Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego
Tomii - 10-01-2015, 19:56
robertdg napisał/a: | To skąd będe wiedział czy pasuje Kupił byś auto bez jazdy próbnej |
możesz się przejechać moim i poczuć jak leży
robertdg - 10-01-2015, 19:58
No dobra, przekonałes mnie
Hugo - 10-01-2015, 21:45
Ładna
fj_mike - 11-01-2015, 14:14
Tomii napisał/a: | możesz się przejechać moim i poczuć jak leży |
Nie dawaj mu, on już taką macał
Tomii - 11-01-2015, 15:36
fj_mike napisał/a: | Tomii napisał/a: | możesz się przejechać moim i poczuć jak leży |
Nie dawaj mu, on już taką macał |
Dzięki z cynk
Tomii - 14-02-2015, 18:19
Już wiem którędy od jesieni zmyka mi niewielka ilość płynu hamulcowego, to zacisk hamulcowy przedni lewy, zestaw Frenkit wytrzymał ok 11tyś km, no szał, z czego oni robią te gumy tłoczek też był nowy...
Do tego popierduje wydech - nieszczelność na łączeniu tłumika końcowego z rurą, w sumie to co roku naprawiam w różnych miejscach ten fabryczny jeszcze wydech.
Wyskoczył mały purchelek na rancie lewego błotnika - hmm, myślałem że to jedyne miejsce (błotniki przednie) gdzie galant nie gnije, a tu taka niespodzianka
Z pozytywnych rzeczy to oglądałem dziś podwozie i w sumie nie jest tak źle korozyjny nalot się nie powiększa, zespół napędowy suchy jak pieprz, delikatnie poci się maglownica ale płynu wiele nie ubywa to chyba nie warto ruszać.
robertdg - 14-02-2015, 19:53
Tomii napisał/a: | delikatnie poci się maglownica ale płynu wiele nie ubywa to chyba nie warto ruszać. | Albo wynik ujemnych temperatur - wiek uszczelniaczy plus niska temperatura i robi się zapocenie.
Tomii - 14-02-2015, 20:12
robertdg napisał/a: | Tomii napisał/a: | delikatnie poci się maglownica ale płynu wiele nie ubywa to chyba nie warto ruszać. | Albo wynik ujemnych temperatur - wiek uszczelniaczy plus niska temperatura i robi się zapocenie. |
no tak, w każdym razie nie zaprzątam tym sobie głowy
jak myślicie, ten zestaw naprawczy powinien pasować ? :
http://allegro.pl/pajero-...5045935167.html
czy lepiej kupić cały zregenerowany zacisk ?
http://allegro.pl/mitsubi...5019153997.html
sam nie wiem, bo przecież ten "zregenerowany" może mieć np wżery w gnieździe uszczelki
deejay - 14-02-2015, 20:47
Tomii napisał/a: | Już wiem którędy od jesieni zmyka mi niewielka ilość płynu hamulcowego, to zacisk hamulcowy przedni lewy, zestaw Frenkit wytrzymał ok 11tyś km, no szał, z czego oni robią te gumy tłoczek też był nowy...
|
Polecam zamontować oryginał dostępny u Mateusza http://allegro.pl/sklep/14256792_jm-carparts
Ostatnio montowałem i jakośc bez porównania do Autofrein i Frenkit
Tomii napisał/a: | Do tego popierduje wydech - nieszczelność na łączeniu tłumika końcowego z rurą, w sumie to co roku naprawiam w różnych miejscach ten fabryczny jeszcze wydech. |
Musiał być odprysk nic innego , po prostu "goła" blacha gdzie przerodziło się to w rudą .
sveno - 15-02-2015, 05:54
Tomii napisał/a: | Już wiem którędy od jesieni zmyka mi niewielka ilość płynu hamulcowego, | od jesieni? Nie no, aż Ci pojadę cytatem:
Rafal_Szczecin napisał/a: | nie rozumiem tego jak możesz jeździć niesprawnym autem ( i nie próbuj się tłumaczyć ,że jest sprawne, bo wyciek ( czy też gubienie ) płynu hamulcowego to nie pierdoła ) |
Tomii - 15-02-2015, 09:21
sveno napisał/a: | Tomii napisał/a: | Już wiem którędy od jesieni zmyka mi niewielka ilość płynu hamulcowego, | od jesieni? Nie no, aż Ci pojadę cytatem:
Rafal_Szczecin napisał/a: | nie rozumiem tego jak możesz jeździć niesprawnym autem ( i nie próbuj się tłumaczyć ,że jest sprawne, bo wyciek ( czy też gubienie ) płynu hamulcowego to nie pierdoła ) |
|
no to witaj w klubie niesprawnych galantów
Hamulce u mnie biorą równo, nawet na przeglądzie nie wyszło że coś jest nie tak, co nie znaczy że nie będę tego naprawiał.
Tomii - 15-02-2015, 10:30
nie widzę, daj konkretny link jak możesz,
deejay napisał/a: |
Musiał być odprysk nic innego , po prostu "goła" blacha gdzie przerodziło się to w rudą . |
no właśnie nie było odprysku bo bym zauważył, rudy ciśnie się od środka i pęka lakier
deejay - 15-02-2015, 12:14
Tomii napisał/a: | nie widzę, daj konkretny link jak możesz, |
Ma na 100% napisz @ do niego i zapytaj , może nie wystawił oferty .
Tomii - 17-03-2015, 08:00
deejay napisał/a: | Tomii napisał/a: | nie widzę, daj konkretny link jak możesz, |
Ma na 100% napisz @ do niego i zapytaj , może nie wystawił oferty . |
Czas oczekiwania ok 2 tygodnie więc zakupiłem w ASO, 210zł za 2 strony gumek do zacisków przód mam nadzieję że będzie warto. Na razie jest ok, nic nie cieknie.
Tomii - 17-03-2015, 08:04
Jest i czarna dziura
a tak gdy rozbłyśnie:
Tutaj podziękowania dla userów SwinksUK oraz Robertdg, dzięki którym preróbka zegarów okazała się dziecinnie prosta
I przy okazji autko odmłodniało o ok 108tyś km
Pierwsze wrażenia, zakładałem jak już słoneczko się schowało więc woww ale czad
ale w słoneczny poranek tak jak dziś mogły by trochę mocniej świecić, tak, czepiam się
|
|
|