ASX Techniczne - Akcja naprawcza ASX
skawin - 22-11-2018, 07:15
Ja się tak zastanawiam czy Mitsubishi w ogóle testuje te samochody czy pozostawia to swoim klientom. Była już rdzewiejąca klapa, siłowniki tylnej klapy, zaciski hamulcowe, silniczek wycieraczek, końcówka rury wydechowej teraz jakaś elektronika pewnie coś jeszcze minąłem. Ciekawe co następne będzie. Heh może lepiej niech od razu całe auto wymienią no masakra jakaś.
darecki73 - 22-11-2018, 09:18
No wczoraj oglosili w TYN Turbo o nowej akcji naprawczej jakiejs elektoniki zwiazanej z ASC-jakas wada oprogramowania modulu ASC.Dotyczy to wszystkich modeli Mitsubishi 2017-2018.
Zgadzam sie z moi przedmowca,testuja na nas te auta jak kroliki doswiadczalne.
No kolega jeszcze minal o wymianie zamkow w drzwiach.
Krzych1 - 22-11-2018, 11:22
była jeszcze akcja "zapiekające się pierścienie" , mechanizm wycieraczek przednich.
Don55 - 22-11-2018, 13:08
darecki73 napisał/a: | No wczoraj oglosili w TYN Turbo o nowej akcji naprawczej jakiejs elektoniki zwiazanej z ASC-jakas wada oprogramowania modulu ASC.Dotyczy to wszystkich modeli Mitsubishi 2017-2018. |
U mnie zrobiono to przy okazji bytności w serwisie 31 października. Ciekawe, że dopiero teraz ogłasza się akcję serwisową.
Ponieważ temat "powitalny" jest chwilowo zamknięty, a to mój pierwszy post tutaj, witam wszystkich serdecznie na forum.
joujoujou - 22-11-2018, 16:29
skawin napisał/a: | Ciekawe co następne będzie. | Bardziej martwiłbym się będąc na miejscu właścicieli samochodów marek, które nic nie ogłaszają.
Kris_Bydzia - 27-12-2018, 13:08
Witam !
Przed świętami robiłem przegląd 35tyś auto 3 lata. Przy okazji wykonano 3 akcje serwisowe. Między innymi wymieniono zaciski hamulca - tył. Otrzymałem telefon z serwisu iż mam "zużyte" tarcze z tyłu i klocki z tyłu i na przedzie. No i panowie za jakieś 2000 tyś wymienią mi wszystko za jednym zamachem ...
Nie zgodziłem się.
Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją ??? Czy firma Mitsubishi wymieniając wadliwe zaciski z tyłu auta (tak podaje w oficjalnym komunikacie na stronie UOKiK) nie umywa rąk ? czy wadliwe zaciski nie wpłynęły na uszkodzenie tarcz ?? Dziwne to dla mnie ...
35 tyś klocki jeszcze rozumiem ale tarcze ??? I to z tyłu ??
Czy jest sens pisać, dzwonić i reklamować ?
Autem jeździ codziennie moja małżonka. Mamy chorego na epilepsje dzieciaka i każdy dzień bez auta to spory kłopot. Skłaniałem się żeby wymienić ale już nie w ASO te elementy.
Co myślicie ? i jak Wasze akcje z wymiana zacisków bo widziałem że sporo tych numerów VIN
Pzdr. Kris
krzychu - 27-12-2018, 13:22
Mi w ASO dawali zastępcze jeśli naprawa przekracza 1 roboczogodzinę....
https://www.mitsubishi.pl...chody-zastepcze
Kod: | https://www.mitsubishi.pl/storage/file/core_files/2018/7/13/5c82d98d0b5063d82e787f63b90871a2/Warunki_bezplatny%20samochód%20zastępczy.pdf |
RomanK61 - 27-12-2018, 16:47
Przeszedłem chyba wszystkie akcje naprawcze i przy akcji tylnych zacisków nie było u mnie mowy o tarczach. Dzisiaj wgrali mi nowy program do silnika chodzi o system start-stop. Coś mi tłumaczyli że chodzi o napięcie w akumulator i działanie tegoż systemu.
kaskiz - 28-12-2018, 21:46
Witam
a ja, kilka dni temu dostałem "powiastkę" na kolejną akcję serwisową
... uprzejmie informujemy, że stałe badania bla bla bla,
że w niektórych samochodach ASX(GA0W), Eclipse Cross (GK1W), rocznik 2018 i u niektórych Outlanderów może wystąpić niewłaściwe funkcjonowanie systemów elektronicznych bazujących na pracy układu stabilizacji toru jazdy ASC, takich jak: ACC, FCM, BAH, HSA, kontrola kół S-AWC. W skrajnym przypadki może dojść do całkowitego zresetowania modułu ASC.
-wesołego nowego roku-
Amiga - 02-01-2019, 11:52
35 tyś klocki jeszcze rozumiem ale tarcze ??? I to z tyłu ??
ja mam przejechane 55 tys i w serwisie mi mowili ze spokojnie 70-80 przejade na pierwszych firmowych klockach i tarczach - pierwsze orginalne sie podobno długo pamięta
kolejne to juz rynkowy szajs
Pytanie czy te 35 tys to w trasie czy czeste hamowanie w miescie (samochód ASX hamuje z tego co czytałem 4 kołami)
joujoujou - 02-01-2019, 14:48
Amiga napisał/a: | samochód ASX hamuje z tego co czytałem 4 kołami | Każdy w miarę nowoczesny i sprawny technicznie samochód hamuje 4 kołami.
Rozkład mas i sił podczas hamowania natomiast powoduje, że w dużym uproszczeniu ~70% siły hamowania bierze na siebie oś przednia.
|
|
|