Galant/Legnum VR4 Ogólne - GALANT VR 4
Anonymous - 15-10-2007, 23:56
TommiCrazy napisał/a: | male sprostowanko bo tu byl powtorzony pewien blédzik apropo generacji galanta
na trasach rajdowych galant 1988-92 byl generajá numer 6, galant 93-96 byl generacjá 7 i byl juz duzo wiekszy i poza amatorskimi wyscigami nie widzialem tego modelu w zadnym rajdzie. |
A prawda, przepraszam za nieścisłość. Ale zawsze to nasze Galanty mają rajdowy rodowód
Anonymous - 16-10-2007, 09:40 Temat postu: Re: GALANT VR 4
Krzys napisał/a: | Witam! Mam takie przemyślenia...
Czy trudno jest kupić galanta vr 4?? |
Nie, jest tak samo jak w przypadku kazdego innego samochodu, trzema mierzyc sily na zamiary. jedyna roznica to wymog nabycia w UK, NZ lub JP
Cytat: | Jak jest z tą przeróbką??czy bardzo ciężko jest przerobić takie autko na lewą strone?? |
Przerobka jest wykonalna, zadanie srednio trudne, wymagajace w pelni wyposazonego warsztatu i sredniego poziomu wiedzy/praktyki w dziedzinie motoryzacji. W zaleznosci jak pelna przerobke bys wykonywal (np tylko rzeczy oczywiste czy tez wszystkie detale) bedziesz potrzebowal odpowiednio wiecej czasu i czesci- idealnie dawcy*
Cytat: | Jakie wogóle ceny są takiego diabła ?? |
baza JP:
E-EC5 (starsze 8G VR4 -'98) w dobrym stanie od 2500-4000USD w zaleznosci od zrodla. Osobiscie nie polecam wersji E-EC5
GF-EC5 (nowsze 8G VR4 '98-'02) w dobrym stanie powyzej 3500USD, cena srednia bedzie wynosic okolo 5500 za rocznik 2000.
dla GB ceny te same ale w funtach, dla NZ ceny na poziomie 150%JP
Nalezy dodac ze sa generalnie 3 typy: najtanszy Type V, drozszy Type S i najdrozszy i unikatowy na rynku Type Super S. Modele E-EC5 w automacie maja 260KM, wszystkie pozostale maja 280KM. Generalnie model E-EC5 jest zlym wyborem, google po odpowiedzi, rozpoznasz np. po przednich nadkolach.
Cytat: | Jak wygląda sprawa ze ściągnięciem do Polski vr4?? |
Proste i nieskomplikowane. Zakup, badania/wyrejestrowanie/wywoz, clo. Bylo duzo o cenach wywozu z GB czy JP, generalnie nie byly to dane prawdziwe, dowiesz sie dokladnie w agencji ktorych w portach w naszym kraju jest do cholery. Generalnie z GB mozesz brac RORO ale z JP czy NZ juz nie. Z reguly wszedzie bedzie platnosc Advance za pelne koszta.
Cytat: | Czy dużo potrzeba zachodu żebym mógł sie cieszyć z posiadania takieg cacka?? |
To zalezy, jesli znasz angielski i masz pieniadze w portfelu to nie. Pytanie powinno dotyczyc moze cierpliwosci heh.
Cytat: | Czy wogóle podioł by sie ktoś ściągnięcia takiego autka z UK?? |
Pewnie tak. Ja osobiscie odradzam i zgadzam sie z przedmowca. Jedyna dobra droga jest JP, auta w GB sa "z reguly" 2x drozsze i w 4x gorszym stanie- prosze nie debatowac na ten temat, to suche fakty przekazane mi przez anglikow.
TUTAJ masz propozycje, kupilem ten samochod jakis czas temu, przyplynie niedlugo, moze sprzedam bo mial byc dla brata ale moze nie bedzie mu potrzebny.
