Dom/garaż/ogród - Myjka ciśnieniowa.
HouseM - 23-04-2010, 15:50
JA przez 4 lata użytkowałem myjkę z Castoramy
Uploaded with ImageShack.us genialny sprzęt jak na cenę 299zł (teraz jest w promocji za 249zł.) Milion razy obmyłem nią wszystkie samochody w domu, dywaniki, chodniki , kostkę brukową ogrodzenie ... itd itd.
Jedyny minus to brak pobierania chemii.
W tym roku kupiłem Karcher K2.900M (ze względu właśnie na to mieszanie chemii) i jestem średnio zadowolony.
Jak masz zamiar używać sporadycznie to myślę ,że pakowanie kasy w serie K5 albo K7 Karchera to przesada.
PS. Jak będziesz wybierał myjkę to pamiętaj żeby była w zestawie dysza "turbo" przydatny gadget.
Uwex - 23-04-2010, 16:46
HouseM - ja mam taka samą i jestem b. zadowolony ! I jest do niej zbiornik na płyny . Używam przeszło 2 lata i wszystko OK.
HouseM - 23-04-2010, 18:04
Uwex napisał/a: | HouseM - ja mam taka samą i jestem b. zadowolony ! I jest do niej zbiornik na płyny . Używam przeszło 2 lata i wszystko OK. |
hehe zbiornik na płyn ... no niby jest ale jego działanie pozostawia wiele do życzenia.
W 30s wypija zawartość tego zbiornika. Ja nawet robiłem MOD'a i zamiast tego filterka na końcu montowałem dyszę paliwową od malucha
Jakkolwiek myjkę polecam.
mikall0 - 31-05-2010, 17:21
A co myslicie o takiej myjce http://allegro.pl/item104..._pompa_alu.html ? Brac ja?
mlun - 03-06-2010, 19:24
Mam taką od roku. Do domowego użytku się nadaje. Nie ma żadnych problemów jak na razie.
pawliku - 03-06-2010, 20:13
ja ostatnio zakupiłem w OBI Karchera 2.14 i narazie umyłem kostki przed domem i dwa auta i jestem zaskoczony jej skutecznoscią choć nie jest to tak profesjonalna myjka jaką miałem na myjni ale naprawde niewiele jej brakuje do takiej profesjonalnej tylko lanca by się inna przydała i jak za cene 230zł to na początek jest w sam raz
krzychu - 04-06-2010, 10:44
Nie wiem jak to myjecie. Ale o ile w zimie żeby spłukać sól z auta i felg to rewelacja wszystko schodzi ładnie nawet myć nie trzeba. O ile przyschnięty kurz i bród latem nie chce schodzić....
W każdym razie gąbki i dobrego szamponu a potem woskowania żadna myjka nie zastąpi...Z pianą aktywną mam złe doświadczenia jak w poprzednim aucie mi sreberko ze znaczka zeszło a w tym z ramek MM sreberko spłynęło... Do spłukania piasku ok a potem i tak gąbka idzie w ruch z tym że prawie to samo mogę zrobić wężem ogrodowym.
A używam takiej sąsiada profesjonalnej z podłączoną ciepłą wodą i dużym ciśnieniem.
mlun - 04-06-2010, 13:28
A ja proponuje zamienić gąbkę na jakiegoś włochacza bądź szczotkę:P
Samą myjką i pianą aktywną niestety nie da się dobrze auta umyć,trzeba właśnie czymś dotknąć żeby idealnie wyczyścić. Natomiast zastosowanie takiego sprzętu znacznie przyspiesza pracę i można lepiej brud z wszelkich zakamarków wyczyścić.
jaca71 - 19-07-2010, 12:38
Odgrzewam kotleta
Może ktoś potrafi odnieść się do nowej serii Karchera? Jest to seria X-Range i oznakowywana jest tak KX.Y00 miast KX.YY. Podobno największą ich zaleta jest chłodzenie silnika wodą a nie powietrzem oraz nowy system podawania detergentów. Jeśli już przebrniemy przez ten temat to jak się ma porównanie np. takich myjek serii K5:
Myjka 1
Myjka 2
I jak na ich tle wypada takie coś:
Myjka 3
Może kolega leon79 tu ponownie zaglądnie.
Edit: Ważne jest by nie przekroczyć 800zł
Trik - 19-07-2010, 19:59
jaca71, myjkę nr 1 ostatnio miałem okazję przetestować do mycia kostki betonowej i zmywania glonów z poliwęklanowego dekla na piaskownicę. Moja opinia, taki sobie pierdzik do domowego użytku, w zupełności wystarcza. Pracuje równo, pistolet ma regulację ciśnienia, przy glonach trzeba było ponowić zabieg by doczyścić do końca, dobra skuteczność w odległości max 5 cm od wylotu, z odległości pow 1,5 m od wylotu może służyć jako maszynka do przeganiania liści na trawniku z opcją zraszania
jaca71 - 19-07-2010, 23:41
Dokładnie o takie użycie chodzi - domowe roboty plus dwa samochody na tydzień
Edit: Mam jakieś przeczucie że w przypadku Karchera przepłaca się dwukrotnie za towar porównywalny z innymi producentami...
eremita - 07-04-2011, 12:41 Temat postu: Myjaka Ciśnieniowa Zastanawiam się nad kupnem myjki ciśnieniowej tak za około 300zł
Ma ktoś może coś takiego? czy warto kupić czy lepiej sobie odpuścić?
patrzyłem na blac decker 1400
Krzyzak - 07-04-2011, 12:50
za niecałe 300 zł masz makite - a temat już był
Szwagroz - 07-04-2011, 13:20
ja mam karchera jakieś 2 lata, kupiłem za cos około 360 zeta z 2 przystawkami (pojemnik na płyn myjący i spłuczkę ciśnieniowa), jestem zadowolony, chociaz przydałoby się podłaczyć ją pod ciepłą wodę. No i trochę za twardy i niezbyt długi jest wąż miedzy myjka a końcówką.
Marcino - 07-04-2011, 13:29
Mam Karchera chyba 2.04 z marketu OBI za niecałe 300zł. Jak poprzednicy piszą, sztywny i dość krótki waź, tak samo sztywny kabel na 220V. Myje jak to myjka za te pieniadze, Choć ma w opcji zasysanie płynu, to nie działa to bez koncówki do mycia płynem (niskociśnieniowa chyba) i brak pojemnika na płyn. Uzywam najczesciej do płukania kół i nadkola z błota..:)
Pozdrawiam
|
|
|