To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

inq - 13-10-2014, 13:29

Chwila, bo już się pogubiłem... W ofercie zachodniopomorskiej jest możliwość noclegu w namiocie czy nie? Jeśli tak to dowiedzcie się proszę o konkrety (liczba miejsc mniej więcej i cena) i nie będzie problemu z tańszą opcją. Natomiast jeśli komuś nie pasuje namiot za grosze i pokoje za dobre złotówki to po prostu szuka dziury w całym.
Tomek - 13-10-2014, 13:31

mjsystem napisał/a:
Był. I musi być. Nie zasadne jest skazywać zlot na warunki tylko hotelowe. :|

ale Sławek, jest różnica
albo wystawiasz kandydaturę organizacji i mówisz - mamy hotel i obok domki
a inaczej kiedy napiszesz - mamy hotel, a obok są domki, możecie sami zarezerowować

bo ja wiem jak to będzie wyglądać
ludzie sobie zapomną, że te domki są, zorientują się w maju, jak wszystko będzie zajęte, itp.
będzie lament

poza tym ludzie są wygodni, baaardzo wygodni i trzeba za nich zrobić

i nie piszcie, że "komu zależy to sobie tematu przypilnuje, etc."

[ Dodano: 13-10-2014, 13:32 ]
stary alfer napisał/a:
Spróbujcie rozpropagować temat na forum moderatorskim.

rzucam temat na moderatorskie

stary alfer - 13-10-2014, 13:49

mjsystem napisał/a:
Był. I musi być. Nie zasadne jest skazywać zlot na warunki tylko hotelowe.

mjsystem, są domki. Obejrzyj dokładne galerię ośrodka i zdjęcia. Tyle, że te domki są troszkę inne niż te, które masz na myśli. Myślę, że nawet wygodniejsze z punktu widzenia prywatności niż brda. Każdy ma w nim swój pokój.

Co do środka Bryza to z całą stanowczością powtarzam, że pomysł był nieudany i należy się z niego wycofać. Patrzmy szerzej. Jeśli Zlot się "porozłazi" to co z wyłącznością na Mantę?
Nie będziej jej. Będziemy potykać się o kolonistów lub emerytów.
Weźcie to pod uwagę.

Oczywiście jeśli ktoś chce iść do Bryzy, do Sandry, lub Stoczniowca to proszę bardzo.
Tyle, że w interesie organizatorów oraz Waszym (zaufajcie mi) nie jest organizacja Zlotu w innym ośrodku. Oferta Komandora pojawiła się jako opcja uzupełniająca w przypadku wykupu przez MM całej Manty.
Ja nie wyobrażam sobie Zlotu bez wyłączności na ośrodek.
Jeśli ktoś chce robić w ten sposób Zlot i znajdą się osoby, które będą chciały tam przyjechać to zapraszam do organizacji we własnym zakresie.
Powtarzam jeszcze raz: Nic na siłę. Nie to nie. Oferta złożona w sobotę jest ostateczna, nie mogę jej wyedytować, bo forum nie pozwala, więc Manta i Komandor to oficjalne ośrodki w niej figurujące.

Podsumowując: zostaliśmy wywołani do tablicy już na Elbe (min. przez Ciebie Sławek) oraz w Firleju mieliśmy sporo sygnałów, że "może nad morze". A także na forum przez Juicemana.
Podjeliśmy temat, przedstawiamy ofertę. Być może jedną z wielu. Dlatego też to do Was będzie należała decyzja. Nie mamy ciśnień.Jeśli wolą w większości będzie inna część Polski - nie wygramy z tym.
Oferta jest jednak ofertą i należy ją przyjąć w takiej formie w jakiej została złożona.

