To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Droga do idealu.

Andrew - 31-03-2011, 21:11

mkm, szok. Dobrze, że u mnie na podwórku miśki spokojne sobie stoją :wink:
mkm napisał/a:
Panie i panowie co sądzicie o takim malowaniu?

Dla mnie bomba :mrgreen:

mkm - 31-03-2011, 23:07

No to będzie puzzlowaty kombatant. :mrgreen:
Żeby nie był jak pierwsza z brzegu papuga będzie trochę stonowany…
Wersja z czerwonymi akcetami jest piękna.

wilk88 dziękuję.

Anonymous - 31-03-2011, 23:22

mkm, malowanie hmm... oryginalne :D nie powiem na pewno auto rzucałoby się w oczy, i na pewno opinie były by tylko skrajne.

mi kojarzy się z jakimś autem reklamowym... ogólnie ciekawe ale chyba jednak colt jest za mały na takie mazańce...

a co do tego chamskiego zachowania na parkingu chyba rzeczywiście najlepiej było by zainwestować w jakiś system monitoringu wtedy powinno się uspokoić a w razie gdyby sprawca będzie szybko znany.

mkm - 31-03-2011, 23:31

Mogą być też inne jestem otwarty na propozycje.
Tak wymyśliłem, ponieważ nie zamierzam tego malować w zakładzie tylko w „warunkach polowych”, więc znacznie większe szanse na staranne wykończenie i schludny wygląd Misiek ma przy małych „mazańcach” niż przy całych elementach.

Anonymous - 31-03-2011, 23:33

domyślasz się że ciężko będzie później sprzedać takie auto ? może lepiej było by kupić gotową folię w takie mazańce i kleić to na auto, a w razie sprzedaży zawsze można zerwać :)
mkm - 31-03-2011, 23:43

Derpin, nie zamierzam go sprzedawać, więc to mnie nie dotyczy. :twisted:
Zależy mi tylko, żeby nie zrobić "wioski".
Folia niby mogłaby być, ale na ręczne wycinanie nie mam siły, a plotowanie tego wyjdzie dużo drożej.
Oprócz tego jak lakier zacznie odpadać (a zapewne zacznie) to może wtedy folia, choć jak patrzę co się dzieje pod moją folią na dachu to wydaje mi się, że moda na foliowanie skończy się równie szybko jak się zaczęła.

wilk88 - 31-03-2011, 23:52

mkm napisał/a:
wilk88 dziękuję.

Polecam się na przyszłość ;)
Jak folia to może Stickerbomb? :P

mkm - 31-03-2011, 23:56

Nie czuję się na siłach :mrgreen:
Jak czytam opisy jak się goście męczą nad byle dokładką lub elementem wnętrza to ja dziękuję. :mrgreen:

Anonymous - 01-04-2011, 00:00

Cytat:
Jak folia to może Stickerbomb? :P

to jest myśl ! 8) :twisted: chyba pierwszy misiek w PL był by :)

j-rules - 01-04-2011, 00:12

na takie ciasne parkingi proponuje folie bąbelkową :P
mkm - 01-04-2011, 00:18

Derpin, piszemy o "naklejkach na naklejkach"? Masz jakiś link lub fotę?
Anonymous - 01-04-2011, 00:23

tak,

http://cultstyle.pl/viewtopic.php?f=4&t=16026

cały temat co prawda na vw ale widać o co chodzi i jakie efekty można uzyskać :)

do tego koszty wykonania niewielkie a radocha przeogromna :)

no i naklejki można kompletować z czasem więc nie musisz robić wszystkiego na raz.

mkm - 01-04-2011, 00:43

Podoba mi się, ale nadal nie czuję się na siłach.
Oprócz tego obawiam się nastepujących rzeczy. :P
Ze na całym aucie może wyglądać to średnio.
Że nie mam juz jednego całego elementu, który mógłbym wyeksponować, a te auta na których to naprawde dobrze wygląda mają dwa/trzy elementy - reszta "błysk" :doubt:
Jak to sie będzie zachowywało podczas użytkowania, mycia, upału, mrozu, śniegu, itp. - auto nie jest wystawowo/pokazowe. :wink:
Jak dbać o czystość takiego nadwozia... Karcher raczej odpada :biggrin:

wilk88 - 01-04-2011, 00:43

Mi się to nie za bardzo widzi, ale fakt że oryginalne jest ;) Są już dostępne całe stickerbomby w jednym.... plastrze ;) Pewnie wychodzi taniej niż zbieranie pojedynczych naklejek.

http://allegro.pl/sticker...1512719106.html

mkm - 01-04-2011, 00:49

i znowu wracamy do folii... Nie.
Szkoda blachy.
Ja się nie przyłożyłem zbytnio na dachu i rdza poszła tak, że nie wiem czy zdzierając folię nie zrobię sobię cabrio :roll:
Żeby dobrze przygotować auto pod folię niestety lakiernik jest konieczny i każdy, kto twierdzi, że wystarczy zmatowić skazuje nasz samochód jeśli nie na złom to na kosztowne naprawy lakiernicze.
Można kleic też tak jak "firmówki", bez przygotowania, ale te folie raz, że bardzo szybko matowieją, a dwa, że z bliska wyglądają "średnio" :doubt: