Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
inq - 13-10-2014, 13:29
Chwila, bo już się pogubiłem... W ofercie zachodniopomorskiej jest możliwość noclegu w namiocie czy nie? Jeśli tak to dowiedzcie się proszę o konkrety (liczba miejsc mniej więcej i cena) i nie będzie problemu z tańszą opcją. Natomiast jeśli komuś nie pasuje namiot za grosze i pokoje za dobre złotówki to po prostu szuka dziury w całym.
Tomek - 13-10-2014, 13:31
mjsystem napisał/a: | Był. I musi być. Nie zasadne jest skazywać zlot na warunki tylko hotelowe. |
ale Sławek, jest różnica
albo wystawiasz kandydaturę organizacji i mówisz - mamy hotel i obok domki
a inaczej kiedy napiszesz - mamy hotel, a obok są domki, możecie sami zarezerowować
bo ja wiem jak to będzie wyglądać
ludzie sobie zapomną, że te domki są, zorientują się w maju, jak wszystko będzie zajęte, itp.
będzie lament
poza tym ludzie są wygodni, baaardzo wygodni i trzeba za nich zrobić
i nie piszcie, że "komu zależy to sobie tematu przypilnuje, etc."
[ Dodano: 13-10-2014, 13:32 ]
stary alfer napisał/a: | Spróbujcie rozpropagować temat na forum moderatorskim. |
rzucam temat na moderatorskie
stary alfer - 13-10-2014, 13:49
mjsystem napisał/a: | Był. I musi być. Nie zasadne jest skazywać zlot na warunki tylko hotelowe. |
mjsystem, są domki. Obejrzyj dokładne galerię ośrodka i zdjęcia. Tyle, że te domki są troszkę inne niż te, które masz na myśli. Myślę, że nawet wygodniejsze z punktu widzenia prywatności niż brda. Każdy ma w nim swój pokój.
Co do środka Bryza to z całą stanowczością powtarzam, że pomysł był nieudany i należy się z niego wycofać. Patrzmy szerzej. Jeśli Zlot się "porozłazi" to co z wyłącznością na Mantę?
Nie będziej jej. Będziemy potykać się o kolonistów lub emerytów.
Weźcie to pod uwagę.
Oczywiście jeśli ktoś chce iść do Bryzy, do Sandry, lub Stoczniowca to proszę bardzo.
Tyle, że w interesie organizatorów oraz Waszym (zaufajcie mi) nie jest organizacja Zlotu w innym ośrodku. Oferta Komandora pojawiła się jako opcja uzupełniająca w przypadku wykupu przez MM całej Manty.
Ja nie wyobrażam sobie Zlotu bez wyłączności na ośrodek.
Jeśli ktoś chce robić w ten sposób Zlot i znajdą się osoby, które będą chciały tam przyjechać to zapraszam do organizacji we własnym zakresie.
Powtarzam jeszcze raz: Nic na siłę. Nie to nie. Oferta złożona w sobotę jest ostateczna, nie mogę jej wyedytować, bo forum nie pozwala, więc Manta i Komandor to oficjalne ośrodki w niej figurujące.
Podsumowując: zostaliśmy wywołani do tablicy już na Elbe (min. przez Ciebie Sławek) oraz w Firleju mieliśmy sporo sygnałów, że "może nad morze". A także na forum przez Juicemana.
Podjeliśmy temat, przedstawiamy ofertę. Być może jedną z wielu. Dlatego też to do Was będzie należała decyzja. Nie mamy ciśnień.Jeśli wolą w większości będzie inna część Polski - nie wygramy z tym.
Oferta jest jednak ofertą i należy ją przyjąć w takiej formie w jakiej została złożona.