*DAWCA- wymog "podyktowany" przez PL prawo w przypadku rejestracji i ubezpieczenia. Nie pisze wiecej .
leszczo - 16-10-2007, 17:47 Temat postu: Re: GALANT VR 4
PLPynton napisał/a: | Krzys napisał/a: | Witam! Mam takie przemyślenia...
Czy trudno jest kupić galanta vr 4?? |
Nie, jest tak samo jak w przypadku kazdego innego samochodu, trzema mierzyc sily na zamiary. jedyna roznica to wymog nabycia w UK, NZ lub JP
Cytat: | Jak jest z tą przeróbką??czy bardzo ciężko jest przerobić takie autko na lewą strone?? |
Przerobka jest wykonalna, zadanie srednio trudne, wymagajace w pelni wyposazonego warsztatu i sredniego poziomu wiedzy/praktyki w dziedzinie motoryzacji. W zaleznosci jak pelna przerobke bys wykonywal (np tylko rzeczy oczywiste czy tez wszystkie detale) bedziesz potrzebowal odpowiednio wiecej czasu i czesci- idealnie dawcy*
Cytat: | Jakie wogóle ceny są takiego diabła ?? |
baza JP:
E-EC5 (starsze 8G VR4 -'98) w dobrym stanie od 2500-4000USD w zaleznosci od zrodla. Osobiscie nie polecam wersji E-EC5
GF-EC5 (nowsze 8G VR4 '98-'02) w dobrym stanie powyzej 3500USD, cena srednia bedzie wynosic okolo 5500 za rocznik 2000.
dla GB ceny te same ale w funtach, dla NZ ceny na poziomie 150%JP
Nalezy dodac ze sa generalnie 3 typy: najtanszy Type V, drozszy Type S i najdrozszy i unikatowy na rynku Type Super S. Modele E-EC5 w automacie maja 260KM, wszystkie pozostale maja 280KM. Generalnie model E-EC5 jest zlym wyborem, google po odpowiedzi, rozpoznasz np. po przednich nadkolach.
Cytat: | Jak wygląda sprawa ze ściągnięciem do Polski vr4?? |
Proste i nieskomplikowane. Zakup, badania/wyrejestrowanie/wywoz, clo. Bylo duzo o cenach wywozu z GB czy JP, generalnie nie byly to dane prawdziwe, dowiesz sie dokladnie w agencji ktorych w portach w naszym kraju jest do cholery. Generalnie z GB mozesz brac RORO ale z JP czy NZ juz nie. Z reguly wszedzie bedzie platnosc Advance za pelne koszta.
Cytat: | Czy dużo potrzeba zachodu żebym mógł sie cieszyć z posiadania takieg cacka?? |
To zalezy, jesli znasz angielski i masz pieniadze w portfelu to nie. Pytanie powinno dotyczyc moze cierpliwosci heh.
Cytat: | Czy wogóle podioł by sie ktoś ściągnięcia takiego autka z UK?? |
Pewnie tak. Ja osobiscie odradzam i zgadzam sie z przedmowca. Jedyna dobra droga jest JP, auta w GB sa "z reguly" 2x drozsze i w 4x gorszym stanie- prosze nie debatowac na ten temat, to suche fakty przekazane mi przez anglikow.
*DAWCA- wymog "podyktowany" przez PL prawo w przypadku rejestracji i ubezpieczenia. Nie pisze wiecej . |
wielkie brawa dla tego pana!! i w koncu sie stalo ktos poza autorem napisal prawde! KOLEDZY nic nie jest trodne tylko troszke trzeba poszukac dokopac sie do zrodla i ruszyc swoje cztery LITERY zeby zalatwic sprawe pozytywnie/tanio/szybko.
