To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

Anonymous - 20-06-2009, 12:07

ilość włożonej pracy w konserwację powala..
rosomak1983 - 20-06-2009, 15:07

pawela napisał/a:
podoba mnie się :) Short shifter maż teraz naprawdę niezły :twisted:

jak juz pisąlem czuje róznice w zmianie biegów wiec zmiana na plus nie tylko wizualna...

Sajmonowski mam w planach jeszcze sporo :badgrin:

pawela - 25-06-2009, 13:38

tym razem mieliśmy niemal cały dzień i noc na gadanie o autkach, choć w nocy trochę za dużo bełkotania :lol:
W każdym razie lancerniak prowadzi się znakomicie, po 3 min, czułem się jak u siebie w colcie :)
I dziękuję za nowy stuff :D

rosomak1983 - 26-06-2009, 00:27

Fotki z mojej wizyty w LBN. Pozniej odbyło sie spotkanie forumowiczów 3 kategorii :lol: :lol: :lol: Cokolwiek by to znaczyło... imprezka była przednia brechty nieziemskie, medyk i duzo pielegniarek :wink: Dawno sie tak nie bawiłem. :D :D :D

PS Ci z Lublina to świry są :)

londolut - 26-06-2009, 02:20

Paweła, słyszałem, że masz żonkę ale jakoś imię Karolina nie pasuje do tego kolesia w sweterku :D :D
rosomak1983 - 26-06-2009, 02:38

londolut, raz z dziewczyna raz z chłopakiem a w niedziele i świeta.... zwierzeta :lol: :lol: :lol: heh brechta...
pawela - 26-06-2009, 15:02

Lutek, ten po prawej i po lewej to bliźniaki - stereo, nie dość, że znam ich od kołyski, to jeszcze mitsumaniaki :)

Do następnego :D

rosomak1983 - 02-07-2009, 13:38

Panowie u mnie mała rewolucja.... Ponieważ ostatnimi czasy kupiłem w bardzo okazyjnej cenie silnik z osprzetem oraz wydech i pare pierdół z colta 4x4 (który to colt nota bene stanie sie niezłym potworem z silnikiem z EVO) postanowiłem przełożyć silniczek i sprawdzic jak bedzie jeżdził na moim lancelocie.
Na przekładke w sumie zdecydowałem sie z paru powodów;
1.W poprzednim silniku nieco zawory klepały pozatym silniczek naprawde OK ale chciałem zeby wszystko idealnie grało...
2.Sprzedajacy wydał mi sie uczciwym czlowiekiem i zachwalał silnik
No i choc wszyscy klepali sie w glowe słyszac ze chce wymieniac obecny silnik przełożylem troche dla zajawki, z ciekawości oraz dlatego ze kolega przełożyl go za symboliczne wynagrodzenie.

Szkoda ze nie zrobiłem wiecej fotek ale aktywnie pomagałem w przekładce i potem jakos mi sie zapomniało zeby pstryknać...
W kazdym badz razie wymieniłem rozrzad (pasek MITSUBOSHI rolka KoYO) nowy olej Valvoline maxlife. ,,Nowy'' silniczek był chyba serwisowany do końca bo miał pasek orginał mitsubishi, na aparacie zapłonowym orginalna plomba z japońskimi krzaczkami. Pozatym suchy i w środku (patrzac przez korek)czysciutki. Po załozeniu odpalił od razu na dotyk (wczesniej pare razy podpompowanie paliwa) :D :D :D :D :D Chodzi cicho. Oczywiscie jest to 4g92 czyli taki sam jak poprzednio. Jedyna zmiana jest to ze mam sprzegło z colta 4x4 i mowcie sobie co chcecie ale jak silniki lezały obok siebie to sprzegło z 4x4 i normalne wygladały zupełnie inaczej.... miało wieksze te jakby to powiedziec w srodku takie :P Pozatym tarcza sprzegła była troszeczke grubsza wiec założyłem sprzeglo z 4x4. Pasuje plug and play.
Silniczek jezdzi ladnie i jestem zadowolony. Musze go jednak lepiej przetestować.

