To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - NOWY LANCER JUZ DOSTEPNY W USA

Anonymous - 19-04-2007, 23:31

W Rosji nowy Lancer jest już w sprzedaży, ceny zaczynają się od 17900 $ za 1.5 benzynę.
A wracając do wersji kombi to jej nie będzie, będzie natomiast wersja Sportback - połączenie hatchbacka i kombi (ale bardziej będzie podobna do hatchbacka niż kombi).

Tyle w temacie :biggrin:

Hubeeert - 20-04-2007, 01:07

Colto napisał/a:
A wracając do wersji kombi to jej nie będzie
Nie bylbym tego taki pewny. Ale czas pokaze.
Krzyzak - 20-04-2007, 09:47

Bastek napisał/a:
U nas za 50 tys można będzie kupić co najwyżej nowego Fiata Bravo, moim zdaniem bardzo ładne auto i podobno bardzo wysokiej jakości!

slysze to od dobrych paru lat - co kolejny fiat wychodzi, to zostaje autem roku i "PODOBNO" jest wysokiej jakosci (i nie ma nic wspolnego ze starymi fiatami)... - tak bylo z Brava, pozniej Stilo, Punto (to najnowsze) itd.
a rozczarowanie przychodzi szybko - jakosc pozostaje ta sama (nowa Panda to wrecz straszna tandeta - przynajmniej w srodku) a ta niby niska cena (juz od np. 32 000 zl) dotyczy najslabszych silnikow i zerowego wyposazenia (mowie teraz o zachwycie Stilo, ktore w miare dobrze wyposazone z mocnym silnikiem kosztowalo prawie 60 000 zl - a za ta kwoste mozna bylo miec auto wyzszej klasy z lepszym silnikiem i wyposazeniem...)
przestalem juz wierzyc w te rewelacje - szczegolnie w odniesieniu do fiata, ktorego produkcja to glownie tanie i male autka dla mas o nieprzewidywalnej awaryjnosci (mam znajomych prowadzacych ASO Fiat) - jedne sa super inne sypia sie co chwile

Karwoś - 21-04-2007, 19:20

U mnie siena 1.6 z 98 kupiona w salonie byla tylko raz na początku na wymianie cewki zaplonowej - po tym zabiegu (nie mieli do sieny - wsadzili od marea) nie bylo problemow - ale samochod ma pelno wad - hamulce beznadziejne trzymanie sie drogi - jak hamulce. Tylko akumulator - 9 rok i nadal przy -20 odpala.

Fiaty są nieprzewidywalne.

Anonymous - 22-04-2007, 09:53

Wiem coś o tym w rodzinie była Marea Weekend 1.6, auto z salonu, sypało się na potęgę wszystko, zawieszenie i silnik na gwarancji był 3 razy robiony, wymienili głowice itd, tragedia.
Jednak znajomy ma Punto 2 z 2000r. i śmiga jak talala, tylko eksploatacja :shock:
Podobno te dobre Fiaty pochodzą tylko z Włoch?

Koton - 30-04-2007, 16:26

Nowy Mitsubishi Lancer wg. mnie jest rewelacyjny po 1000 kroć.

Piękny z wyglądu. Zwarty, sportowo wyglądający. Nawet w podstawowej wersji bez spojlerówi innych dodatków wygląda świetnie. Nie ma w nim nic z rozgotowanej kluchy.

Silnik: wreszcie ma sensowne parametry. Dużo KM (152) i dużo Nm(196). 8.6 sek zajmuje sprint do setki. Baaaardzo przyzwoicie.

A najlepsze co może się trafić to wersja GTS :biggrin: Opróćz spojlerów są MEGA wielkie tarcze hamulcowe od outlandera. Jak to musi hamować !!! :shock: :twisted: :twisted:

Dzieli płyte podłogową z outlanderem. Czy to znaczy że będzie bardziej komfortowy?

No i jeszcze te okrągłe zegary :P

Zapowiada się rewelacyjnie. :rolleyes:

Tak zrobi konkurencji :axe: :axe: :axe: :axe: :finga: :finga:

pa_pi - 29-05-2007, 08:25

Super już się zastanawiam jak w rozsądnych pieniążkach ściągnąć takiego ze stanów, a może ktoś wie kiedy europejska premiera ?
sla - 29-05-2007, 11:36

Podobno we wrześniu. Też czekam ,najbardziej na ceny 2,0.
Anonymous - 29-05-2007, 20:50

Też mam potwierdzenie od kolegi dealera z Gorzowa, że pierwsze samochody powinny się pojawić w salonach około września '07. O wyposarzeniu, cenach itp. jeszcze nic nie wiadomo. Jak tylko coś będę wiedział to podzielę się wiedzą na łamach...
Póki co polecam polatać po Amerykańskiej prezentacji - ślinka cieknie :) http://www.lancerproject.com/lancer/

Anonymous - 30-05-2007, 07:26

Już chyba raz o to pytałem, ale ponawiam pytanie, bo do roku 2008 coraz bliżej - czy ktoś coś wie, czy będzie dostępna wersja kombi? Szukałem ale nic na ten temat nie znalazłem. Ewentualnie z jakim poślizgiem czasowym względem sedana o ile w ogóle?
sla - 30-05-2007, 08:53

Gdzieś czytałem, że wersja kombi może pozostać w starej budzie :( , mam nadzieję, że tak się nie stanie.
wichura1 - 30-05-2007, 09:19

Tak samo było z poprzednią wersją, tyle że tamta nie miała maski jak Renault. :D