A teraz kilka slow odemnie czyli osoby odpowiedzialnej za mechaniczna strone vr-a autora
hmyyyy nawet nie wiem od czego zaczac tyle bylo tego moze inaczej pewien kolega z tego forum napisal cos takiego<nie bede cytowal bo zejdzie za dlugo> vr4ucywilizowane auto na tor moc z 2,5litra a lancer z 2,0 ma 2 turbiny pracujace w sekwencji a nie jedna jak evo! koniec cyt. Kolego jezeli tak chcesz udowodnic ze galant jest mniej zawodny to nie tedy droga! lancer to poprostu wyscigowo/rajdowy UCYWILIZOWANY samochod na ULICE galant to raczej szybka odmiana DUPOWOZU do ktorego wsiadaja ludzie w wieku ok 40lat majacy rodziny i szukajacy polechtania siebie ze sa na topie hahha identycznie z wlascicielami rs6!! sta to w miare rodzinne samochody o poprawionych parametrach takich jak moc chamulce spojlerki czy nawet te slynne fotele czy kiera jest to po to zeby osoba placaca duzooo wiecej za ten model mogla sie usmiechac do siebie inni widzieli ze nie jada byle czym!! i zeby sie poczuc troszke lepiej wygodniej np w zakretach. to taki troszke tani marketing no ale coz takie zycie! a niewiedzialem ze galant ma sekwencyjne turbiny! wyjasnij to wszystkim ktorych wprowadziles w blad no oczywiscie jak mozesz.Piszesz tez ze evo drogie awaryjne i sti takie samo!?ale dlaczego ok jeszcze raz lancer jest wyscigowo/rajdowy a sti rajdowo /wyscigowy! wiec jak ma byc tanio to?? galant vr4 piszesz ze znajomy wpadl do ciebie i jest pod wrazeniem galanta a ma sti <chodzi o jazde> a moze chodzilo mu o to ze galant jest duuuzzzzooo wygodniejszy od sti? a mimo to zbiera sie bardzo podobnie? ale podobine robi duza roznice.gdzies indziej napisales ze 280 koni urywa glowe heheh ale nie w galancie jest troszke za ciezki.czytam tez ze twoja skrzynia to nivecs 2 uczy sie twojego stylu jazdy! ale gdzies indziej ze ma mala wadeprzy zdjeciu nogi z gazu leci do 5tki a po dodaniu gazu zrzuca do odpowiedniego biegu to tyczylo sie jazdy po torze.wiec masz jakis dziwny ten samochod moze sie popsul? jezdzilem vrem dziwne dostal ostroo ale puszczenie nogi z gazu bylo jednoznaczne z chamowaniem silnikiem!! wiec o co biega a wiem pewnie latasz na torze na pol gaz klocki ferodo ds 2500 najlepsze heheh ok do dupowozu tak.jeszcze ze galant ma ciche blow offy ma wiecej jak jeden hmyyy cos przeoczylem olej lejesz tylko ams oil bo na tor najlepszy oj oj oj i teraz spalanie raz ci pali trasa12 puzniej 10litrow miasto 15 tor 40hmyyyyy a trasa 200+230 kilosow na godz 23 do 26 i co najsmieszniejsze nie wiol OLEJU uk.polska.uk maks lol hahaha jeszcze gdzies indziej ze powyzej 3500obr odpalaja sie turbiny i pije jak mok! hehehe cos wysoko sie turbinki wkrecaja albo sa jakies duze albo masz nieszczelnosc i dlatego tyle pali.ok dowolujesz sie czesto do forum vr4 bla bla bla bo nie do konca wiesz albo cos.wiec nie pisz. obrazasz wszystikch nie tzlko tzch ktorzch nazwales chlopcami czy jakos tak ale tych ktorzy sie znaja mniej od ciebie bo wprowadzasz ich w blad swiadomie badz nie i tych co sie znaja wlasnie takimi opowiastkami.wyluzuj odetchnij swiezym powietzem umyj autko i pstrzknij kilka fotek galanta moze bzyc jedna z gazeta na szybie.
