Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!
akbi - 17-05-2007, 16:01
Rafal_Szczecin, to kiedy będę Cię mógł zobaczyć na szklanym ekranie
Anonymous - 17-05-2007, 16:31
akbi napisał/a: | Rafal_Szczecin, to kiedy będę Cię mógł zobaczyć na szklanym ekranie |
Problem wlasnie w tym ze Rafal nie wie kiedy bedzie gwiazda tvn24 wiec trzeba sledzic nos stop w poszukiwaniu Rafala w szklanym ekranie
wojmi1 - 17-05-2007, 16:41
To ja w ramach Waszego protestu zapisuje sie do ZOMO czy ABW-- he he- zarcik
Trzeba zaczac wysylac maile na serwery Orlenu i ministerstwa finansow np tresci:
Czy w wyniku uwłaszczenia sie na naszym tzn. Państwowym majątku jest już Wam tak dobrze by nam miało
być jeszcze gorzej???
Niepodległość równa się: maxymalna marża + maxymalne podatki Nie chcemy Was!
Wystarczy ze wyslemy im np jutro o 10.00 maile
po jutrze np 10.00 i o 12.00
nastepny dzien
8.00,10.00,12.00,14.00
na nastepny przesuniemy
akbi - 17-05-2007, 17:05
wojmi1 napisał/a: | Wystarczy ze wyslemy im np jutro o 10.00 maile |
ok, od czegoś trzeba zacząć, podaj tylko nam tu ten ich adres mailowy
i niech już ktoś zaproponuje ten tekst "spamerski"
Cezar - 17-05-2007, 17:14
Ogladajcie teraz Prosto z Polski na TVN24, moze Rafi bedzie
Ma byc temat o cenie benzyny.
[ Dodano: 17-05-2007, 17:25 ]
No i przelaczyli na jakas 'konferencje'
Anonymous - 17-05-2007, 17:30
Witam panów nie tylko was krew zalewa na windujące ceny paliw myśle że jakiś dość dobże zorganizowany protest by się przydał pozdrawiam
Rafal_Szczecin - 17-05-2007, 18:42
Meteo napisał/a: | Problem wlasnie w tym ze Rafal nie wie kiedy bedzie gwiazda tvn24 wiec trzeba sledzic nos stop w poszukiwaniu Rafala w szklanym ekranie |
a najgorsze jest to ,ze nie mam tvn24. wiec pozostaje mi liczyc na to ,ze w Faktach na TVN'nie o 19 cos bedzie
Anonymous - 17-05-2007, 23:18
Trzeba udeżyć do jakiejś partyjki potrzebującej rozgłosu, co by podłapała nasz temat i cisnęła w mediach ile wlezie jak dla mnie może to być nawet Samoobrona, byle był efekt
akbi - 17-05-2007, 23:25
Bastek napisał/a: | jak dla mnie może to być nawet Samoobrona, byle był efekt |
z burakami ja nie pojde
proponuje namowic JKM
Anonymous - 17-05-2007, 23:31
Wycieli Rafała bo uznali ze to jednostka społecznie niebezpieczna a swoimi wypowiedziami zagraża bezpieczeństwu naszego kraju
A co do demonstracji to nic nie dadzą- to świat dyktuje ceny a nam pozostaje albo kupować ją po ile jest albo zacząć jeździć rowerkiem....................oczywiscie nie poruszam tematu spekulacji giełd paliwowych bo to inna bajka
akbi - 17-05-2007, 23:46
dm17 napisał/a: | to świat dyktuje ceny a nam pozostaje albo kupować ją po ile jest albo zacząć jeździć rowerkiem.. |
ok ... to ja poprosze benzynke wcenie z USA
dm17, ceny na rynku swiatowym to jedno, ale chore wysokosci akcyzy + dyktatura Orlenu i Lotosu to zupelnie inna sprawa .. i to wlasnie trzeba zgladzic
Anonymous - 17-05-2007, 23:48
Cytat: | dm17, ceny na rynku swiatowym to jedno, ale chore wysokosci akcyzy + dyktatura Orlenu i Lotosu to zupelnie inna sprawa .. i to wlasnie trzeba zgladzic |
Ale zauważ ze prawie cała europa ma podobne ceny- "w miare" zbliżone
A do Usa i ceny tamtejszej to nie ma sie co wogóle porównywać.............
Rafal_Szczecin - 18-05-2007, 00:22
dm17 napisał/a: | Wycieli Rafała bo uznali ze to jednostka społecznie niebezpieczna a swoimi wypowiedziami zagraża bezpieczeństwu naszego kraju |
tzn ze bylo cos na tvn 24 ?
szczeslaw - 18-05-2007, 00:37
akbi napisał/a: | proponuje namowic JKM |
Już o tym myślałem.
Jak będą konkrety, to napiszę do niego maila - może się zainteresuje tematem.
dm17 napisał/a: | A co do demonstracji to nic nie dadzą- to świat dyktuje ceny a nam pozostaje albo kupować ją po ile jest albo zacząć jeździć rowerkiem |
Czytaj może dokładnie. Nam chodzi o akcyzę, która ma BARDZO duży wpływ na cenę paliwa.
Obecna stawka akcyzy na benzynę wynosi 1565zł za 1000l. Zgodnie z wynegocjowanym okresem przejściowym, do 1 stycznia 2009 Polska ma prawo stosować obniżoną stawkę akcyzy, czyli minimalnie 287 ojro (1090,60zł). Po okresie przejściowym stawka będzie wynosiła 359 ojro (ok. 1364zł po dzisiejszym kursie).
Aha - zapomniałem napisać: DO AKCYZY NALEŻY DOLICZYĆ 22% VAT!!!!!!!
((1565-1090.60)*1.22)/1000=0,578768
Czyli obniżenie akcyzy do minimalnej, jaką pozwala nam zastosować unia, oznacza obniżkę ceny hurtowej paliwa o ok. 58 groszy na litrze.
Powiedz mi proszę, że to jest nic i że nie ma o co walczyć, to cię śmiechem zabiję...
dm17 napisał/a: | Ale zauważ ze prawie cała europa ma podobne ceny- "w miare" zbliżone |
A wiesz gdzie ja mam "prawie całą europę"? Mieszkamy w Polsce i to polskie ceny i ich relacja do zarobków mnie interesuje.
Jak nie chcesz to nie, ale proszę cię w takim razie o nie pisanie w tym wątku - my próbujemy zrobić coś konkretnego i nie jest nam potrzebna osoba, która mówi "odpuście sobie, to nie ma sensu".
Edit: Rafal_Szczecin, nic nie było chyba - oglądałem cały wieczór i nie widziałem żadnego materiału o paliwach.
Anonymous - 18-05-2007, 08:09
dm17 napisał/a: | to świat dyktuje ceny a nam pozostaje albo kupować ją po ile jest albo zacząć jeździć rowerkiem.............. |
w anglii benzyna jest po 0,96-0,98 funta.czyli za godzine pracy mozna kupic minimum 6-10 litrow paliwa.a przeciez mogli zrobic po 2 funty-i tak by kupowali.ale tutaj samochod traktuje sie jako przedmiot codziennego uzytku,zas w polsce jako luksus nienalezny masom,wiec mozna ich doic ile sie da.popieram protest,czas na rewolucje!
|
|
|