To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego

Tomii - 10-01-2015, 19:56

robertdg napisał/a:
To skąd będe wiedział czy pasuje :?: Kupił byś auto bez jazdy próbnej :?: :mrgreen:

możesz się przejechać moim i poczuć jak leży :)

robertdg - 10-01-2015, 19:58

No dobra, przekonałes mnie :badgrin:
Hugo - 10-01-2015, 21:45

Ładna :wink:
fj_mike - 11-01-2015, 14:14

Tomii napisał/a:
możesz się przejechać moim i poczuć jak leży

Nie dawaj mu, on już taką macał :P

Tomii - 11-01-2015, 15:36

fj_mike napisał/a:
Tomii napisał/a:
możesz się przejechać moim i poczuć jak leży

Nie dawaj mu, on już taką macał :P

Dzięki z cynk :wink:

Tomii - 14-02-2015, 18:19

Już wiem którędy od jesieni zmyka mi niewielka ilość płynu hamulcowego, to zacisk hamulcowy przedni lewy, zestaw Frenkit wytrzymał ok 11tyś km, no szał, z czego oni robią te gumy :? tłoczek też był nowy...

Do tego popierduje wydech - nieszczelność na łączeniu tłumika końcowego z rurą, w sumie to co roku naprawiam w różnych miejscach ten fabryczny jeszcze wydech.

Wyskoczył mały purchelek na rancie lewego błotnika - hmm, myślałem że to jedyne miejsce (błotniki przednie) gdzie galant nie gnije, a tu taka niespodzianka :|

Z pozytywnych rzeczy to oglądałem dziś podwozie i w sumie nie jest tak źle ;) korozyjny nalot się nie powiększa, zespół napędowy suchy jak pieprz, delikatnie poci się maglownica ale płynu wiele nie ubywa to chyba nie warto ruszać.

robertdg - 14-02-2015, 19:53

Tomii napisał/a:
delikatnie poci się maglownica ale płynu wiele nie ubywa to chyba nie warto ruszać.
Albo wynik ujemnych temperatur - wiek uszczelniaczy plus niska temperatura i robi się zapocenie.
Tomii - 14-02-2015, 20:12

robertdg napisał/a:
Tomii napisał/a:
delikatnie poci się maglownica ale płynu wiele nie ubywa to chyba nie warto ruszać.
Albo wynik ujemnych temperatur - wiek uszczelniaczy plus niska temperatura i robi się zapocenie.

no tak, w każdym razie nie zaprzątam tym sobie głowy :)

jak myślicie, ten zestaw naprawczy powinien pasować ? :

http://allegro.pl/pajero-...5045935167.html

czy lepiej kupić cały zregenerowany zacisk ?

http://allegro.pl/mitsubi...5019153997.html

sam nie wiem, bo przecież ten "zregenerowany" może mieć np wżery w gnieździe uszczelki :?:

deejay - 14-02-2015, 20:47

Tomii napisał/a:
Już wiem którędy od jesieni zmyka mi niewielka ilość płynu hamulcowego, to zacisk hamulcowy przedni lewy, zestaw Frenkit wytrzymał ok 11tyś km, no szał, z czego oni robią te gumy :? tłoczek też był nowy...

Polecam zamontować oryginał dostępny u Mateusza http://allegro.pl/sklep/14256792_jm-carparts
Ostatnio montowałem i jakośc bez porównania do Autofrein i Frenkit :wink:

Tomii napisał/a:
Do tego popierduje wydech - nieszczelność na łączeniu tłumika końcowego z rurą, w sumie to co roku naprawiam w różnych miejscach ten fabryczny jeszcze wydech.

Musiał być odprysk nic innego , po prostu "goła" blacha gdzie przerodziło się to w rudą .

sveno - 15-02-2015, 05:54

Tomii napisał/a:
Już wiem którędy od jesieni zmyka mi niewielka ilość płynu hamulcowego,
od jesieni? Nie no, aż Ci pojadę cytatem:
Rafal_Szczecin napisał/a:
nie rozumiem tego jak możesz jeździć niesprawnym autem ( i nie próbuj się tłumaczyć ,że jest sprawne, bo wyciek ( czy też gubienie ) płynu hamulcowego to nie pierdoła )

:) :D

Tomii - 15-02-2015, 09:21

sveno napisał/a:
Tomii napisał/a:
Już wiem którędy od jesieni zmyka mi niewielka ilość płynu hamulcowego,
od jesieni? Nie no, aż Ci pojadę cytatem:
Rafal_Szczecin napisał/a:
nie rozumiem tego jak możesz jeździć niesprawnym autem ( i nie próbuj się tłumaczyć ,że jest sprawne, bo wyciek ( czy też gubienie ) płynu hamulcowego to nie pierdoła )

:) :D

no to witaj w klubie niesprawnych galantów ;)

Hamulce u mnie biorą równo, nawet na przeglądzie nie wyszło że coś jest nie tak, co nie znaczy że nie będę tego naprawiał.

Tomii - 15-02-2015, 10:30

deejay napisał/a:

Polecam zamontować oryginał dostępny u Mateusza http://allegro.pl/sklep/14256792_jm-carparts
Ostatnio montowałem i jakośc bez porównania do Autofrein i Frenkit :wink:

nie widzę, daj konkretny link jak możesz,

deejay napisał/a:

Musiał być odprysk nic innego , po prostu "goła" blacha gdzie przerodziło się to w rudą .

no właśnie nie było odprysku bo bym zauważył, rudy ciśnie się od środka i pęka lakier

deejay - 15-02-2015, 12:14

Tomii napisał/a:

Ma na 100% napisz @ do niego i zapytaj , może nie wystawił oferty .

Tomii - 17-03-2015, 08:00

deejay napisał/a:
Tomii napisał/a:

Ma na 100% napisz @ do niego i zapytaj , może nie wystawił oferty .

Czas oczekiwania ok 2 tygodnie więc zakupiłem w ASO, 210zł za 2 strony gumek do zacisków przód :| mam nadzieję że będzie warto. Na razie jest ok, nic nie cieknie.

Tomii - 17-03-2015, 08:04

Jest i czarna dziura ;)

a tak gdy rozbłyśnie:

Tutaj podziękowania dla userów SwinksUK oraz Robertdg, dzięki którym preróbka zegarów okazała się dziecinnie prosta :)

I przy okazji autko odmłodniało o ok 108tyś km :mrgreen:

Pierwsze wrażenia, zakładałem jak już słoneczko się schowało więc woww :shock: ale czad :)
ale w słoneczny poranek tak jak dziś mogły by trochę mocniej świecić, tak, czepiam się ;)