To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - LEGNUM Vr4

Matejko - 13-01-2010, 21:48

wosk jak wosk, praktycznie we wszystkich jest carnauba, jakbys chcial zrobic cos takiego:
http://www.snb.com.pl/
daj znac moze sie znizke zalatwi :wink:

KowaliK - 13-01-2010, 22:10

http://www.ochrona.lakieru.pl/

To podobno jest lepsze. :)

costa brawa - 13-01-2010, 23:01

ta diamentowa ochrona lakieru naprawde super wyglada - nawet z fabryki auto takie nie wyjezdza
znajomy w krakowie robil na czarnym samochodzie poprostu sie przegladasz jak w lustrze super efekt , zadnych rysek po myciu itp a auto w lecie myje za 2 zl na bezdotyku :D

PS
Piekny ten twoj Legnum :)

kochajj - 14-01-2010, 08:39

diamondbrite stosowałem i niestety nie mam najlepszego zdania... dodam, że nie stosowałem zalecanej chemii do mycia i efekt był taki ze szybko się to to rysowało...
londolut - 14-01-2010, 08:43

kochajj napisał/a:
diamondbrite stosowałem i niestety nie mam najlepszego zdania
To chyba raczej nie jest do końca wymierna ocena bo bez
kochajj napisał/a:
zalecanej chemii do mycia
zawsze będzie problem i
kochajj napisał/a:
efekt był taki ze szybko się to to rysowało

Chyba przyznasz mi rację.

Matejko - 14-01-2010, 08:55

Cytat:
To podobno jest lepsze. :)

podobno nie :)

KaCzKa - 14-01-2010, 09:04

są też tacy co wysilone silniki specjalnie przelewają paliwem co wg ich teorii "paliwo chłodzi silnik".

a czemu zakładasz regulator paliwa zamiast większych wtrysków? ludzie gadają że wtryski pracujące na wyższym ciśnieniu niż zakładane fabrycznie szybciej umierają.

btw piękna maszyna. zazdroszczę :wink:

kochajj - 14-01-2010, 12:30

londolut napisał/a:
kochajj napisał/a:
diamondbrite stosowałem i niestety nie mam najlepszego zdania
To chyba raczej nie jest do końca wymierna ocena bo bez
kochajj napisał/a:
zalecanej chemii do mycia
zawsze będzie problem i
kochajj napisał/a:
efekt był taki ze szybko się to to rysowało

Chyba przyznasz mi rację.

Przyznam racje... jednak i tak nie wierze w 6 letnią powłokę...

KaCzKa napisał/a:
są też tacy co wysilone silniki specjalnie przelewają paliwem co wg ich teorii "paliwo chłodzi silnik".

a czemu zakładasz regulator paliwa zamiast większych wtrysków? ludzie gadają że wtryski pracujące na wyższym ciśnieniu niż zakładane fabrycznie szybciej umierają.

btw piękna maszyna. zazdroszczę :wink:

A kto powiedział że nie mam wiekszych wtrysków (na półce) ... zakładam regulator ponieważ po założeniu walbro 255 wzrosło ciśnienie na listwie paliwowej i musze je obniżyć do serii(43psi)... a wtryski seryjnę(390cc) na 0.9 bara śmigają na 84% więc jeszcze bezpiecznie... mam już sporo większe wtryski, jednak założe je dopiero jak będzie taka potrzeba (TD04) ... Dodam, że mam ciągły podgląd na czas otwarcia wtrysków i ich wykorzystanie :)

KaCzKa - 14-01-2010, 20:50

Wszystko jasne. Zapytałem tylko z ciekawości, ale widzę że wszystko masz pod kontrolą ;)
Krzys - 14-01-2010, 23:06

gdzie takie świeczki mozna dostac??jaka cena??jaki symbol??czy sa to jakies uniwersalne?? :)
kochajj - 15-01-2010, 09:16

Krzys napisał/a:
gdzie takie świeczki mozna dostac??jaka cena??jaki symbol??czy sa to jakies uniwersalne?? :)

inter cars...
NGK ciepłota 7 lub denso IK22 lub IK 24

Wczoraj po strojeniu autko jezdzi na 0,95 bara... paliwo musiałem ściagnąć średnio o 10%... zapłon -1...
seria 0,6bara 2gi bieg 0,35g(przeciążenie)
0,95bara + strojenie = 0,51g EGT 850'C AFR < 12 zero stuków :)

roch_27 - 17-01-2010, 02:52

Wczoraj miałem okazję zobaczyć jak śmiga vr-ek z tymi cackami na pokładzie :D :supz: Uśmiech na twarzy od ucha do ucha :toothy7: bankowo 4ka z przodu :twisted:

pozdro

KaCzKa - 17-01-2010, 07:39

Panowie, zgrajcie jakiś filmik żeby zamiejscowi mogli chociaż nacieszyć oko :biggrin:
kochajj - 17-01-2010, 08:47

roch_27 napisał/a:
Wczoraj miałem okazję zobaczyć jak śmiga vr-ek z tymi cackami na pokładzie :D :supz: Uśmiech na twarzy od ucha do ucha :toothy7: bankowo 4ka z przodu :twisted:

pozdro

dzięki za miłe słowa zwłaszcza od usera VR4 które również pięknie zapiernicza... wczoraj rochu dostał extra około 30KM... stroiliśmy do 24 :) ...

ApAcHoS - 17-01-2010, 10:26

Od zawsze twierdziłem że Japońce najładniejsze są białe-Twoje kombi jest mega że gacie pełne 8)
Nie znalazłem filmu jak Twój sprzęt jeździ ale z opisu wymiata...znalazłeś go w UK z tego co czytałem...Będę w tym roku ze 2 tyg. w Anglii bo braciak i chrzestny tam siedzą to się za takim może rozejrzę :roll: