Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
koszmarek - 13-10-2014, 16:28
A jak ceny maja sie do tego co jest na banderozie?
mjsystem - 13-10-2014, 16:32
koszmarek napisał/a: | A jak ceny maja sie do tego co jest na banderozie?
_________________ |
http://www.owrmanta.pl/dlugie-weekendy
Tak....
[ Dodano: 13-10-2014, 16:35 ]
A teraz idę na spacer.
sveno - 13-10-2014, 17:07
OK
To teraz chyba wszystkim nasuwa się pytanie:
dlaczego zachodniopomorskie upiera się przy Mancie, skoro w okolicy jest kilka innych ośrodków z (nie da się nie zauważyć) niższymi cenami?
stary alfer - 13-10-2014, 17:16
Do 31.08.2014 - obowiązują takie ceny: http://www.owrmanta.pl/wczasy
Jeśli ośrodek w tym czasie może zarobić więcej niż na grzybiarzach we wrześniu czy tych co nie idą na procesję w maju to zarabia.
Ceny za Banderozę są podobne jak te z wrześnie czy maju. Tylko pamiętacie, że my ośrodek otwieramy i zamykamy - w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Tyle w kwestii cen
[ Dodano: 13-10-2014, 17:58 ]
sveno napisał/a: | OK
To teraz chyba wszystkim nasuwa się pytanie:
dlaczego zachodniopomorskie upiera się przy Mancie, skoro w okolicy jest kilka innych ośrodków z (nie da się nie zauważyć) niższymi cenami? |
Manta była ostatnim ośrodkiem, do którego pojechał szuwar. I to tylko po to, aby wyjść z twarzą. I aby podjąć rękawicę, która została nam rzucona. Bo prawda jest taka, że Zlot w ZP nie byl pomysłem naszym tylko Waszym. Szuwar objeżdżał nadmorskie ośrodki (5-6) i było znacznie drożej lub warunki były fatalne. Poszła masa zapytań itp. Po za tym należy pamiętać, że ośrodki nie chciały czekać tak długo jak my - MM zwykliśmy się organizować. Nad morzem nie ma czasu na nasze narzekanie.
Od początku nie szukaliśmy opcji niskobudżetowej, bo skoro o grzybie w Firleju powstały eseje, to po co czytać to drugi raz. Cena nie znaczy jakość.
Czy wiecie co oferuje ta Bryza? Czy wiecie co jest w środku? Ja nie wiem, ale wiem, że stoją tam stare domki kempingowe i holenderskie. Nie znam cen i nie wiem jakie są opinie nt. tego ośrodka. No może poza jedną
http://www.nocowanie.pl/n...0/opinie,1.html
Nie doszukujmy się tutaj teorii spiskowych.
Jeśli uważacie, że znajdziecie tańsze opcje i nie zostaniecie potem opisani, że warunki były tragiczne to ok. Szukajcie i organizujcie. My się za dziadostwo nie bierzemy. I nie mam tu na myśli Firleja żeby było jasne, bo postów o tym, że ZP narzekało na warunki tam panujące próżno Wam szukać.
I na prawdę bez spiny. Nikt z nas nie ma ciśnień w kwestii organizacji.
Jesteśmy za zwykłą ankietą, która rozpropagowana przez regionalnych modów powinna dać końcową odpowiedź.
Krystian99 - 13-10-2014, 18:03
Dobra to teraz ja coś na smaruje, bo czytam juz od dwóch dni i robie tak a mianowicie jeszcze trochę to co nie którzy to tu polinczuja zachodniopomorskie, i ciągle jest bo... to jest ich propozycja z takim ośrodkiem i juz (byli na miejscu i wybrali ten) a co nie którzy chcą im narzucić inny. Ja rozumiem ze nie jest to tania impreza i zawsze będzie dla kogoś drożej dla drugiego taniej (chodzi mi o dojazd jeden ma 100 km ,drugi 800km) ale jeśli chcesz przyjechać to postaw sobie skarbonka i wrzuca do niej co jakiś czas odmówić sobie piwka, papierosa i się przez te 10 miesięcy uzbiera
Juiceman - 13-10-2014, 18:10
A ja sie tylko zapytam o dostępność. Tj jeśli mam zrobić tyle kilometrów to chciałbym połączyć to z urlopem Pewnie inni też wyjdą z takiego założenia. Pytanie brzmi na ile wcześniej trzeba rezerwować miejsce aby byc tydzień przed zlotem lub tydzień po licząc na lepsze ceny
jAZZMAN - 13-10-2014, 18:18
W głowie mi się przewraca.
