To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - PowerWagon II

mkm - 05-10-2014, 15:27

Jogurt, dokładnie o tą podpałkę :mrgreen: Polub ją, bo nie jest taka zła :mrgreen:
Jogurt - 06-10-2014, 22:00

mkm napisał/a:
Zabeziecz jeszcze relingi i ramki woskiem (może być ten żółwik, którego nie lubisz :wink: ).
done :)
Jogurt - 14-10-2014, 21:17

W piątek Gal zaliczył przegląd. Dzisiaj zapłaciłem oc. Wyszło mi 356pln w Proama za rok, więc cena ok jak dla mnie. Zamówiłem uszczelki pod korek, bo w Galu aż się lało. Przy wymianie okazało się, że guma była twardsza niż 2x starsza w CA0. Koszt uszczelki 15pln/szt, chamska obsługa w ASO Witpol gratis.

Bizi78 - 14-10-2014, 21:46

Jogurt napisał/a:
chamska obsługa w ASO Witpol gratis.

Całe szczęście, że w Czewie u Sobczyka obsługa jest ok, bo nie mam alternatywy w okolicy :D .
Tylko czasami muszę pokierować sprzedawcę, w którym miejscu w capsie znaleźć część :wink: .

Jogurt - 14-10-2014, 22:00

Bizi78, podchodzę do biurka, nikogo nie ma, po minucie widzę, że gość wpieprza pizze w socjalnym i wyglądając zza drzwi zaczyna gadać ze mną:
-Dzień dobry, chciałem zapytać czy jest ta część (miałem nr na kartce)
-Co to?
-Uszczelka korka.
-To nie ma.
-A może pan zamówić?
-Na piątek.
- A mogę wiedzieć jaka jest cena?
Typ z łaską położył żarcie,podszedł do kompa i sprawdził. Jak pracowałem kiedyś w ASO Opla i dyrektor/kierownik zobaczyliby takie podejście to typ razem z tym plackiem byłby już na zewnątrz. Nie wiem czy tam pracuje rodzina od właściciela, czy gość nie wie jaką markę mu wyrabiają.

wyderka - 14-10-2014, 22:12

rozumiem że zbawiło by Cię tę 5 minut żeby człowiek sobie spokojnie zjadł??, sam pracuje w handlu i tego typu klienci mnie wkurzają przykład jem obiad wchodzi klient i na to tekst o boże jeszcze ksiądz nie srał a Ci jedzą albo ehh Ci znów jedzą, osobiście takiego klienta traktuje tak samo jak on mnie, oczekujesz szacunku to okaż go sam!!
i9i - 14-10-2014, 22:20

Jak się je w socjalnym, to się nosa nie wystawia. Ewentualnie wystawia tabliczkę: PRZERWA :p
wyderka - 14-10-2014, 22:22

co inne go wchodzi klient gdy jem obiad i na wstępie Dzień dobry smacznego zjedz sobie ja poczekam dla taniego człowieka odkładam jedzenie i z przyjemnością go obsłużę.
wyderka - 14-10-2014, 22:23

i9i napisał/a:
Jak się je w socjalnym, to się nosa nie wystawia. Ewentualnie wystawia tabliczkę: PRZERWA :p

ciekawe jak jesteś sam na sprzedaży i musisz mieć oko na wszyto :P

robertdg - 14-10-2014, 22:26

Jak się spozywa posiłek poza miejscem do tego wyznaczonym to trzeba znosić fakt że nie dadzą w spokoju zjeść :roll:
Seichan - 14-10-2014, 22:30

wyderka napisał/a:
rozumiem że zbawiło by Cię tę 5 minut żeby człowiek sobie spokojnie zjadł??, sam pracuje w handlu i tego typu klienci mnie wkurzają przykład jem obiad wchodzi klient i na to tekst o boże jeszcze ksiądz nie srał a Ci jedzą albo ehh Ci znów jedzą, osobiście takiego klienta traktuje tak samo jak on mnie, oczekujesz szacunku to okaż go sam!!

Chyba żartujesz.
Mnie uczono szacunku dla czasu - mojego i czyjegoś. I szacunku dla pracy.
Jeśli klient przychodzi, mam mieć dla niego czas kosztem własnego, bo w pracy jestem do dyspozycji pracodawcy, a nie dla siedzenia na czterech literach i nic nie robienia. Albo pożerania pizzy czy czegokolwiek innego. Chyba że mam przerwę - to wtedy wyraźnie to zaznaczam.
I skoro to jest salon ASO, to nie sądzę, żeby tam była tylko jedna osoba. Więc skoro cała kadra wypina się na klienta i spędza czas na adoracji własnego kółeczka współpracowników - nie tędy droga. Dlatego w pełni rozumiem stanowisko Wojtka, a Twojego totalnie nie jestem w stanie pojąć.

Trochę szacunku - czy to takie trudne?

wyderka - 14-10-2014, 22:38

akurat u mnie często jetem sam a mam halę o powierzchni 300m więc co mam zrobić? zostawić ją bez nadzoru? nawet wtedy kiedy mam ustawową przerwę?
Jogurt - 14-10-2014, 22:38

wyderka, przeczytaj mój tekst jeszcze raz tylko tym razem ze zrozumieniem. Każdy ma prawo do zjedzenia w spokoju. Jeśli ktoś z kilku obecnych za biurkami osób powiedziałby, że gość za chwilę wróci bo ma przerwę to ok. Pooglądałbym samochody, wyszedł na fajkę czy cokolwiek. Ale jak typ sam się wychyla z SOCJALNEGO i żrąc gada do mnie to wybacz ale to dla mnie jest chamstwo. Jeśli siedziałby za biurkiem i jadł, dałbym mu spokojnie skończyć. Więcej nie mam zamiaru z Tobą dyskutować bo bredzisz.
wyderka - 14-10-2014, 22:40

robertdg napisał/a:
Jak się spozywa posiłek poza miejscem do tego wyznaczonym to trzeba znosić fakt że nie dadzą w spokoju zjeść :roll:

dokładnie, ale choćby trochę zrozumienia czy to tak wiele?

wyderka - 14-10-2014, 22:42

Jogurt nigdzie nie napisałeś że było ich kilku za ladą, jeżeli był sam to poniekąd go rozumiem ale gdy było ich więcej to rzeczywiście brzydkie zagranie[/b]