Załączam jeszcze raz linki do zdjęć ośrodka żebyście sobie mogli te domku, których nie ma sami wyśledzić Fakt będzie ich w Mancie 7 czy 8, ale będą Ba! nawet są. Byłem i widziałem
http://www.owrmanta.pl/zdjecia-osrodka
https://drive.google.com/folderview?id=0B0sAHutzfBFNak5BaWtxeW9SZkE&usp=sharing
[ Dodano: 13-10-2014, 14:12 ]
Tomek napisał/a: | rzucam temat na moderatorskie |
Dziękuję Tomek.
mjsystem - 13-10-2014, 14:27
stary alfer napisał/a: | mjsystem, są domki. Obejrzyj dokładne galerię ośrodka i zdjęcia. Tyle, że te domki są troszkę inne niż te, które masz na myśli. Myślę, że nawet wygodniejsze z punktu widzenia prywatności niż brda. Każdy ma w nim swój pokój. |
Ale nie o komfort chodzi a o cenę. Powtarzam się już... to chyba ze starości.
stary alfer napisał/a: | Podsumowując: zostaliśmy wywołani do tablicy już na Elbe (min. przez Ciebie Sławek) oraz w Firleju mieliśmy sporo sygnałów, że "może nad morze". A także na forum przez Juicemana. |
Podpisuje się obiema rękoma, że Was do tego namawiałem. Ale nie spodziewałem się astronomicznych cen.
stary alfer napisał/a: | Oferta jest jednak ofertą i należy ją przyjąć w takiej formie w jakiej została złożona. |
Dlaczego? Nie da się reedytować po uzgodnieniu z Bryzą?
[ Dodano: 13-10-2014, 14:28 ]
Tomek napisał/a: | stary alfer napisał/a:
Spróbujcie rozpropagować temat na forum moderatorskim.
rzucam temat na moderatorskie
_________________ |
Czy to coś da?
[ Dodano: 13-10-2014, 14:30 ]
Tomek napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Był. I musi być. Nie zasadne jest skazywać zlot na warunki tylko hotelowe.
ale Sławek, jest różnica
albo wystawiasz kandydaturę organizacji i mówisz - mamy hotel i obok domki
a inaczej kiedy napiszesz - mamy hotel, a obok są domki, możecie sami zarezerowować |
Dlatego uważam, co powyżej...
I nasty raz powtarzam, że nikt z nas nie podejmuje teraz i tu decyzji a posty zamieszczone powyżej są tylko dyskusją a nie negocjacją.
Tomek - 13-10-2014, 14:30
mjsystem napisał/a: | Czy to coś da? |
jak nie spróbujesz to się nie przekonasz
a jak nie spartolisz* to się nie nauczysz
* w oryginale trochę inaczej, ale do RB mi nie spieszno, bo ja świecić przykładem chcę
mjsystem - 13-10-2014, 14:31
inq napisał/a: | Natomiast jeśli komuś nie pasuje namiot za grosze i pokoje za dobre złotówki to po prostu szuka dziury w całym. |
Albo dwa razy tańszego ośrodka 20 metrów dalej...
[ Dodano: 13-10-2014, 14:32 ]
Tomek napisał/a: | w oryginale trochę inaczej, ale do RB mi nie spieszno, bo ja świecić przykładem chcę |
Sam sobie musiał byś dać woli sprawiedliwości
stary alfer - 13-10-2014, 14:42
Cytat: | mjsystem napisał/a: | Dlaczego? Nie da się reedytować po uzgodnieniu z Bryzą? |
|
mjsystem,
ja będę pisał 10x to samo dlaczego inny ośrodek jest bez sensu, a Ty i tak nie chcesz tego przeczytać
Wiem gdzie chcesz jechać, więc Ciebie będzie akurat ciężko przekonać
Zachodniopomorskie kończy wypowiadanie się w tym temacie. Oficjalna oferta została wystawiona. Reszta zależy od Was
mjsystem - 13-10-2014, 14:50
stary alfer napisał/a: | mjsystem,
ja będę pisał 10x to samo dlaczego inny ośrodek jest bez sensu, a Ty i tak nie chcesz tego przeczytać
Wiem gdzie chcesz jechać, więc Ciebie będzie akurat ciężko przekonać |
Na zlot Czytam dokładnie.
mjsystem napisał/a: | I nasty raz powtarzam, że nikt z nas nie podejmuje teraz i tu decyzji a posty zamieszczone powyżej są tylko dyskusją a nie negocjacją. |
Poczekajmy na głos większości, my się dostosujemy.
