To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - 5 MitsuManiakowe Szkolenie Bezpiecznej Jazdy - 5.03.2022r.

Firebee - 04-03-2022, 10:23

Widzimy się jutro na torze zgodnie z programem, niestety będę tylko raczej na chwilę, gdyż jadę na Niemcy odebrać TIRa darów dla uchodźców od naszych niemieckich przyjaciół.
Ale muszę Was zobaczyć i będę!
kto nie dostał zwrotu zadatku (mimo, że jest niezwrotny) i upomina się o niego na priv - dostaniecie przez weekend. naprawdę w tym momencie nawet 5 minut nie mam wolnych..

do zobaczenia jutro!
jedźcie ostrożnie!

na pierwszej stronie podaję swój nr tel. gdyby ktoś się zgubił/nie mógł trafić
pozdr

Firebee - 04-03-2022, 20:06

Jeszcze jedna prośba!
Zostaniecie na powitaniu poinformowani, ale sam napiszę:

Po pierwsze bardzo żałuję, że nie mogę być z Wami. Sytuacja jest jaka jest, zająłem się pomocą uchodźcom i będę jechał na Frankfurt odebrać samochodami prawie 4 tony darów od niemieckich przyjaciół...

Po przyjeździe idziecie na szkolenie - ja dojadę w przerwie (czyli 11:30-12:30) i poczekam na Was - witam się i wtedy się rozliczamy z reszty pieniążków. Nie płacicie nikomu innemu (na powitaniu Wam o tym powiedzą)

Bardzo proszę. poróbcie zdjęcia kto może tylko. może osoby towarzyszące...

Obyśmy na szóstym szkoleniu mogli się wyszaleć już wszyscy razem :lol:

Firek

Rafik83 - 04-03-2022, 21:17

Firebee napisał/a:
Widzimy się jutro na torze zgodnie z programem, niestety będę tylko raczej na chwilę, gdyż jadę na Niemcy odebrać TIRa darów dla uchodźców od naszych niemieckich przyjaciół.
Ale muszę Was zobaczyć i będę!
kto nie dostał zwrotu zadatku (mimo, że jest niezwrotny) i upomina się o niego na priv - dostaniecie przez weekend. naprawdę w tym momencie nawet 5 minut nie mam wolnych..

do zobaczenia jutro!
jedźcie ostrożnie!

na pierwszej stronie podaję swój nr tel. gdyby ktoś się zgubił/nie mógł trafić
pozdr

Komentarz zupełnie nie potrzebny.

Skoro piszesz: "podaj numer konta oddam zadatek" nie dziw się że ktoś się upomniał, tym bardziej że sam napisałeś że jeśli ktoś do końca lutego zrezygnuje oddasz zadatek, czy nie tak pisze w pierwszym poście?
Pozdrawiam

Owczar - 06-03-2022, 16:44

Cześć, czy ma ktoś zdjęcia lub filmy z wydarzenia? :)
Nika_Wk - 06-03-2022, 18:35

Tak, tak, robiłam zdjęcia. Dajcie mi proszę jeszcze ze dwa dni na zgranie i przesortowanie. Na pewno się nimi podzielę ;)
SPIDER-ek - 06-03-2022, 22:08

Na marginesie chciałbym podziękować że mogłem uczestniczyć w tej imprezie. Naprawdę przednia zabawa. W ostatniej chwili się zdecydowałem :) i jestem bardzo zadowolony.
Jak będzie okazja to chętnie pojawię się ponownie.

Również chętnie zobaczę fotki

krzychu - 07-03-2022, 08:39

Dzięki Patryk za organizację i że wpadłeś. Trzymam kciuki, żebyś miał dalej miał tą energię do działania.
AidsD - 07-03-2022, 09:55

Postaram się ściągnąć z kamery jakiś filmik i przynajmniej jedną pętlę pokazać.
Owczar - 07-03-2022, 10:47

Z kamerki mam, nawet zgrałem, ale liczyłem na coś z zewnatrz :)

Swoja droga dzieki za spotkanie i organizacje. Lata mijaja, a spolecznosc Mitsumaniakow ma sie caly czas dobrze ;) Mimo, ze Mitsubishi bylo chyba mniej niz polowa auta.

PS. Krzychu dzieki za puszczenie na ostatniej sesji ;)

Mam nadzieje, ze zadziala, bo radio bylo wlaczone i sa jakies roszczenia do praw autorskich.
https://www.youtube.com/watch?v=K6Gszsbq4cM

krzychu - 07-03-2022, 10:49

Owczar napisał/a:

PS. Krzychu dzieki za puszczenie na ostatniej sesji ;)

Się zastanawiałem kto to tym Lexusem mi siedzi na ogonie. Ile tam masz KM? W ostatniej sesji mi coś mocno nie szło, zmęczenie albo coś innego.

Fajny filmik!

Ale suchy asfalt i zimówki to nie jest dobre połączenie, aż jakoś tak boli jak lamelki szurają.

Owczar - 07-03-2022, 10:56

282KM, ale masa robi swoje. Widać na filmiku jak ładnie Twoja mazda zwinnie w tych zakretach daje rade. Jadac na limicie w zakretach nie moglem Cie za bardzo dojść. Jaki tam masz silnik?

Na tym okrazeniu po tym jak mnie pusciles mialem w sumie swoj najlepszy czas, ale to juz praktycznie non stop z uslizgami - slychac jak nontrola trakcji ktora mozna wylaczyc do max 50km/h daje sie we znaki.

Zdecydowanie zimówki słabo daj radę. Ale moje już sa stare, a maja sporo miesa wiec nie bylo jakos zal ;)

krzychu - 07-03-2022, 11:00

2.0 150KM AWD, ale na bardziej mokrym torze pierwsze pomiarowe w normalną stronę wpadałem w lekką nadsterowność i pięknie zacieśniało zakręt. Miałem 3-ci czas. Na tym ostatnim walczyłem często z podsterownością. Opony zimowe się przegrzewały na suchym torze? Ale może za bardzo przeginałem i torque vectoring przestaje wspierać jak ESP zaczyna działać? Ale widzę, że koło pachołków jeszcze sporo miejsca, może jednak zmęczenie. Nie wiem.
Owczar - 07-03-2022, 11:09

W pierwszej sesji nie mialem czystego przejazdu przez zajety tor, ale w drugiej na rewersie udalo sie wykrecic 3ci czas, choc trakcji zdecydowanie brakowalo.

Torque vectoring odpowiada za rozklad mocy na osie?

krzychu - 07-03-2022, 11:11

Owczar napisał/a:

Torque vectoring odpowiada za rozklad mocy na osie?

Potrafi dohamować wewnętrzne koło i wydaje mi się, że to odpowiada za lekką tendencję do nadsterowności w CX-3. Na śniegu na poprzednim to była masa frajdy na wyjściu z zakrętu. A tutaj tylko na początku, szczególnie jak była ta płyta owalna i potem te łuki w prawo już na asfalcie to te 2 łuki szedłem delikatną nadsterownością. Pięknie zacieśniało zakręt.

Owczar - 07-03-2022, 11:35

Ciekawe rozwiazanie. Moze na lepszej przyczepnosci juz troche trudniej o te nadsterownosc przy dohamowniu wewnetrznego kola? Pytanie na jaka sile hamowania pozwala sobie ten system.

To wlasnie najwieksza zaleta tkaiej jazdy, poznac auto :)