[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.
seler - 30-08-2020, 13:19
Panowie, montował ktoś z was do fabrycznego radia zmieniarkę wefa? Nie mogę przeżyć braku usb i zastanawiam się nad zakupem takiej zmieniarki.
TomCSF - 02-03-2021, 22:46 Temat postu: Radio - krok skoku częstotliwości
george2 napisał/a: | Okazuje się że te radia wersja amerykańska można przerobić tak aby prawidłowo odbierały w Europie. Polega to na wlutowaniu jednej diody .Informacja o tym jest w wątku o
Outlanderze. |
Witam,
czy ktos wie gdzie taką informacje mozna znalezc ?
Niestety godziny przekopywania forum i netu nie pomogly.
Pozdr.
Tomasz
Edi407 - 23-06-2021, 00:24 Temat postu: Problem z odtwarzaniem płyt CD (charczy i trzeszczy) Witam Mitsumaniaków
Kilka dni temu kupiłem Mitsubishi Lancera 1.8 143KM Sportback 2009r. i nie sprawdzałem czy odbiera pyty CD. Teraz jak chciałem wrzucić swoją płytę z muzyką to zaskoczył mnie przerażający dźwięk charczenia/trzeszczenia i w ogóle nie da się tego słuchać. Na radiu FM wszystko jest w porządku (głębokie basy, czyste soprany itd.), tylko jak wrzucę płytę to jest katastrofa. Poniżej link gdzie jest nagrany kawałek z odtwarzania płyty.
Lepiej będzie wymienić całe radio?
https://youtu.be/1OIGqiKpp9A
tyku - 23-06-2021, 14:09
Edi407, Taśma w radiu do poprawy (wypina się i nie łączy). Wszystko opisane na stronie 26 i wcześniejszych stronach tego wątku.
Typowa usterka tego radia.
Edi407 - 23-06-2021, 16:06
Tyku, dziękuję za pomoc
greggor78 - 19-10-2021, 16:02 Temat postu: Problem z radiem Witam
Wlasnie zostałem szczęśliwym posiadaczem Lancera z 2015r. Dopiero się poznajemy.
Mam pytanie: w jaki sposób podpiąć telefon lub inne urządzenie z muzyką jeśli mam dwa wejścia rca( czerwone i biale) a na panelu możliwość wybrania opcji radia, cd lub USB?
Kupilem kabel z takim wejściem i jackiem ale autko tego nie wykrywa.
Co mogę zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc
amil00 - 19-10-2021, 17:18
U mnie jest tak, że po podłączeniu obu kabelków muszę przytrzymać ok 3 sekundy przycisk "mp3" i po chwili na ekranie pokazuje się napis "AUX". U ciebie powinno być podobnie.
greggor78 - 19-10-2021, 18:21
Rzecz w tym ze ja nie ma nigdzie napisu mp3 albo usb
Venom86 - 20-10-2021, 12:39
wrzuc zdjecie albo linka jakie masz radio. Nikt nie jest jasnowidzem i nie bedzie zgadywal z opisu jakie masz radio.
greggor78 - 22-10-2021, 20:07
Jasne, mogłem od razu o tym pomyśleć
tepez - 24-10-2021, 16:09
Naciśnij przycisk MEDIA przez 3 sek i gotowe. AUX się znajdzie
greggor78 - 24-10-2021, 21:08
tepez napisał/a: | Naciśnij przycisk MEDIA przez 3 sek i gotowe. AUX się znajdzie |
Faktycznie, brakło mi trochę cierpliwości żeby to znaleźć. Szkoda że w instrukcji o tym nie wspomnieli.
Dziękuję za pomoc
grzesiopol - 25-10-2021, 11:06
greggor78 napisał/a: | Szkoda że w instrukcji o tym nie wspomnieli. |
Nie jestem złośliwy ale szkoda to:
- że nie napisałeś o jakie radio ci chodzi
- że nie przeczytałeś instrukcji chociaż twierdzisz, że tam nie ma "jak zrobić".
Cytat: | 7- Przycisk MEDIA
Przełączanie między odtwarzaczem CD i innymi źródłami.
Przytrzymaj przycisk, aby włączyć funkcję AUX. | instrukcja obsługi Lancer rok modelowy 2013 lub 2014, a dalej masz temat: Używanie złącza AUX.
LENISTWO, LENISTWO, LENISTWO
Miłej lektury instrukcji obsługi dla wszystkich bo od tego trzeba zacząć użytkowanie auta.
Tu np. macie to czego potrzebujecie https://www.mitsubishi.kr...slugi#samochody
TomCSF - 02-05-2022, 06:27 Temat postu: Re: Radio - krok skoku częstotliwości Witam Ponownie,
dokladna analiza sytuacji lacznie z testem na drugim radiu wykazala i kodowanie regionu sprzedazy jest poza radiem.
Co ciekawe, wrzucając radio z auta europejskiego (poprawny skok czestotliwosci) - sterownik auta poinformował radio iż jest wersją amerykańską i radio rozpoczęło prace zgodnie z zasadami na rynek amerykański...
Podsumowujac: poszukuje osoby ktora jest w stanie zmienic w ustawieniach auta o przeznaczeniu jego na rynek europejski - nie amerykański.
Niestety serwis autoryzowany poddał się
Propozycje z namiarem kontaktu mile widziane...
TomCSF napisał/a: | george2 napisał/a: | Okazuje się że te radia wersja amerykańska można przerobić tak aby prawidłowo odbierały w Europie. Polega to na wlutowaniu jednej diody .Informacja o tym jest w wątku o
Outlanderze. |
Witam,
czy ktos wie gdzie taką informacje mozna znalezc ?
Niestety godziny przekopywania forum i netu nie pomogly.
Pozdr.
Tomasz |
grzesiopol - 02-05-2022, 12:47
A o jakim radiu mowa?
Częstotliwosci ustawiane są sprzętowo i nie da się ich zmienić. Nie widziałem w Etacsie funkcji która odpowiadałaby zmianie częstotliwości.
Co do kodowania rynku, tak można to zaprogramować w ETACSie. Napisz do "tokyo" on takimi rzeczami się zajmuje.
|
|
|