Załączam jeszcze raz linki do zdjęć ośrodka żebyście sobie mogli te domku, których nie ma ;) sami wyśledzić ;) Fakt będzie ich w Mancie 7 czy 8, ale będą :) Ba! nawet są. Byłem i widziałem :)
http://www.owrmanta.pl/zdjecia-osrodka
https://drive.google.com/folderview?id=0B0sAHutzfBFNak5BaWtxeW9SZkE&usp=sharing

[ Dodano: 13-10-2014, 14:12 ]
Tomek napisał/a:

Dziękuję Tomek.

mjsystem - 13-10-2014, 14:27

stary alfer napisał/a:
mjsystem, są domki. Obejrzyj dokładne galerię ośrodka i zdjęcia. Tyle, że te domki są troszkę inne niż te, które masz na myśli. Myślę, że nawet wygodniejsze z punktu widzenia prywatności niż brda. Każdy ma w nim swój pokój.

Ale nie o komfort chodzi a o cenę. Powtarzam się już... to chyba ze starości. :|
stary alfer napisał/a:
Podsumowując: zostaliśmy wywołani do tablicy już na Elbe (min. przez Ciebie Sławek) oraz w Firleju mieliśmy sporo sygnałów, że "może nad morze". A także na forum przez Juicemana.

Podpisuje się obiema rękoma, że Was do tego namawiałem. Ale nie spodziewałem się astronomicznych cen. :?
stary alfer napisał/a:
Oferta jest jednak ofertą i należy ją przyjąć w takiej formie w jakiej została złożona.

Dlaczego? Nie da się reedytować po uzgodnieniu z Bryzą?

[ Dodano: 13-10-2014, 14:28 ]
Tomek napisał/a:
stary alfer napisał/a:
Spróbujcie rozpropagować temat na forum moderatorskim.

Czy to coś da? :?

[ Dodano: 13-10-2014, 14:30 ]
Tomek napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Był. I musi być. Nie zasadne jest skazywać zlot na warunki tylko hotelowe.

ale Sławek, jest różnica
albo wystawiasz kandydaturę organizacji i mówisz - mamy hotel i obok domki
a inaczej kiedy napiszesz - mamy hotel, a obok są domki, możecie sami zarezerowować

Dlatego uważam, co powyżej...

I nasty raz powtarzam, że nikt z nas nie podejmuje teraz i tu decyzji a posty zamieszczone powyżej są tylko dyskusją a nie negocjacją. :P

Tomek - 13-10-2014, 14:30

mjsystem napisał/a:
Czy to coś da? :?

jak nie spróbujesz to się nie przekonasz
a jak nie spartolisz* to się nie nauczysz

* w oryginale trochę inaczej, ale do RB mi nie spieszno, bo ja świecić przykładem chcę

mjsystem - 13-10-2014, 14:31

inq napisał/a:
Natomiast jeśli komuś nie pasuje namiot za grosze i pokoje za dobre złotówki to po prostu szuka dziury w całym.

Albo dwa razy tańszego ośrodka 20 metrów dalej...

[ Dodano: 13-10-2014, 14:32 ]
Tomek napisał/a:
w oryginale trochę inaczej, ale do RB mi nie spieszno, bo ja świecić przykładem chcę

Sam sobie musiał byś dać woli sprawiedliwości :twisted:

stary alfer - 13-10-2014, 14:42

Cytat:
mjsystem napisał/a:
Dlaczego? Nie da się reedytować po uzgodnieniu z Bryzą?

mjsystem,
ja będę pisał 10x to samo dlaczego inny ośrodek jest bez sensu, a Ty i tak nie chcesz tego przeczytać ;)
Wiem gdzie chcesz jechać, więc Ciebie będzie akurat ciężko przekonać ;)

Zachodniopomorskie kończy wypowiadanie się w tym temacie. Oficjalna oferta została wystawiona. Reszta zależy od Was :)

mjsystem - 13-10-2014, 14:50

stary alfer napisał/a:
mjsystem,
ja będę pisał 10x to samo dlaczego inny ośrodek jest bez sensu, a Ty i tak nie chcesz tego przeczytać
Wiem gdzie chcesz jechać, więc Ciebie będzie akurat ciężko przekonać

Na zlot :P Czytam dokładnie. :lol:
mjsystem napisał/a:
I nasty raz powtarzam, że nikt z nas nie podejmuje teraz i tu decyzji a posty zamieszczone powyżej są tylko dyskusją a nie negocjacją.

