Nasze Miśki - Bandyta
KaWu - 23-09-2010, 11:20
Krzyzak napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a:
Pare osob tez zalozylo i nie cieknie
ja też, ale wszystko smarowałem cienką warstwą silikonu |
Ja mam od ok. roku i zbieram sie zeby zdjac i dac wlasnie tak jak Krzyzak, dal. Niestety miejscami zaczyna coraz wiecej puszczac olej.
Krzyzak - 23-09-2010, 21:36
silikon mam reinz - czarny - ładnie wygląda, szczególnie pod tylną pokrywą, która też jest czarna
ładnie - czyli nie rzuca się w oczy jak czerwony
Krzyzak - 23-09-2010, 21:41
silikon mam reinz - czarny - ładnie wygląda, szczególnie pod tylną pokrywą, która też jest czarna
ładnie - czyli nie rzuca się w oczy jak czerwony
Rafal_Szczecin - 23-09-2010, 21:43
ja mam dirco. powinien dac rade .
do tego juz jest jedna uszczelka pod pokrywe oczywiscie elringa, czekam na kolejna .
do tego jeszcze musze jechac na koniec sz-n zeby dorobic oringi ( chce ktos, to wezme wiecej )
wymiana najprawdopodobniej w przyszlym tyg .
powoli zamierzam sie zabrac za konserwacje podwozia przed zima, lecz to najwczesniej w przyszla sobote , jakis srodek do polecenia , komus kto bedzie to robil pierwszy raz ?
w przyszlym miesiacu trzeba kupic nowe zimowki , wybor padl na uniroyal ms plus 66 w rozmiarze 195/65/15 .
KaWu - 24-09-2010, 07:25
Rafal_Szczecin napisał/a: | jakis srodek do polecenia |
Nie mam zastrzezen do srodkow BOLLa. Do konserwacji sa naprawde ok.
Rafal_Szczecin - 25-09-2010, 20:50
Krzysiek , to ??
http://allegro.pl/boll-ko...1240112138.html
ile takich puszek potrzebuje na porzadne zrobienie calego samochodu ?
stary alfer - 25-09-2010, 20:51
Gdzie będziesz to robił?
Rafal_Szczecin - 25-09-2010, 21:20
u siebie na warsztacie, czemu ?
tylko jeszcze nie wiem co bedzie wolne, czy kanal , czy podnosnik .
stary alfer - 25-09-2010, 21:21
Rafal_Szczecin napisał/a: | u siebie na warsztacie, czemu ? |
a, nic...
Podwozie wcześniej umyj
Rafal_Szczecin - 25-09-2010, 21:23
stary alfer napisał/a: |
a, nic...
Podwozie wcześniej umyj |
oj mow
wlasnie sie zastanawiam czy mam myc, skoro i tak bede wszystko "skrobal" .
plan jest taki ,oczyscic wszystko wiertarka ze szczotka druciana , na to boll, dobrze pisze, czy przed bollem jeszcze jakies zabezpieczenie ?
stary alfer - 25-09-2010, 21:26
Rafal_Szczecin napisał/a: | oj mow |
No ja ma zrobione, ale progi to bym poprawił
Ciśnienia nie ma spoko
Rafal_Szczecin napisał/a: | wlasnie sie zastanawiam czy mam myc, skoro i tak bede wszystko "skrobal" . |
Jak robiłem w Lancerze, to "miszczu" kazał najpierw umyć.
Rafal_Szczecin - 25-09-2010, 21:42
zobaczymy co da sie zrobic
stary alfer - 25-09-2010, 21:43
Rafal_Szczecin napisał/a: | zobaczymy co da sie zrobic |
Rafał, nie kombinuj. Machnę gdzieś kiedyś przy okazji
Myślałem, że masz może siakiś garaż
fck - 26-09-2010, 10:40
Rafal_Szczecin, ja robiłem z 2 miesiące temu podobną operację i robiłem tak. Całą podłogę przeleciałem szczotą, wiertarką z nasadką drucianą, potem w 2 miejscach (są takie jakby podłużnice w podłodze najniżej umieszczone miejsca w galu były poobcierane, więc był nalocik rudej, miałem podkład reaktywny Novol więc oczyściłem, pokryłem podkładem i jak wyschło cała podłoga i w nadkola Bitex. Bitexy kupiłem 5l, do pokrycia całej podłogi i nadkoli wystarczyłyby spokojnie 2 litry. Ja robiłem w kanale, lepiej podłóż pod auto jakieś folie bo masa zanim zaschnie to kapie
deejay - 26-09-2010, 11:08
Rafal_Szczecin jeśli chcesz robić Bollem natryskowo , to musisz kupić min 5 puszek tyle ok idzie na sedana , ja mówię o puszkach pod pistolet na kompresor , w zależnosci od stanu podłogi . Osobiście polecam ci środki z Renault które są do kupienia w każdym serwisie , środki firmy IXELL , cieżko je kupić na wolnym rynku do tego polecam wosk do profili zamkniętych tej firmy środek rewelacja , wymyślony specjalnie dla Renault środek z powodu gnijacych parę lat temu Renault 19 ( zatrzymuje rozwój korozji) Jesli chcesz to jutro mogę ci podac numery katalogowe baranka i wosku jak bedę w serwiesie i sobie podjedziesz do pierwszego lepszego dilera i kupisz , koszty o ok 7 zł wieksze na szt od Bolla , a efekty znakomite
Ps: pogadaj z Rochem , u niego w VR4 robiłem IXELLE-m
|
|
|