karolgt - 02-07-2009, 13:45

zmieniłeś sprawdzony silnik dlatego że zawory klepały? :shock:

rozumiem że wsadziłes tam 1,6 czyli to żaden swap na mocniejszy?

rosomak1983 - 02-07-2009, 13:50

karolgt napisał/a:
zmieniłeś sprawdzony silnik dlatego że zawory klepały? :shock:

tak :wink: Z moim starym silnikiem stanie sie jeszcze nie wiem co...
1.sprzedam
2.zamontuje sportowy wałek, planowanie głowicy i jeszcze pare rzeczy i znów założe
Co radzicie????

mkm - 02-07-2009, 14:01

rosomak1983, opcja nr2. Pomalutku, jak cos nie wyjdzie to nie ma strachu, ze bedziesz mial auto unieruchomione.
Zawiodles mnie tylko w jednej rzeczy... Jak miales wyjety silnik na wymiane dlaczego go dokladnie nie wymyles, podmalowales itp.? Byloby pieknie pod maska... a tak "po staremu"...

Owczar - 02-07-2009, 14:36

mkm, nie podpuszczaj Piotrka bo jeszcze go wyjmie żeby naprawić swój błąd :twisted:
pawela - 02-07-2009, 14:38

długo się nie mogłem nadziwić, czemu Piotrek chce zmienić silnik, bo NIC złego sie w nim nie działo...
Ale rosomak to człowiek perfekcjonista i nie darował, mimo, że z rafqiem próbowaliśmy go od swapa odciągnąć.
Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej :)

Owczar napisał/a:
mkm, nie podpuszczaj Piotrka bo jeszcze go wyjmie żeby naprawić swój błąd :twisted:

już widzę te tony MOTIP ENGINE SPRAY :badgrin:

londolut - 02-07-2009, 14:44

rosomak1983 napisał/a:
2.zamontuje sportowy wałek, planowanie głowicy i jeszcze pare rzeczy i znów założe
Sportowy wałek u Chojnackiego lub Świątka to koszt 2k + bo 'to są tak rzadkie silniki, że trzeba robić custom' (cytat z rozmowy tel). Dobrze się zastanów ;)

pawela napisał/a:
rosomak to człowiek perfekcjonista
I z tego co mówiłeś to strasznie przewrażliwiony na małe nawet pyknięcie pod maską ;) Obyś tego nie żałował Piotrek.
rosomak1983 - 02-07-2009, 22:33

mkm napisał/a:
Zawiodles mnie tylko w jednej rzeczy... Jak miales wyjety silnik na wymiane dlaczego go dokladnie nie wymyles, podmalowales itp.? Byloby pieknie pod maska... a tak "po staremu"...

Te fotki co dałem to jeszcze stary silnik lezy :wink: pózniej nie robiłem czego bardzo żałuje poniewaz min udowodniłbym innośc sprzegła z 4x4 ze zwyklym. Co do komory silnika to akurat tam jakos nie zależy mi na czystości... Cała komore mam zapaciana ELASKONEM do profili i nawet zastawnawiałem sie czy olejem nie przemalowąć :wink: Tam ma po prostu ma nie rdzewieć, ładnie nie musi wcale byc. Takie moje podejscie.
pawela napisał/a:
już widzę te tony MOTIP ENGINE SPRAY :badgrin:

jak juz to BOLL engine spray :P
londolut napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
Sportowy wałek u Chojnackiego lub Świątka to koszt 2k + bo 'to są tak rzadkie silniki, że trzeba robić custom' (cytat z rozmowy tel). Dobrze się zastanów ;)

wiec co mozna zrobić z takim 4G92 w rozsadnej kasie???
londolut napisał/a:
Obyś tego nie żałował Piotrek.

nie bede żałował... Warto było spróbować wiele sie nauczyłem asystujac przy przekładce. Nawet jesli sie okaze ze trzeba wkładac z powrotem stary, to żalu nie bedzie. Jestem juz maniakiem chyba :lol: :lol: :lol: i tego typu zajawki mi sie podobaja. Korci mnie teraz zeby włożyć 1.8 GTi :wink: choc wolałbym up-grade starego 4g92.