[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana żarowek podświetlających zegary, liczniki
Besiek - 12-02-2011, 19:29
Jeszcze ostatecznie nie zdecydowałem, ale całą historię zacząłem od zmiany kapturków barwiących w kolorze czerwonym na żarówkach, to po dwóch tygodniach odbarwiły się i podświetlenie miałem od białego przez róż do czerwieni w różnych częściach zegarów. Następnym krokiem był zakup i montaż tych najczęściej spotykanych zwykłych ledów w oprawkach W5W i w nocy widzę praktycznie tylko wskazówki. W klimatroniku wyjąłem wszystkie żarówki i w oprawkach pozmieniałem na żarówki czerwone, po trzech tygodniach przepaliła się pierwsza. Teraz zastanawiam się nad następującymi opcjami:
- do podświetlenia zegarów zamienniki W5W z diodami SMD o kącie świecenia 180 stopni,
- przy podświetleniu wyświetlacza i przycisków klimatronika zbyt dużego wyboru nie mam i będę zmuszony zakupić diody w oprawkach R3 dostępne na allegro.
fergul11 - 13-02-2011, 00:30
Zhan na stronie 10tej tego tematu pokazałeś zmianę podświetlenia ekranu climatronika na mini ledy, czy twój ekran jest wtykany jak procesor, czy wylutowywałeś go z płytki ?
Przyglądałem się dzisiaj mojemu i wygląda że musiałbym wylutować go z płytki jak scalaka ,od spodu jest wkręt i po jego wykręceniu ten biały wielowtyk/pudełko pod ekranem był luźny , poruszał się swobodnie ,ograniczały go nóżki matrycy które są zalutowane w płytce
przypuszczam że mam inną wersję climatronika
Krzyzak - 13-02-2011, 11:32
a ja mam pytanie, które może mi przyśpieszyć pracę - bo nie znalazłem w temacie opisu krok po kroku, jak wyjąć panel klimatronika
opisze ktoś?
od samego początku - czyli co trzeba wykręcić wcześniej (radio mam, jakby się ktoś pytał )
deejay - 13-02-2011, 11:40
Darku co dokładniej cie interesuje , jak wyjac sam panel z konsoli bo sam panel klimatronika jest przykrecony do środkowej konsoli za pomoca 4 śrubek od środka
carbon11 - 13-02-2011, 11:48
1. Pozbywamy się radia (ale nie dosłownie )
2. wyciągamy popielniczkę i zapalniczkę
3.odkręcamy mieszek i delikatnie wyciągamy plastik razem z osłoną lewarka zmiany biegów (wychodzi do góry)
4. w miejscu popielniczki od dołu są dwie śrubki na krzyżak (odkręcamy)
5.Konsola środkowa jest na takich samych zaczepach jak osłona lewarka zmiany biegów
więc wystarczy delikatnie szarpnąć (ja zacząłem od dołu konsoli można sobie pomóc delikatnie podważając śrubokrętem u mnie nie było konieczności)
6. Po wypięciu konsoli trzeba odpiąć przewodu od zapalniczki i podświetlania popielniczki no i oczywiście dwie kostki w klimatroniku.
7. Jak już mamy konsole wyjętą Klimatronik jest przykręcony na cztery śruby (krzyżak) od jej wewnętrznej strony .
Jak o czymś zapomniałem proszę dopisać
robertdg - 13-02-2011, 11:58
Krzyzak, strone wczesniej jest rysunek, spójrz, będziesz zorientowany gdzie są spinki
Krzyzak - 13-02-2011, 12:04
dziękuję
chodziło mi o kompletny opis - bo mam spaloną 1 żarówkę (lewa strona) i teraz jak jest ciemno to nie widzę przycisku OUT TEMP z którego często korzystam
zabieram się za to od 3 miechów, ale zawsze coś ważniejszego jest - nie tylko w aucie
sam bym też doszedł, ale lepiej zapytać - nie tak?
a co z wajchą od tiptronika?
martwi mnie wyciąganie radia... mam specjalny model beckera z telefonem, GPSem i przeglądarką internetu - kabli i modułów ile tam jest, to nie zliczę...
carbon11 - 13-02-2011, 12:09
Krzyzak napisał/a: |
a co z wajchą od tiptronika?
|
Jak tiptronik to wajcha i cały panel z biegami zostaje na swoim miejscu
nic z tym nie robisz tylko ta plastikowa osłona cię interesuje
deejay - 13-02-2011, 12:10
Darek spójrz na poprzednia stronę ( tam sa moje foty jak wymienialem ) , ja mam tipa i nawet radia nie wyciagałem , a sama obudowa lewarka wychodzi jak ja podwarzysz od strony przycisków pogrzewania foteli
Krzyzak - 13-02-2011, 14:28
rzeczywiście - wczoraj przejrzałem cały temat do strony 23 i już dalej mi się nie chciało
czyli podsumowując - panel od lewarka i potem już śrubki na wierzchu i wychodzi cała konsolka radia z panelem klimy?
dalej już sobie dam radę
czekoladka_1981 - 13-02-2011, 14:34
Krzyzak napisał/a: | panel od lewarka i potem już śrubki na wierzchu i wychodzi cała konsolka radia z panelem klimy |
Dokładnie!
Owczar - 13-02-2011, 16:46
KamilR10 napisał/a: | a jakie LEDy się decydujesz? Ja właśnie mam wrażenie że LEDy będą padać przez to ściemnianie i rozjaśnianie zegarów. |
LEDy nie padają od tego, tylko od tego, że rezystory są dobierane na 12V, a w aucie masz 14,4.
Torp12 - 13-02-2011, 21:56
[quote="deejay"]Do climatronika dokładniej pod przyciski polecam te ledy
http://moto.allegro.pl/za...1455831992.html
Podepne sie z pytaniem: jaki kolor ledow wybrac? Bialy? Jest sens dania innego koloru? Czy jest jakas folia na przyciskach ktora nie da innego koloru?
pozdr.
Matik608 - 16-02-2011, 20:51
Witam
przeczytałem prawie 20 stron tematu i albo przeoczyłem albo jestem ślepy mógł by mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak dobrać sie do żarówki od zapalniczki? Musze kopać cała konsole środkową łacznie z radiem i klimatronikiem czy można jakoś inaczej to zrobić? troche boje sie tego ruszać żeby nie popsuć
carbon11 - 16-02-2011, 21:35
Matik608 napisał/a: |
Musze kopać cała konsole środkową łacznie z radiem i klimatronikiem |
Niestety tak
|
|
|