To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

Krzyzak - 12-02-2014, 13:46

co masz do zrobienia?
metzger - 20-02-2014, 21:23

Krzyzak jest dobry, w zasadzie najlepszy :)

Edit
W zasadzie to przyłączam się do pytania bo padł mi alternator :s.

PS I to Twoja wina Darku, jak wymieniałem rozrząd przy 180 000 km powiedziałeś że następna awaria to będzie alternator przy 230 000 ... mam 238 000 :s

Krzyzak - 21-02-2014, 08:24

co padło? ładowanie? łożyska? szczotki się skończyły?
metzger - 21-02-2014, 10:36

objaw jest taki że nie ma ładowania, zaraz idę posprawdzać bezpieczniki

edit
200-tny post :D

Krzyzak - 21-02-2014, 13:17

nie zalałeś wtyczki do altka?
a w ogóle kontrolka ładowania się świeci? jak nie, to szczotki się skończyły

metzger - 22-02-2014, 13:02

oddałem do mechanika :)
radomir - 09-03-2014, 20:57

Po kilku latach zmagania się z różnego rodzaju mechanikami w końcu trafiłem na zakład który śmiało mogę powiedzieć że wyznacza standardy i cieszę się że na nich trafiłem. Standard obsługi jak w ASO a cenowo przystępnie i konkurencyjnie w porównaniu do innych warsztatów. Naprawdę fachowe i rzetelne podejście do klienta, bez naciągania i bez zbędnych wymian elementów które przy odpowiedniej wiedzy i chęci da się naprawić. Polecam a mój black sir lancelot teraz śmiga jak złoto.

www.reetz.pl

kruzyk - 07-04-2014, 10:56
Temat postu: Polecany mechanik/serwis do Space Stara w Gdańsku
Witam,

Prawdopodobnie mam do wymiany przegub/łożysko McPersona z lewej strony bo stuka w kole przy kręceniu w lewo na parkingu.

Kolejna sprawa to problem z wrzucaniem wstecznego. Inne biegi chodzą dobrze ale zamiast wstecznego wbija 1. Raz nawet tak się zdarzyło, że po wrzuceniu wstecznego nie odbiła ta część, którą się podciąga na drążku (ale to pewnie inna sprawa).

Do tego problem z ładowaniem aku - wskaźnik napięcia z gniazda zapalniczki pokazuje niskie napięcie (12,8 - 13,2).

Możecie coś polecić, tak żeby nie przepłacić a jednak było dobrze zrobione?
Sam bym pogrzebał ale raz, że na moto się nie znam a dwa nie mam kiedy :)

[ Dodano: 09-04-2014, 14:52 ]
Dziś u Cilera w Gdańsku wymieniłem łożyska i sprężyny z dwóch stron z przodu. Z robocizną 650 zł.
Wyszło przy okazji, że klocki się kończą i trzeba przygotować 150 zł.

Sprawdzili mi też ten wsteczny i sprzęgło mam do wymiany... 850 zł :(

kruzyk - 07-04-2014, 11:08

radomir, możesz podać jakieś przykładowe ceny?

daboss, na przymorzu polecano mi Pana Wojtka, elektryk z ul. Bzowej /608348380 - jeszcze nie miałem okazji skorzystać.

co powiecie o http://www.motociler.pl ?

siwygdynia - 16-05-2014, 14:10
Temat postu: Witam
Mam problem z moim Galantem nabyłem go miesiąc temu i kupiłem z uszkodzona skrzynia .
Poszukuje jakiegoś warsztatu gdzie się za nią wezmą trzeba powymieniać łożyska w skrzyni biegów bo wydaje niesamowite odgłosy ;/ a w ASO za sama robotę mi 2 tys zaśpiewali .
Także jak ktoś wiec gdzie zrobią skrzynie w Gdyni albo Gdańsku za normalna cenę to proszę pisać ;]

arxel4 - 10-07-2014, 23:17

radomir napisał/a:
Po kilku latach zmagania się z różnego rodzaju mechanikami w końcu trafiłem na zakład który śmiało mogę powiedzieć że wyznacza standardy i cieszę się że na nich trafiłem. Standard obsługi jak w ASO a cenowo przystępnie i konkurencyjnie w porównaniu do innych warsztatów. Naprawdę fachowe i rzetelne podejście do klienta, bez naciągania i bez zbędnych wymian elementów które przy odpowiedniej wiedzy i chęci da się naprawić. Polecam a mój black sir lancelot teraz śmiga jak złoto.

www.reetz.pl

Zadzwoniłem do nich i ceny dosłownie takie jak w ASO!!
Malowanie i klepanie dowolnego elementu od 600zł?

[ Dodano: 10-07-2014, 23:27 ]
siwygdynia napisał/a:
Mam problem z moim Galantem nabyłem go miesiąc temu i kupiłem z uszkodzona skrzynia .
Poszukuje jakiegoś warsztatu gdzie się za nią wezmą trzeba powymieniać łożyska w skrzyni biegów bo wydaje niesamowite odgłosy ;/ a w ASO za sama robotę mi 2 tys zaśpiewali .
Także jak ktoś wiec gdzie zrobią skrzynie w Gdyni albo Gdańsku za normalna cenę to proszę pisać ;]

Postaram się pomóc na własnym (niewielkim) doświadczeniu:

1) Gdańsk za Auchanem.

Nie wiem czy Tomek robi skrzynię, ale warto zadzwonić. Dostał wiele pozytywnych opinii na forum opla omegi, sam jeździ jedną. Ceny ma jedne z najniższych w trójmieście.
Krótko do niego jeżdżę, więc o jakości nic nie mówię, wypowiem się po kilku miesiącach. Dość konkretny facet i nie owija w bawełnę.

http://tomserwis-tm.pl/o-nas/lokalizacja/

2) Vanos w Gdyni na przemysłowej.

Chłopaki zamontowali mi gaz, ale mają też swój warsztat samochodowy. Długie kolejki z gazem, choć może do warsztatu szybciej.
Grzesiek wydaje się mechanikiem z pasją a na pewno jest bardzo dokładny. Ceny nie są najniższe ale za to chłopaki dbają o to co robią.

http://www.instalacjagazowa.com/

drago - 18-07-2014, 16:57

witam wszystkich jestem tu nowy i szczerze nie wiem gdzie pisać ale jestem z gdańska potrzebuję uprzejmości Mitsumaniaka z Cari 1.8 GDI który miałby chwilę i użyczył do przepięcia przepływomierz i ew fakocewki z góry dziękuję za pomoc

Andrzej

Marcino - 19-07-2014, 01:22

Przepływomierz z GDI lezy gdzieś niepotrzebny... oddam tanio:)
Hubeeert - 30-07-2014, 13:25
Temat postu: Potrzebny warsztat od klimy w Trójmieście na już
Cześć

Potrzebuję warsztatu, który pomoże w potrzebie Mitsumaniakowi w Trójmieście lub Jastrzębiej Górze. Padło sprzęgło od klimy, trzeba naprawić/wymienić. Najlepiej już.
Prośba o pomoc jest jak najbardziej serio.

Pozdrawiam

daboss - 31-07-2014, 11:45

Mogę Ci polecić FRED'a w Bojanie - jakieś 15 km od Gdańska, 10 od Gdyni. Solidny warsztat, chłopaki znają się na robocie. Klimy u nich nie robiłem, ale wiem, że też się tym zajmują.

Mam nadzieję, że nie naruszę żadnego z punktów wrzucając linka do ichniejszej strony.
http://www.fred.net.pl/serwis.html