Zloty i Spoty - 4 MitsuManiakowe Szkolenie Jazdy 30.01.2021 !
robertdg - 07-02-2021, 19:34
Bez przesadyzmu czy zamordyzmu, inaczej, nie popadajmy w skrajnośc, bo w skrajności to powiem Ci że znam ludzi którzy uważaja sie za świadomych kierowców a twierdza ze kierunkowskaz daje im pierwszeństwo w dodatku bez dozy pokory w sobie. Swiadomy kierowca to taki który miał dobrego nauczyciela, a nie taki co wyrył zdął a potem mu sie wydaje . Szczerze jak spojrzałem w jaki sposób weryfikuje sie na obecny czas obecnych kursantów na kierowcow to mi ręce opadły po same kostki - nie twierdze że taki ogól, ale to co widziałem woła o pomste do nieba
AidsD - 09-02-2021, 13:07
robertdg napisał/a: | w jaki sposób weryfikuje sie na obecny czas obecnych kursantów |
teoria + losowanie na placu a potem tylko przejechać i nie zabić nikogo po drodze.
A potem trochę śniegu wystarczy by większość jechała 20-30 km/h bo szybciej nie potrafią
Firebee - 11-02-2021, 16:30
pierwszy album ze zdjęciami.
przez weekend postaram się ogarnąć kolejne
powinny byc widoczne nawet dla osob, ktore nie maja facebooka
https://www.facebook.com/...902005983907468
krzychu - 07-03-2021, 13:31
Tak są dostępne , a przez który weekend się postarasz ogarnąć kolejne?
Firebee - 11-03-2021, 10:00
krzychu napisał/a: | Tak są dostępne , a przez który weekend się postarasz ogarnąć kolejne? |
mam nadzieję, że przez ten najbliższy Sorkiii :/
krzychu - 16-10-2021, 12:27
Jakby co to ja dalej mam nadzieję na te zdjęcia
Kiedy następne?
PS. Na przeglądzie wyszło że na tym szkoleniu zjadło z połowę klocka i tarcze do limitu. Tył trochę mniej ale też rant już jest i połowa klocka. A rok wcześniej na drugim przeglądzie nie wykazywały mierzalnego zużycia.
Firebee - 26-10-2021, 15:49
krzychu napisał/a: | Jakby co to ja dalej mam nadzieję na te zdjęcia
Kiedy następne?
PS. Na przeglądzie wyszło że na tym szkoleniu zjadło z połowę klocka i tarcze do limitu. Tył trochę mniej ale też rant już jest i połowa klocka. A rok wcześniej na drugim przeglądzie nie wykazywały mierzalnego zużycia. |
wiesz co, coś wrzucałem na fejsie, sprawdzę. jak za mało to ogarnę kolejne
coś tam pewnie w styczniu/lutym znowu wymyślimy z kolejnym szkoleniem jak ktoś by chciał
krzychu - 26-10-2021, 15:52
Daj koniecznie znać, dojadę klocki i tarcze Najlepiej zamów też śnieg jak ostatnio.
robertdg - 29-10-2021, 08:22
Cytat: | Na przeglądzie wyszło że na tym szkoleniu zjadło z połowę klocka i tarcze do limitu. Tył trochę mniej ale też rant już jest i połowa klocka. A rok wcześniej na drugim przeglądzie nie wykazywały mierzalnego zużycia.
| To w mażdzie jest taka inteligentna konstrukcja hamulcy, które widza kilka przejazdow treningowych i od razu klocek zdziera sie jak drewno na papierze sciernym a tarcza jakby zmiekla na widok klocka?
krzychu - 29-10-2021, 08:55
Kilka? Ja tam cisnąłem 0/1, ABS ciągle działa. Kilkanaście okrążen. Klocki mnie jakoś nie dziwą, ale tarcza z mniej więcej braku zużycia na poprzednim przeglądzie (mam filmik z przeglądu z pomiarem suwmiarką), a teraz co prawda nie zmierzyli na filmiku, ale rant jest znaczny i wpis "poniżej minimum". To trochę dziwi, ale może klocek się zeszklił i zjadał tarczę? Tyle, że w zimę?
Swoją drogą dowiedziałem się, że w około połowie przypadków w Maździe tarcze od razu z pierwszymi klockami trzeba wymienić. A tarcza nie mała 295mm.
robertdg - 29-10-2021, 22:24
Nie powiesz że zrobiłes dziesiatki przejazdow, bo ilośc uczestników, warunki szkolenia i kolejnośc zajeć wraz z wprowadzeniem uniemozliwaja duża liczbe przejazdow. Ale do meritum, z wlasnych obserwacji przy japonczykach, te nowe zazwyczaj pierwszy set hamulcy zuzywa sie jednako tarcze z klockami w dosc przecietnym przebiegu, dla mediany 40-60tys km, nie definiuje tu umiejetnosci kierowcy i jego stylu jazdy, ale przebiegi powyzej 60tys km na fabrycznych hamulcach rzadko sie zdarzaja. Niby takie krótkie szkolenie mogło tak znaczenie wplynac na zuzycie hamulcow uwierzyłbym gdyby pomiar był wykonany tuż przed szkoleniem i tuz po. No chyba ze w trakcie szkolenia niejednokrotnie tarcze robily sie czerwone, szedł z nich potęzny dym i smród spalenizny.
Turbocbr - 10-12-2021, 10:29
Firebee, w styczeń 2022 r 5 szkolenie ??
Firebee - 10-12-2021, 15:55
będę informował jak ustalę konkretny termin
nahar - 21-12-2021, 16:45
Cos wiadomo? Ja chetnie sie w tym roku pojawie.
AidsD - 22-12-2021, 16:40
nahar, 16 stycznia o ile dobrze widziałem na fb
|
|
|