 - 16-04-2022, 10:04
Bizi78 napisał/a: | To już lepiej silnik rozwiercić będzie więcej kuni . |
I bez rozwiercania będzie miał I więcej koni i niuta i pojemnosci
jacek11 - 16-04-2022, 10:15
Bizi78 napisał/a: | To już lepiej silnik rozwiercić będzie więcej kuni . |
Papierem ściernym na kołku
ledziu - 17-04-2022, 07:38
Rafik83 fajny pomysł ze strokiem
Jakie planujesz turbo ?
Na czym będziesz stroił ?
Rafik83 - 17-04-2022, 08:01
ledziu napisał/a: | Rafik83 fajny pomysł ze strokiem
Jakie planujesz turbo ?
Na czym będziesz stroił ? |
Dzięki pomysł pojawił się przy okazji kucia motoru, cena bardzo podobna a różnica jakby znacząca
Turbo to hybryda TD05 HR 10.5T
A stroił będzie Niuton na OEM ECU przynajmniej takie jest założenie a jak będzie wyjdzie w praniu
ledziu - 17-04-2022, 08:24
Idziesz moją ściechą powinno być około 600-650nm
Tylko ten wał trochę niepokoi bo u mnie popękał i niestety nie byłem jedyny z takim fuckupem
Teraz mam z galantowy i jest git
Co do kompa to są różne opinie zresztą tak jak do samego strojenia
Ogólnie myślę że Stroker jest najfajniejszym modem 4g63
No i ciekawe czy by skrzynka z Evo 6b nie podeszła
Rafik83 - 17-04-2022, 09:34
ledziu napisał/a: | Idziesz moją ściechą powinno być około 600-650nm
Tylko ten wał trochę niepokoi bo u mnie popękał i niestety nie byłem jedyny z takim fuckupem
Teraz mam z galantowy i jest git
Co do kompa to są różne opinie zresztą tak jak do samego strojenia
Ogólnie myślę że Stroker jest najfajniejszym modem 4g63
No i ciekawe czy by skrzynka z Evo 6b nie podeszła |
O jakim wale mówisz jaki stosowałeś u siebie ?
ledziu - 17-04-2022, 12:39
Cytat: | jakim wale mówisz jaki stosowałeś |
U mnie jak zawsze nie może być prosto Wysadzilem seryjny silnik (długa historia) potem stałem się posiadaczem trochę z przymusu strokera 2,3 na wale i korbach manley tłoki nie pamiętam. Niestety po około 4-5k.km.wał popękał. Trochę się zdenerwowałem i sam zacząłem drążyć. Google i hasło "manley problems". Silnik trafił do panów z Kraśnika i mój cały secik został zastąpiony wałem z galanta innymi korbami i tłokami. Zabij mnie ale nie pamiętam specyfikacji korb i tłoków bo były dobierane przez składacza silnika. Okazało się że to też nie jest oczywiste bo są kute korby słabsze niż OEM albo tłoki mają różne rozwiązania co do sworzni albo pierścieni. Doszła głowa z zaworami +1, potem następne problemy (strojenie +ECU i temat rzeka ale bardziej na PW).
Rafik83 - 17-04-2022, 13:55
ledziu napisał/a: | Cytat: | jakim wale mówisz jaki stosowałeś |
U mnie jak zawsze nie może być prosto Wysadzilem seryjny silnik (długa historia) potem stałem się posiadaczem trochę z przymusu strokera 2,3 na wale i korbach manley tłoki nie pamiętam. Niestety po około 4-5k.km.wał popękał. Trochę się zdenerwowałem i sam zacząłem drążyć. Google i hasło "manley problems". Silnik trafił do panów z Kraśnika i mój cały secik został zastąpiony wałem z galanta innymi korbami i tłokami. Zabij mnie ale nie pamiętam specyfikacji korb i tłoków bo były dobierane przez składacza silnika. Okazało się że to też nie jest oczywiste bo są kute korby słabsze niż OEM albo tłoki mają różne rozwiązania co do sworzni albo pierścieni. Doszła głowa z zaworami +1, potem następne problemy (strojenie +ECU i temat rzeka ale bardziej na PW). |
Czytałem trochę na temat tego problemu tych walòw i portu olejowego ale udało mi się wyrwać go za 1/4 ceny jeździł wcześniej w EVO do wyścigów górskich zrobił tam parę tysięcy i jest cały przed zakupem Krasnobrodzka sprawdziła go pod kątem mikropęknięć i było OK
ledziu - 17-04-2022, 14:04
Cytat: | Czytałem trochę na temat tego problemu tych walòw i portu olejowego ale udało mi się wyrwać go za 1/4 ceny jeździł wcześniej w EVO do wyścigów górskich zrobił tam parę tysięcy i jest cały przed zakupem Krasnobrodzka sprawdziła go pod kątem mikropęknięć i było OK |
U mnie było tak samo
Tylko trafił się cały zestaw Stroka z blokiem który był złożony i na dotarciu.
Rafik83 - 17-04-2022, 16:16
ledziu napisał/a: | Cytat: | Czytałem trochę na temat tego problemu tych walòw i portu olejowego ale udało mi się wyrwać go za 1/4 ceny jeździł wcześniej w EVO do wyścigów górskich zrobił tam parę tysięcy i jest cały przed zakupem Krasnobrodzka sprawdziła go pod kątem mikropęknięć i było OK |
U mnie było tak samo
Tylko trafił się cały zestaw Stroka z blokiem który był złożony i na dotarciu. |
Zobaczymy co będzie, to ostatnia szansa tego auta I drugi I ostatni silnik
Rafik83 - 09-05-2022, 16:55
Powoli do brzegu
Właściwie mamy komplet można składać
|
|
|