To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003

Juiceman - 24-08-2013, 11:32

Wczoraj oglądając Top Gear'a gdzie odbył się 24godziny wyścig Britcar 24 (seria 10, episod 9) - BBC Top Gear - zobaczyłem że na bmw jest ten sam model felg co u mnie :mrgreen: Także to tylko potwierdza ich użytek w sporcie xD

Wczoraj wieczorem kurier dowiózł kolejną tj drugą dostawę GT11 i GT12 także zaraz biorę się do roboty. Tym razem z zastosowaniem Procedury zmiękczania sztywnej skóry kosmetykami Gliptone. Ciekaw jestem efektu ;-)

mkm - 24-08-2013, 14:01

Juiceman napisał/a:
Tym razem z zastosowaniem Procedury zmiękczania sztywnej skóry kosmetykami Gliptone. Ciekaw jestem efektu ;-)

Juiceman, "procedur" jest mnóstwo :wink: .
Potestuj na małym fragmencie (najlepiej mało widocznym) tyłu kanapy, podłokietnika czy co tam wybierzesz i testując ustal "swoją procedurę".
Jedna skóra lubi szczotkę, twardą druga się od niej niszczy. Jedną można "namaczać" drugiej nie.
Uniwersalne mają to do siebie, że są uniwersalne.
Podstawa to umiarkowana wilgotność otoczenia, temperatura pokojowa.
Wodę jak zamierzasz użyć to demineralizowaną.
Do całkowitego wyschnięcia (około 2 dni) nie zamykaj szczelnie auta, a jak wyschnie "wymasuj" przez mikrofibrę.

D1VenO - 24-08-2013, 15:51

ale o so hozi ? ja mam MEGUIARS GOLD CLASS RICH LEATHER CLEANER AND CONDITIONER i coś co nie wymaga wkładu $$$$ czyli systematyka, raz w tygodniu nawilżanie skórki :P

mam miękką i ładnie odżywioną skórę w aucie

mkm - 24-08-2013, 22:08

D1VenO napisał/a:
ale o so hozi ?

Podejrzewam, że Juiceman, podciągnął teorię :wink: .
To co Ty napisałeś można opisać tak:
Nakładam kilka kropli środka do pielęgnacji skór firmy Meguiars Gold Class Rich Leather Cleaner and Conditioner używając gąbkowego aplikatora przez 3 do 4 minut wykonuję ruchy zgodne do wskazówek zegara, a następnie czynność powtarzam w ruchu przeciwnym ponownie z kilkoma kroplami środka. Aby efekt był dostatecznie efektowny do zebrania niewypracowanego środka używam szmatki super miękkiej o gramaturze 600g/m2.
Żeby efekt był długotrwały czynność powtarzam raz w tygodniu.

I nazwać to procedurą zmiękczania D1Veno :wink:

Juiceman - 25-08-2013, 02:22

marudzicie, zwykła procedura/porada producenta tego środka jak najszybciej zmiękczyć skórę ot całą filozofia :wink:
D1VenO - 26-08-2013, 10:27

Juiceman, tak na prawdę to nie super hiper środki zmiękczają te skórę tylko właśnie systematyka i LANOLINA. Reszta to perfumy :D
Juiceman - 01-09-2013, 20:25

Misiek zaliczył kolejną wymianę oleju tym razem zalany został Millers 5W40 i włożony filtr knecht.
Misiek od stycznia zrobił prawie 20kkm obecnie na liczniku ma 215 050km ;-)

Hugo - 01-09-2013, 22:54

Juiceman napisał/a:
Misiek zaliczył kolejną wymianę oleju tym razem zalany został Millers 5W40
A dlaczego nie Elf?
Juiceman napisał/a:
Misiek od stycznia zrobił prawie 20kkm obecnie na liczniku ma 215 050km
Z ciekawości: drży przy przyśpieszaniu nadal?
Juiceman - 02-09-2013, 06:00

Hugo napisał/a:
Juiceman napisał/a:
Misiek zaliczył kolejną wymianę oleju tym razem zalany został Millers 5W40
A dlaczego nie Elf?
Juiceman napisał/a:
Misiek od stycznia zrobił prawie 20kkm obecnie na liczniku ma 215 050km
Z ciekawości: drży przy przyśpieszaniu nadal?

Chciałem spróbować czegoś innego z droższym olejem, jeśli wszystko będzie to samo to po co przepłacać:P Elf powróci.

Co do drżenia przy przyśpieszaniu to nie - bo póki co na oryginalnych sprężynach śmigam. Z braku czasu i kasy niższe sprężyny przyjdą jak śniegi stopnieją w przyszłym roku.. :?

Hugo - 02-09-2013, 08:52

Czyli na fabrycznych nie drży, a na obniżonych tak? Podejrzewacie co może być tego powodem?
5eba - 02-09-2013, 09:31

Jak juz wyzej pisano - kielich wewnetrznego przegubu jest wypracowany a na obnizonym zawieszeniu musi pracowac w innym miejscu i stad problem - mialem tak w Escorcie po obnizeniu.
Juiceman - 02-09-2013, 10:05

Dokładnie jak Seba pisze - przekonamy się dopiero po wymianie...
Hugo - 02-09-2013, 15:25

Juiceman napisał/a:
przekonamy się dopiero po wymianie...
Powiedz mi jakiej firmy i gdzie kupiłeś przeguby wewnętrzne i czy też miałeś takie pulsowanie całej karoserii powyżej 100 km/h. Kiedy będziesz je wymieniał? Napisz czy wszystko minęło.
danino88 - 02-09-2013, 16:42

Cytat:
Chciałem spróbować czegoś innego z droższym olejem, jeśli wszystko będzie to samo to po co przepłacać:P Elf powróci.

Wszystko się okaże za conajmniej 100tys km :)

Juiceman - 02-09-2013, 17:27

Hugo napisał/a:
Juiceman napisał/a:
przekonamy się dopiero po wymianie...
Powiedz mi jakiej firmy i gdzie kupiłeś przeguby wewnętrzne i czy też miałeś takie pulsowanie całej karoserii powyżej 100 km/h. Kiedy będziesz je wymieniał? Napisz czy wszystko minęło.

Nie kupiłem jeszcze, ale pewnie kupię je u Mateusza z Legnicy, miałem tylko tylepanie budą przy przyśpieszaniu ;-) Przy wyższych prędkościach i stałych ten objaw nie występował.

Danino za 4 lata ciężko będzie ocenić zmieniając po drodze oleje hehe xD