Jeśli chodzi o mnie to tutaj wszystko jest jasno napisane: http://forum.mitsumaniaki...1341827#1341827
Mówię tylko we własnym imieniu, czekam na kontrofertę, dopóki się nie pokaże to jakiekolwiek dyskusje nad są dla mnie straty czasu bo rok temu coś kosztowało tyle a za rok ktoś chce tyle a nie tyle!
Nie chcę tu nikogo obrażać ani wywyższać ani poniżać.
Nie wymyślajcie cudów, oferta jest jednoznaczna. Nie znalazłem w niej wzmianki o możliwości negocjacji cen.
Zamiast bić pianę przez 150 postów wystarczy napisać - "Mi ta oferta nie odpowiada ponieważ.....". Wszystko w tej kwestii - czyż nie? Kilka osób niechętnych a postów o tym samym milion pięćset.
Znów mówię tylko za siebie:
A upieram się przy Pogorzelicy i przy Mancie, a tak, ponieważ wiem, że jako współorganizator nie będę musiał się wstydzić. A powódki osobiste? Są, każdy zawsze jakieś ma - ja mam blisko!
Dajcie już spokój z męczeniem starego kota bo i tak więcej z niego nie wyciśniecie. Czekajmy na nową krew w postaci oferty.
Jak się pokaże to będzie możliwość do kalkulacji, porównywania warunków czy przewidywania prognozy pogody.
Krystian99 napisał/a: | jeszcze trochę to co nie którzy to tu polinczuja zachodniopomorskie |
Dziękuję. Nie damy się zlinczować Chodzi o to, że nie możemy Was zmusić abyście skorzystali z naszej oferty a Wy nie możecie naciskać na nas abyśmy obniżyli standard poniżej założonego przez nas minimum.
[ Dodano: 13-10-2014, 18:22 ]
Każdy wybrzydza, ale nikt nie napisze:
Zachodniopomorskie dało ofertę do Trzeba zrobić to i to i tamto aby oferta była lepsza. Usłyszałem jeden konkretny sprzeciw - DROGO. Drogo to jednak pojęcie względne.
Zgodnie ze starym przysłowiem,: Nie zadowolisz wszystkich bo to zadanie dla agencji towarzyskich.
[ Dodano: 13-10-2014, 18:24 ]
A i zapomniałem dodać, że wódka z MM smakuje wybornie
Dawajcie wiec oferty aby można było wybierać gdzie się spotkać!!!
mjsystem - 13-10-2014, 18:33
Krystian99 napisał/a: | jeszcze trochę to co nie którzy to tu polinczuja zachodniopomorskie, |
Kto? Obronimy ich
Jaro1974 - 13-10-2014, 18:34
jAZZMAN napisał/a: | Zgodnie ze starym przysłowiem,: Nie zadowolisz wszystkich bo to zadanie dla agencji towarzyskich. |
Stamtąd też nie wszyscy wychodzą zadowoleni
Ale poważnie, fakt jest drogawo ale to są uroki naszego nadmorskiego krajobrazu i wcale się temu nie dziwię. Ja powiem szczerze na chwilę obecną zastanawiam się nad wyjazdem ponieważ moja córa idzie do komunii i to też są wydatki, ale jeśli okaże się że jednak wydołam z kasą i zdrowie dopisze to wybiorę się na zlot jeśli będzie wybrana Pogorzelica. Nie wiem na jak długo na chwilę obecną ale to pytanie na przyszłość póki co. I właśnie dobrze by było żeby była podana opcja ile by kosztował pobyt poza terminem zlotu (chyba że gdzieś mi to umknęło to sorki). I ja rozumiem w tym monecie organizatorów bo chcą wypaść jak najlepiej, ale i też rozumiem ludków którzy jednak liczą tą kasę i kalkulują co im się bardziej opłaca.
stary alfer - 13-10-2014, 18:46
Jaro1974 napisał/a: | I właśnie dobrze by było żeby była podana opcja ile by kosztował pobyt poza terminem zlotu |
Będzie na 100%. Co do cen, poszło zapytanie do właściciela.
banderas40 - 13-10-2014, 18:51
Postaram się odpowiedzieć najuczciwiej jak potrafię na pytanie odnośnie wcześniejszego przyjazdu lub możliwości pozostania po zlocie.