Poczekajmy na głos większości, my się dostosujemy. :twisted:
A na zlocie i tak będziemy razem :partyman:
Bo dyskusja musi być merytoryczna a nie personalna. 8)

stary alfer - 13-10-2014, 15:06

mjsystem napisał/a:
A na zlocie i tak będziemy razem :partyman:

No ba :)

mjsystem napisał/a:
Bo dyskusja musi być merytoryczna a nie personalna

Jeśli uraziłem to przepraszam. Nie chciałem.

Napisałem tak jedynie dlatego, że od wczoraj przekazujesz tylko swoje emocje, włącznie z prośbą o zmianę ośrodka ;)

mjsystem napisał/a:
Bo dyskusja musi być merytoryczna

Wydawało mi sie, że taką tworzę, tłumacząc dlaczego nie możemy sobie pozwolić wysadzenie połowy Zlotu do Bryzy, czy gdziekolwiek.
Jeśli tak zrobimy, pozostaje wynajęcie jakiegoś wolnego placu na Zlot, ogrodzonego i na wyłączność abyśmy mogli czuc się bezpiecznie i tylko w swoim gronie.

mjsystem - 13-10-2014, 15:34

stary alfer napisał/a:
Jeśli uraziłem to przepraszam. Nie chciałem.

Nie. Nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że nasza dyskusja nie może, nie powinna popsuć dobrych stosunków i wywołać ziarna goryczy. Czasem trzeba przyjąć po męsku na klatę(piszę też cały czas o sobie).
stary alfer napisał/a:
Wydawało mi sie, że taką tworzę, tłumacząc dlaczego nie możemy sobie pozwolić wysadzenie połowy Zlotu do Bryzy, czy gdziekolwiek.

Tworzysz. Reszta jak powyżej. Zależy mi na tym, aby spotkać się znów i uśmiechać się do siebie szczerze. Masz rację co do wyłączności, niemniej jednak ja zdania nie zmienię. I nie bronię własnych racji a finansów ogółu zlotowiczów :wink:
stary alfer napisał/a:
że od wczoraj przekazujesz tylko swoje emocje

Kalkulacje nie mają w sobie emocji. To jak z księgową. Że jak już jej się zgadza, to w każdej pozycji :twisted:

pamar - 13-10-2014, 15:51

Już mogę?
mjsystem - 13-10-2014, 15:58

pamar napisał/a:
Już mogę?

Dajesz :!: Gdzieś Ty był??? :shock:

koszmarek - 13-10-2014, 16:09

mjsystem napisał/a:
pamar napisał/a:
Już mogę?

\

Znalazł się!! :D

pamar - 13-10-2014, 16:19

mjsystem napisał/a:
pamar napisał/a:
Już mogę?

Czytałem z niedowierzaniem i musiałem wszystko jeszcze dwa razy przeczytać ;)

1) Zachodniopomorskie wystosowało super ofertę! (przeczytajcie jeszcze raz wpis alfera w propozycjach) Owszem są minusy ale powiedzcie kiedy ich nie było co? Ceny wcale nie są wygórowane i w końcu (jak to Sveno napisał) Zachodniopomorskie oszczędzi trochę na wyjeździe bo - im się należy jak mało któremu regionowi! Nie pamiętam Ich narzekań na wyjazd do Żywca!
2) Dwa lata temu, też padła propozycja - nad morze, i co? Masa różnych wymówek doprowadziła do organizacji zlotu w Krakowie...
3) Wracając do Żywca - trzy ośrodki zajęte, ceny wcale nie aż tak atrakcyjne, o personelu nie wspomnę ;) Zlot chyba największy jak do tej pory!
4) Wawrzkowiznę traktujcie jako alternatywę.

Ja jadę na banderozę :D

mjsystem - 13-10-2014, 16:27

pamar napisał/a:
Zachodniopomorskie wystosowało super ofertę!

http://www.owrmanta.pl/last-minute
To jest super oferta, szkoda, że nie dla nas...
pamar napisał/a:
Dwa lata temu, też padła propozycja - nad morze, i co? Masa różnych wymówek

Nie było ośrodka, Fregata nie miała pewności, czy otrzyma pozwolenie na dalszą działalność...
:?