To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Outlander z USA - zmiana jednostki przebiegu i kroku radia

tokyo - 21-07-2020, 20:19

Na dzień dzisiejszy polskie menu w radiach connect Do roku 2019 opanowane oprócz czestotliwosci radia tak żeby się nie zawieszalo

zmiana mil na km do zrobienia w kazdym liczniku opanowana

MarcinUrbi - 07-08-2020, 12:07

Toyo zmiana na km tylko przez komputer serwisowy? wczoraj podłączałem komputer przez obd i w liczniku to poza testem zegarów i ustawieniem przypomien serwisowych brak takiej opcji, radio po wy borze Europa nie zmienia częstotliwośći, jeśli chodzi o tylne przeciwmgłowe to czy można wykorzystać istniejącą instalacje wstecznego? Outlander 2018 USA.
tokyo - 16-08-2020, 20:13

Częstotliwość radia:
- zwykle radia tylko po przeprogramowaniu
- nawigację bez problemu oraz polskie menu i polskie mapy można zrobić
- SDA USA polskie menu bez problemu
- licznik zegary tylko poprzez grzebanie w pamięci ale robi się wszystkie od 2007 po dzień dzisiejszy bez problemu
- licznik zegary polskie menu nieopłacalne

sosnawzb - 07-10-2020, 11:29

tokyo napisał/a:
Częstotliwość radia:
- zwykle radia tylko po przeprogramowaniu
- nawigację bez problemu oraz polskie menu i polskie mapy można zrobić
- SDA USA polskie menu bez problemu
- licznik zegary tylko poprzez grzebanie w pamięci ale robi się wszystkie od 2007 po dzień dzisiejszy bez problemu
- licznik zegary polskie menu nieopłacalne

SDA USA da się zmienić też skok radia czy tylko język polski wgrać? OIII 2019 CA

gelomeloman - 10-11-2020, 21:42

Z Mil na Km mogę kolegom zrobić. W swoich w O3 2017 i 19 zrobiłem po przez edycję eeprom.
Tarcze dobrej jakości są dostępne w polskim sklepie internetowym. Jestem z okolic Lublina.

Chciałem zapytać o radio bo widziałem w ETACS (jak dobrze wpisałem) w kodowaniu kraj radia czy coś w tym stylu że jest opcja USA > EU tylko nie wiem czy to coś zmieni w ogóle ale mam tylko Launcha X431 i boję się tego dotykać aby nie usypać auta :|

Xsawery83 - 19-12-2020, 15:17

gelomeloman, witam
Jak zmieniłeś mile na km? Pomożesz?
Wiesz może gdzie znajdę kostkę c418 do podpięcie przeciwmgielnego?

k2k3 - 02-04-2021, 22:31

Zrobione!.W moim Outku 2020 Tokyo zrobił mile na km, wszystko pięknie działa. Również zmieniony predkosciomierz gdzie km nie są przeklamane! Na chwilę obecną wszystko super.
rakso70 - 01-11-2022, 07:01

jaspero napisał/a:
W ustawieniach zmienilem, spalanie z mpg na l/100 i z F na C wystwietlanej temaperatury w kompuerze jak i w wyswietlaczu klimatyzacji.

Przymierzam się do zakupu Outlandera III z USA (mam już takiego upatrzonego) i chciałbym spytać czy jest to łatwe do zrobienia (zmiana jednostek temp. i mpg na litry)? Rozumiem, że po zmianie jednostki spalania, na wyswietlaczu zegarów "średnie spalanie? pokazywane jest w l/km?

igorRZ - 10-02-2023, 09:27

Nosze się z zamiarem kupna Outlandera w USA z roku 2020. Proszę o informacje jakie elementy są niezbędne do przeróbki i jaki jest szacowany koszt tych modyfikacji ?
- reflektory - należy nowe kupić czy przerobić istniejace symetryczne?
- menu w panelu LCD na PL -> jak aktualizacje ?
- przestrojenie radia
- mile->km + przeliczanie zużycia na l/km
- światło przeciwmgielne - zakupić nowe czy istniejace przerobic ?
- inne ?

Czy te tematy są opanowane czy jest się do kogo zwrócić z prośba o modyfikacje ? jestem z Rzeszowa

Finger - 08-12-2023, 23:29

Cześć wszystkim. Wracam do tematu. Któredy najlepiej pociagnąć kabelek do kostki c418 aby znaleźć się we wnętrzu?

[ Dodano: 14-12-2023, 22:41 ]
dgedge, Cześć znasz może jeszcze jakieś schematy działań. Aby wejść w tryb serwisowy i moc zmieniać ustawienia bez kompa. Tak jak z ta aktywacja przeciwmgielnego co opisales?

GRAZYNA8411 - 18-02-2024, 00:19

Stare pytanie, ale dla mnie nowość. Kupiłam Miśka 2016 2.4 benzyna z gazem . Ten sam problem z milami w spalaniu i radiem co 0.2. Czy można to jakoś mienić? Czy da się wymienić radio ? Radio zwykle bez navi.
Bizi78 - 18-02-2024, 10:13

GRAZYNA8411, skontaktuj się z userem Tokyo .