A na zlocie i tak będziemy razem
Bo dyskusja musi być merytoryczna a nie personalna.
stary alfer - 13-10-2014, 15:06
mjsystem napisał/a: | A na zlocie i tak będziemy razem |
No ba
mjsystem napisał/a: | Bo dyskusja musi być merytoryczna a nie personalna |
Jeśli uraziłem to przepraszam. Nie chciałem.
Napisałem tak jedynie dlatego, że od wczoraj przekazujesz tylko swoje emocje, włącznie z prośbą o zmianę ośrodka
mjsystem napisał/a: | Bo dyskusja musi być merytoryczna |
Wydawało mi sie, że taką tworzę, tłumacząc dlaczego nie możemy sobie pozwolić wysadzenie połowy Zlotu do Bryzy, czy gdziekolwiek.
Jeśli tak zrobimy, pozostaje wynajęcie jakiegoś wolnego placu na Zlot, ogrodzonego i na wyłączność abyśmy mogli czuc się bezpiecznie i tylko w swoim gronie.
mjsystem - 13-10-2014, 15:34
stary alfer napisał/a: | Jeśli uraziłem to przepraszam. Nie chciałem. |
Nie. Nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że nasza dyskusja nie może, nie powinna popsuć dobrych stosunków i wywołać ziarna goryczy. Czasem trzeba przyjąć po męsku na klatę(piszę też cały czas o sobie).
stary alfer napisał/a: | Wydawało mi sie, że taką tworzę, tłumacząc dlaczego nie możemy sobie pozwolić wysadzenie połowy Zlotu do Bryzy, czy gdziekolwiek. |
Tworzysz. Reszta jak powyżej. Zależy mi na tym, aby spotkać się znów i uśmiechać się do siebie szczerze. Masz rację co do wyłączności, niemniej jednak ja zdania nie zmienię. I nie bronię własnych racji a finansów ogółu zlotowiczów
stary alfer napisał/a: | że od wczoraj przekazujesz tylko swoje emocje |
Kalkulacje nie mają w sobie emocji. To jak z księgową. Że jak już jej się zgadza, to w każdej pozycji
pamar - 13-10-2014, 15:51
Już mogę?
mjsystem - 13-10-2014, 15:58
pamar napisał/a: | Już mogę? |
Dajesz Gdzieś Ty był???
koszmarek - 13-10-2014, 16:09
mjsystem napisał/a: | pamar napisał/a: | Już mogę? |
Dajesz Gdzieś Ty był??? | \
Znalazł się!!
pamar - 13-10-2014, 16:19
mjsystem napisał/a: | pamar napisał/a: | Już mogę? |
Dajesz Gdzieś Ty był??? |
Czytałem z niedowierzaniem i musiałem wszystko jeszcze dwa razy przeczytać
1) Zachodniopomorskie wystosowało super ofertę! (przeczytajcie jeszcze raz wpis alfera w propozycjach) Owszem są minusy ale powiedzcie kiedy ich nie było co? Ceny wcale nie są wygórowane i w końcu (jak to Sveno napisał) Zachodniopomorskie oszczędzi trochę na wyjeździe bo - im się należy jak mało któremu regionowi! Nie pamiętam Ich narzekań na wyjazd do Żywca!
2) Dwa lata temu, też padła propozycja - nad morze, i co? Masa różnych wymówek doprowadziła do organizacji zlotu w Krakowie...
3) Wracając do Żywca - trzy ośrodki zajęte, ceny wcale nie aż tak atrakcyjne, o personelu nie wspomnę Zlot chyba największy jak do tej pory!
4) Wawrzkowiznę traktujcie jako alternatywę.
Ja jadę na banderozę
mjsystem - 13-10-2014, 16:27
pamar napisał/a: | Zachodniopomorskie wystosowało super ofertę! |
http://www.owrmanta.pl/last-minute
To jest super oferta, szkoda, że nie dla nas...
pamar napisał/a: | Dwa lata temu, też padła propozycja - nad morze, i co? Masa różnych wymówek |
Nie było ośrodka, Fregata nie miała pewności, czy otrzyma pozwolenie na dalszą działalność...
|
|
|