To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Twardy O1T

Hugo - 14-07-2018, 23:43

Jakbyś chciał się pozbyć tego wzmacniacza daj znać :D
Twardy - 15-07-2018, 21:26

Hugo napisał/a:
Jakbyś chciał się pozbyć tego wzmacniacza daj znać :D

Piec będzie wykorzystany w 100% :mrgreen: ale jeśli będę sprzedawał, to będziesz 1szy na liście :D

Phobox - 16-07-2018, 10:34

O1T na glebie wygląda o wiele lepiej ;) , gdzie znalazłeś używany gwint?
Twardy - 16-07-2018, 10:38

Phobox napisał/a:
O1T na glebie wygląda o wiele lepiej ;) , gdzie znalazłeś używany gwint?

Na FB ogłaszał się Michał "Zwierzu" że ma całego O1T na graty i coś tam wyszarpałem od niego :mrgreen: akurat gwint to był dla mnie priorytet i zakup bardzo się udał :)

Twardy - 13-08-2018, 13:22

Mała aktualizacja :D

Budżetowe Januszowe car-audio in progress. Drzwi przednie zostały wygłuszone sprawdzoną taśmą dekarską :lol: Oczywiście środek drzwi jak i boczki zostały również wygłuszone. Do boczków użyłem pianki wygłuszającej o grubości 15mm. Czas operacyjny ok. 5-6 godz. Czyli dla wprawionych zawodników 2 czteropaki :P Oczywiście nie obyło się bez przeszkód, otóż nie ma możliwości przepchania kabli od akumulatora do wzmacniacza i trzeba wiercić w grodzi dziurę. Także część druga Januszowego car-audio niebawem i tutorial jak przepchać kable. Na pokładzie zawitało radio 2 din Clariona NX302E, przednie furtki otrzymały głośniki HiFonics TR6.2C, a w bagażniku wylądował subwoofer Rockford Fosgate P2. Całość będzie zasilana piecem HiFonics Zeus 6400. Kable użyte do napędzenia tego "dzika" to Hollywood CCA-20.

Wrażenia bez pieca? Jest o wiele, lepiej niż seria. Ale nie będę się rozpisywał nt. tej symfonii dźwięków nim nie podłączę reszty :mrgreen:

BOV zamontowany i sobie syczy pod maską, dystanse 20mm czekają na montaż i rureczki od Bzyka które muszą nabrać mocy urzędowej :mrgreen:

Misiek jest chwilowo kulawy, w sobotę coś się [edit] i nie można było go odpalić. Prawdopodobnie czujnik położenia wałka, czekam na info od mechanika i mam nadzieję, że jutro będzie już zdrowy.

Wielkie dzięki dla Bzyka i Pawła za wsparcie duchowe i dobre rady :mrgreen: :partyman:

Bzyk_R1 - 13-08-2018, 16:09

Będzie żył! Fajnie idziesz z modami, podoba mi się. Każdy podłubany O1T jest bliski mojemu sercu ;-) obserwuję temat.
Twardy - 13-08-2018, 18:11

Bzyk_R1 napisał/a:
Będzie żył! Fajnie idziesz z modami, podoba mi się. Każdy podłubany O1T jest bliski mojemu sercu ;-) obserwuję temat.

Jednak czujnik, oryginał w ASO 986zł :axe: ... Zamiennik blueprint 180zł. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jutro Misiek wyjedzie z warsztatu :D

Bizi78 - 13-08-2018, 18:26

Trzeba było poszukać używkę bo z zamiennikami to różnie bywa 8) .
Twardy - 13-08-2018, 19:19

Bizi78 napisał/a:
Trzeba było poszukać używkę bo z zamiennikami to różnie bywa 8) .

Oryginał zawiozę do elektronika żeby przelutował zimne luty. w razie jakby padł zamiennik ( a nie padnie zbyt szybko, mam nadzieję :P ) to będę miał na podmiankę :D

Bzyk_R1 - 13-08-2018, 19:29

Nie wiem czy widziałeś ale podlinkowałem w technicznym fotorelację jak naprawić ten czujnik może się przyda:

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=73583#1066931

Twardy - 13-08-2018, 19:40

Bzyk_R1 napisał/a:
Nie wiem czy widziałeś ale podlinkowałem w technicznym fotorelację jak naprawić ten czujnik może się przyda:

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=73583#1066931

Widziałem, dzięki Bzyku :) tylko teraz musiałem się ratować zamiennikiem, bo kilka dni trwałoby nim magik elektronik naprawiłby ten OEM'owski.

Fragu - 14-08-2018, 07:40

Twardy napisał/a:
Budżetowe Januszowe car-audio in progress

No nieeee asfaltu napchałeś w drzwi?! Ty...Ty...Januszu! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak serio to "za chwilę" będę robił to samo :wink:

Pawel1988 - 14-08-2018, 08:23

Dobra robota, mam nadzieję że na następnym spocie się już zobaczymy.😁
Twardy - 14-08-2018, 12:32

Fragu napisał/a:
Twardy napisał/a:
Budżetowe Januszowe car-audio in progress

No nieeee asfaltu napchałeś w drzwi?! Ty...Ty...Januszu! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak serio to "za chwilę" będę robił to samo :wink:

Tanio i dobrze :mrgreen:

Twardy - 14-08-2018, 12:35

Pawel1988 napisał/a:
Dobra robota, mam nadzieję że na następnym spocie się już zobaczymy.😁

Następnym razem, to już musi wypalić. Widocznie, nie pisane nam było w zeszły weekend :( Ale co się odwlecze to nie uciecze :D