To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Szum wiatru przez drzwi przednie lub szyby?

sampler - 18-05-2012, 20:51

gawron napisał/a:
No kupiłem te 10m w weekend walke zaczynam:)

Taka drobna sugestia jak bedziesz wklejal uszczelke 10x3 wg opcji 2 czyli pod rynienkę dachową to przyklej ja jak najnizej praktycznie rowno z załamaniem 90 st przy uszczelce fabrycznej. Wtedy bedzie najlepiej doszczelniała

kubasiw - 13-07-2012, 17:41

Dzisiaj przeprowadziłem operacje z wklejaniem uszczelek: 10x3 płaskiej oraz "D".
Wyjazd na trasę z wypiekami na twarzy aby przetestować i .... Szumi jak szumiało, może nawet bardziej :lol:

Ech, co my mamy z tymi galantami.

arturj123 - 13-07-2012, 17:48

Polecam najpierw sprawdzić luz zawiasów (zazwyczaj tego dolnego), porównać z prawą stroną. Moim zdaniem to jest główna przyczyna.
Tomii - 13-07-2012, 20:43

arturj123 napisał/a:
Polecam najpierw sprawdzić luz zawiasów (zazwyczaj tego dolnego), porównać z prawą stroną. Moim zdaniem to jest główna przyczyna.

dobrze prawisz, zawiasy w Galancie są z plasteliny

milo - 13-07-2012, 20:52

arturj123 napisał/a:

A co jest z tymi zawiasami drzwi sie nie domykają ? :?:

deejay - 13-07-2012, 21:16

Tomii napisał/a:
arturj123 napisał/a:

dobrze prawisz, zawiasy w Galancie są z plasteliny

To chyba nie miałes stycznosci z innymi autami .
Jak w kazdym aucie po kilku latach wyrabiaja sie bolce w zawiasach to objaw normalnej eksplatacji i uzytkowania .

Kubasiw jeśli dalej szumi ci w aucie , to zacząłbym od podgięcia ramek przednich drzwi , które jest opisane kilka stron wczesniej .

Tomii - 13-07-2012, 21:33

deejay napisał/a:

Jak w kazdym aucie po kilku latach wyrabiaja sie bolce w zawiasach to objaw normalnej eksplatacji i uzytkowania .

w 17-to letnim mondeo z podobnym jak nie większym przebiegiem nie miałem w ogóle luzu na zawiasach a w galancie po złapaniu za ramkę drzwi kierowcy i pasażera "chodzą" góra-dół

deejay - 13-07-2012, 22:15

Tomii napisał/a:
deejay napisał/a:

w 17-to letnim mondeo z podobnym jak nie większym przebiegiem nie miałem w ogóle luzu na zawiasach a w galancie po złapaniu za ramkę drzwi kierowcy i pasażera "chodzą" góra-dół

U mnie w poprzednim Galu z 98 roku tez były idealne zawiasy jak i w obecnym , po prostu taki egzemplarz posiadasz w którym pojawił sie luz .
Ja w serwisie spotykam sie z nowymi autami w wieku 2-3 lat gdzie wyczuwam luz na drzwiach.

Kamil_Ziomek - 14-07-2012, 17:12

Ja widziałem mało aut bez luzu a galant jest jednym z nich.
Hugo - 14-07-2012, 20:23

Mój również bez jakichkolwiek luzów w zawiasach drzwi.
Krzyzak - 14-07-2012, 22:43

u mnie w obu rekinach też luzu brak
milo - 14-07-2012, 23:21

Są jakieś konkrety na wyciszenie bo każdy swoje chwali :?: przyczyna szumu :?:
polaff - 15-07-2012, 09:01

milo napisał/a:
przyczyna szumu
wiatr :D
milo - 15-07-2012, 10:09

polaff napisał/a:
wiatr

To wiem ,ale przyczyna w budowie i skąd te szumy się biorą wewnątrz , głównym problemem stanowią drzwi przez nie szum się dostaje tylko którędy :?:

Hugo - 15-07-2012, 11:00

polaff napisał/a:
wiatr
:thumbleft: