Nasze Miśki - Nasza Niebieska Sigma
jacek11 - 01-11-2017, 22:15
Wojtek. Jak masz gdzieś blisko myjnię dla Tirów,to zawieź te felgi do nich,i za kilka zł. tak je domyją,że nie będziesz mógł uwierzyć że to te same. Co prawda można kupić dobry preparat do mycia,ale do tego jeszcze trzeba mieć myjkę z dobrym ciśnieniem.
agafia - 02-11-2017, 19:25
jacek11 napisał/a: | Wojtek. Jak masz gdzieś blisko myjnię dla Tirów,to zawieź te felgi do nich,i za kilka zł. tak je domyją,że nie będziesz mógł uwierzyć że to te same. Co prawda można kupić dobry preparat do mycia,ale do tego jeszcze trzeba mieć myjkę z dobrym ciśnieniem. |
Tego nie brałem pod uwagę... Myjnia się znajdzie jakby co heh
Myjkę mam, ale ciśnienie ma takie sobie - ale kiedyś ładnie wymyłem silnik w malczanie to czemu felg nie spróbować
Bizi78 - 02-11-2017, 19:44
Wojtek, zostaw w spokoju konto Agaty .
agafia - 02-11-2017, 20:28
Bizi78 napisał/a: | Wojtek, zostaw w spokoju konto Agaty . |
Ups
Wojciech Bogacz - 09-11-2017, 20:32
Zmieniłem koła na zimowe - oczywiście po uprzednim odczyszczeniu czego trzeba. Opony bardzo fajne więc luzik.
Jedyny mankament, że auto wygląda bleeee...
Plus ogromny za to taki, że koła są mniejsze i auto dostało sporego kopa - zbiera się niemal jak należy
Zamówiłem też pompkę paliwa i osłonę lewego przegubu Nie wiem tylko jaka pompka, bo się u Japaneze odgruzować z zamówień nie mogą i muszę czekać heh.
mkm - 09-11-2017, 23:55
A jak sprzedawanie? Był ktoś?
Wojciech Bogacz - 10-11-2017, 10:18
mkm napisał/a: | A jak sprzedawanie? Był ktoś? |
Był. I tyle
Ciekaw jestem jak autko będzie śmigać kiedy zmienię pompkę.... pożyjemy zobaczymy
Wojciech Bogacz - 09-02-2018, 09:59
Generalnie Sigma jednak jeździ coraz lepiej z czego niezmiernie się cieszę. Wymieniłem ostatnio łożysko w lewym przednim kole (wreszcie jest cisza), przednie klocki (wleciał Delphi - sądzę, że ujdą heh) a dodatkowo Sigma dostała dodatek do benzyny do czyszczenia wtryskiwaczy - pomogło ogromnie (skończyło się niemal całkiem szarpanie na benzynie, jest też sporo mocniejsza). Na razie zalałem drugi raz dodatkiem (dla pewności) i zobaczymy.
Nadal jednak czuć brak mocy - niestety pompka nie wymieniona bo trzeba zbiornik wyjmować, wszystko pewnie odleci przy okazji i trzeba będzie spawać (gruba robota ale mam speca od tego).
Niestety wylał się przedni prawy amorek ((
Jaki kupić żeby nie zbankrutować ? Wyparzyłem coś w IC ale drogo... pytać u Japaneze może ?
wojtas - 09-02-2018, 18:09
Super, a już myślałem że przekreśliłeś Sigmę. Ale widzę że potęcjlini nabywcy dali sobie spokój.
Piwor - 09-02-2018, 20:04
Wojciech Bogacz, niestety najrozsądniej KYB.
Wojciech Bogacz - 11-02-2018, 17:46
wojtas napisał/a: | Super, a już myślałem że przekreśliłeś Sigmę. Ale widzę że potęcjlini nabywcy dali sobie spokój. |
Ostatnio dzwonił jeden ale chyba za dużo usterek ma to auto heh.
Poza tym skoro wożę tym rodzinę to musi być w miarę bezpiecznie
Niestety po wymianie łożyska chyba zbieżność padła bo na zakrętach (w prawo) koło tak jakby się ślizgało.. trochę to niepokojące jest i wkurza też... Jutro rano jestem umówiony to się okaże czy to zbieżność czy coś innego...
Piwor napisał/a: | Wojciech Bogacz, niestety najrozsądniej KYB. |
Tak sobie myślę, że każdy nowy amorek by załatwił sprawę... Prawdę mówiąc, to wszystkie amortyzatory trzeba zmienić
Wziąłem się za to za lotkę na tylnej klapie i wreszcie ją założyłem heh... Niestety na środku nie przykręciłem bo tam jest tak długaśna śruba i złapałem nakrętkę leciutko palcami ale nie mam takiego klucza... a może jest inny sposób, żeby to przykręcić ?
mkm - 11-02-2018, 17:51
Wojciech Bogacz, nie przypuszczałem, że to kiedyś napiszę, ale ponieważ co kupisz to musisz inwestować to zorientuj się w regeneracji amortyzatorów
Szału nie ma, ale lepsze takie niż jeden wylany.
Wojciech Bogacz - 11-02-2018, 19:17
mkm napisał/a: | nie przypuszczałem, że to kiedyś napiszę, ale ponieważ co kupisz to musisz inwestować |
Niestety Galant i Sigma okazały się skarbonkami to Lancery (obydwa) jeżdżą bez zarzutu (pierwszego już 12ty rok użytkuje mój tato ))
mkm napisał/a: | zorientuj się w regeneracji amortyzatorów
Szału nie ma, ale lepsze takie niż jeden wylany. |
Masz jakieś namiary ???? Najlepiej w Krakowie
mkm - 11-02-2018, 21:29
Dam Ci znać do kilku dni, bo ja tych patentów nie uznaję Ale wiem kto uznaje i wozi do regeneracji na potęgę
Wojciech Bogacz - 11-02-2018, 21:43
mkm napisał/a: | Dam Ci znać do kilku dni, bo ja tych patentów nie uznaję Ale wiem kto uznaje i wozi do regeneracji na potęgę |
W przypadku tylnych amorków do Sigmy chyba tylko regeneracja zostaje, bo są niemal nieosiągalne...
|
|
|