To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Reklamy Mitsubishi

cns80 - 10-03-2008, 07:37

arekp napisał/a:
Target powinien chwycic
Znaczy emeryci :?:
:D :mrgreen: :twisted:

arekp - 10-03-2008, 11:30

cns80 napisał/a:
arekp napisał/a:
Target powinien chwycic
Znaczy emeryci :?:
:D :mrgreen: :twisted:

Z obserwacji poczynionych w Dublinie w ciagu tygodniowego pobytu powiedzialbym, ze targetem jest mamusia odwozaca dziecko (sztuk jeden) do szkoly/ze szkoly.

7/10 osob kierujacych 'duzymi' samochodami to kobiety! Liczylismy z kolegami, bo im nie wierzylem.

saphire - 10-03-2008, 12:07

To by potwierdzało moje obserwacja poczynione wśród moich znajomych:
- panie życzą sobie duże, wysokie i bezpieczne auta (np. moja zażyczyła ,,dużego dżipa'' np. Outlandera ;) albo ewentualnie RAV4)
- panowie wolą bardziej sportowe limuzyny :)

cns80 - 10-03-2008, 13:49

arekp napisał/a:
Z obserwacji poczynionych w Dublinie
Tu je Polandia :mrgreen:
A jak wiadomo target może być różny w róznych krajach.
I chyba nie chcesz mi powiedzieć że ta reklama emitowana w Polsce jest skierowana głównie do kobiet (czyli do targetu, który domniemujesz). Moja żona powiedziała że to szmira niczym reklamy wybielaczy. Niczym jej nie zachwyciła.

arekp - 10-03-2008, 21:13

Moja kobieta powiedziala dzis, ze tylko duze auto chce ... po tym jak jej pokazalem Nissana Micre jako przykladowy samochod, ktory moglbym jej kupic do jezdzenia z dzieckiem.

Zona kolegi nie chce slyszec o niczym mniejszym od Toyoty RAV4. W tym przypadku decyzja o duzym samochodzie jest akurat sluszna, co potwierdzic moga dwie polamane STALOWE felgi (jezdzi tylko w miescie) w jej obecnym Renault Clio.

tomekrvf - 10-03-2008, 22:07

arekp napisał/a:
co potwierdzic moga dwie polamane STALOWE felgi (jezdzi tylko w miescie) w jej obecnym Renault Clio

to może potrzebny jej czołg?

cns80 - 11-03-2008, 07:49

Podrążyłem temat. Zapytałem żony co zauważa w tej reklamie. "Czysty samochód. Nawet jak wjedzie w wodę to jest czysty". Gdyby nie wiedziała że to Mitsubishi to by olała tą reklamę.
Morfi - 11-03-2008, 10:10

Co do Reklam, to najpieknieszą reklame w ostatnim czasie. Ma Fiat Bravo.
Az skusiła mnie podejśc do salonu i zobaczyc z bliska nowa Brave, pomimo, że jest to ostatnia marka która bym wybrał :)

Anonymous - 11-03-2008, 15:29

Ja może zrobię troszkę offtopic i napiszę o tym że firmy zarówno Fiat jaki i Mitsubishi zrobiły wielki postęp. Wg mnie reklama to jedno (trochę takie wciskanie) a postawienie na nowoczesną stylistykę, osiągi i trwałość to drugie. Firmy takie jak Mercedes czy Volkswagen wg mnie trochę zgnuśniały. Zobaczyły że ludzie kupują ich modele i przestały inwestować w nowoczesną stylistykę. Oczywiście tradycja zobowiązuje ale... Ford obejrzał się i także najnowsze modele wyglądają stylistycznie całkiem na poziomie. IMHO reklama Mitsubishi ma być pokazaniem ludziom że taka marka istnieje na rynku. Dlatego jest puszczana w jedynce między dziennikiem a pogodą w najlepszym czasie. Potem ludzie mają się dopytać jakie samochody ma ta marka np. od znajomych albo jadąc ulicą i widząc salon żeby pomyśleli :"Może wstapię?" Albo zobaczą jeszcze billboard "fajne to auto i reklama była w Tv może jest ciekawe?" Choć jakieś chwytliwe hasło by się przydało bo obecnego nie pamiętam. Może "Mitsubishi-oryginalny samuraj" ja na to poleciałem. mam nadzieję że się nie przeliczę. :biggrin:
Trik - 11-03-2008, 23:36

Jeśli chodzi o reklamę Nowego Lancera spodobała by mi się reklama z muzyczką z początków sprzedaży w stanach - zespołu Whitey - Non stop. Taki fajny pociąg czuć, do autka oczywiście. :oops:
McDoune - 15-03-2008, 10:28

Tak sobie popatrzyłem na aktywność spotu Outlandera w TV. Jest on emitowany w wielkiej trójce TVP, Polsat, TVN + TVN24 i to tylko po 18. Zastanawiam się kto i dlaczego doradził MMC taką "niespotykaną" strategię :?
Anonymous - 15-03-2008, 11:11

sa reklamy mitsu w tv :shock:
McDoune - 15-03-2008, 11:57

gumas_72 napisał/a:
sa reklamy mitsu w tv :shock:

ano w marcu są 8) , nie oglądasz Mariuszowej stacji ??

Morfi - 15-03-2008, 17:28

W radiu RMF tez są :)
Anonymous - 16-03-2008, 18:58

McDoune napisał/a:
Tak sobie popatrzyłem na aktywność spotu Outlandera w TV. Jest on emitowany w wielkiej trójce TVP, Polsat, TVN + TVN24 i to tylko po 18. Zastanawiam się kto i dlaczego doradził MMC taką "niespotykaną" strategię :?
Najlepsza ogladalnosc!!