DO Manty w dniu 31 sierpnia przyjedzie grupa emerytów stąd będzie możliwość przedłużenia pobytu jednak prawdopodobnie w pokojach na tzw Pawilonach oraz kilku pokojach na budynku których nie zakontraktowali emeryci z Poznania - oni już mają umowę podpisana więc dokonali rezerwacji miejsc.
Przed zlotem oczywiście można dokonać rezerwacji, do kiedy uczciwie powiem wam jak najszybciej czyli grudzień styczeń to optymalny termin - bo nikomu nie zagwarantuję miejsc powiedzmy w czerwcu czy nawet maju bo może być za późno - a może okazać się ze do ostatniego dnia będą wolne miejsca i wówczas może się trafić pobyt w cenie niższej nawet bo last minute jakieś ale to zawsze jest ryzyko ze jednak miejsc nie będzie.
Cena na wrzesień oczywiście będzie właśnie ceną mocno obniżoną bo od 1 września zaczyna się czas cen w zakresie 65 - 75 zł za osobodzień z pełnym wyżywieniem za 1 dobę od 1 osoby.
Jeśli będą zainteresowani przedłużaniem pobytu to będziemy rozmawiali z każdym z osobna i oczywiście postaramy się zawsze znaleźć jakieś rozsądne rozwiązanie.
Niestety My czyli Manta musimy zarabiać - jedynym sposobem w jaki firma zarabia jest dostarczenie usługi noclegowej w naszym ośrodku stąd nie jest możliwe zorganizowanie w tym (wcale nie tak znowu dla nas jako obiektu atrakcyjnym terminie) czasie tańszej oferty. I tak musimy się gimnastykować by sąsiad nie powiedział że jednak ma inne plany i nie przyjmie grupy bo jednak policzył i okazuje się, że mu ten termin nie pasuje bo rozwala mu terminy 7 i 14 dniowe.
Jaro1974 - 13-10-2014, 18:51
stary alfer napisał/a: | Będzie na 100%. Co do cen, poszło zapytanie do właściciela. |
Dziękuję
volve - 13-10-2014, 18:59
To ja tylko dodam coś od siebie, jeśli chodzi o pogodę we wrześniu. W tym roku jeszcze bodajże 20 września kąpałem się w morzu W czasie Banderozy już nie dałem rady
W zeszłym roku nie pamiętam już dokładnie, ale też we wrześniu chyba nie było złej pogody. Ogólnie patrząc na trend z ostatnich lat, to u nas zaczynają się ciepłe i trochę dłuższe lata.
mjsystem - 13-10-2014, 19:09
banderas40 napisał/a: | Cena na wrzesień oczywiście będzie właśnie ceną mocno obniżoną bo od 1 września zaczyna się czas cen w zakresie 65 - 75 zł za osobodzień z pełnym wyżywieniem za 1 dobę od 1 osoby |
A dla nas się nie da? To tylko 3 dni. W tym momencie całą dyskusję utniesz jednym zdaniem? A ja każdemu z Was stawiam flaszkę, która razem przeczytamy
jAZZMAN - 13-10-2014, 19:24
mjsystem, nie obraź się na mnie...... Nie dość, że sugerujesz korzyści majątkowe to jeszcze uprawiasz coś innego - proszenie w miejscu publicznym o dobrowolne wsparcie materialne (czyli zejście z ceny).
A tak serio to oczekujesz zejścia z ceny jak nie ma jeszcze kontroferty ;D ?? (tak, wiem, negocjujesz )
Zróbmy zlot za darmo, puśćmy autokary po całym kraju aby każdy MitsuManiak mógł przyjechać za free
Surowo napisałem. Zacznę bić pianę w drugą stronę, może jak się po pieni to się uspokoi.
mjsystem napisał/a: | razem przeczytamy | i popijemy zupą Również razem
|
|
|