a teraz filmik vr4 z toru
o co biega bo nieczaje 0,31nazwijmy pan x wzprzedza galanta 0,50tak samo 11,7tak samo 1,20goni bejce do2,24 ale bejca w zakretach odchodzi hmyyy 2,24 wzprzedza bejce 3,13 dochodzi lancera 3,35 lancer zjada galiego3,38 lancer zjada galiego w kombi 3,50 lancer odskakuje 4,18 lancer w zakrecie mocno tnie! a galanta wznosi na zewnetrzna hmyyy 4,20 lancer wzprzedza galanta 4,35 aleeee odskoczyl ufff chzba w koncu przycisnol 5,24 dluga prosta ale gdzie lancer tankuje czy co 5,31 o kurde sky ciekawe czy rb26 ori czy dlubany napewno dlubany 7,27 kolejne evo ale dlaczego takie szybkie 9,17 oooo jest sky albo nie dlubany albo kierownik odpuscil wiec wnioski nasuwaja sie same pan x w galancie z kamerka ma zdlubanego vra albo kilkanascie vrow na toze ma kiepskich kierowcow aleee krotka analiza wychylen tego galanta na zakretach i odrazu widac ze ma i twardsze zawieszenie tak jak on wzprzedzal ori vr4 mniej wiecej tak samo byl wyprzedzany przez lancery a dlaczego bo sa lzejsze i to wlasnie one stworzone sa na tor!
mialem pisac na temat mechaniki vr4 moze i tak zrobie ale w innym watku zeby niezasmiecac i opisywac glupot jak nasz kolega
co do moderatorow PANOWIE to jest forum motoryzacyjne a nie adoracji pilnujcie porzadku zeby sobie nie ublizano tnijcie posty przenoscie ale NIE usuwajcie WPISOW bo ktos sie kluci! wiem wiem wiem duzo pracy ale to zaszczyt byc moderatorem i trzeba sie z tego wywiazywac
ps nie chcialem nikogo obrazic wiem ze wszedzie nie jest lekko ale az cos sie robi gdy czytam ze tego sie nie oplaca o tamtym zapomnij a ten kiepski bo nie traly edycraly bo sam nie sprobowal i INNYM NIE DA bo to tamto echhh... a jest napewno sporo osob ktore by chcialy vra fto cz szybkiego colta ale jak sie skutecznie wprowadza ludzi w blad ze drogo ze zle to puzniej inni chodza i pierdziela glupoty uslyszane od no wlasnie sam mam ale nikomu nie dam
Anonymous - 16-10-2007, 18:54
leszczo, widać że będę miał sporo odpisywania. niestety teraz nie mam czasu ale odpisze w nocy.
CU later
xcracing - 16-10-2007, 19:07
leszczo napisał/a: | mialem pisac na temat mechaniki vr4 moze i tak zrobie ale w innym watku zeby niezasmiecac |
No ja już się nie mogę doczekać aż napisze coś o przerobieniu Gala VR4 ktoś kto to poprostu zrobił. Bo mi się po nocach sni i marzy VR4 z kierownicą po "naszej stronie"
No i jeszcze mam nadzieję że w tym nowym wątku obejdzie się bez małosensownych polemik przez które nie chce mi się tego czytać.
Ludzie co to ma za znaczenie czy Galant jest bardziej podobny do 3000gt czy do EVO, czy to "czips" dla podstarzałych facetów czy sportowy bolid na tor. Cholera mi się poprostu marzy takie kombi i jeśli ktoś kto przebudoał takiego VR4 rozsądnie i rzeczowo przekona mnie, że to się da zrobić i jest bezpieczne to sprawię sobie tkiego Galanta i już.
Hubeeert - 16-10-2007, 19:08
leszczo napisał/a: | co do moderatorow PANOWIE to jest forum motoryzacyjne a nie adoracji pilnujcie porzadku zeby sobie nie ublizano tnijcie posty przenoscie ale NIE usuwajcie WPISOW bo ktos sie kluci! wiem wiem wiem duzo pracy ale to zaszczyt byc moderatorem i trzeba sie z tego wywiazywac |
To do mnie więc odpowiem.
Z wątku nie usunąłem ani jednego postu. Zniknęły tylko treści obraźliwe a poza tym nie wnoszące nic merytorycznego do dyskusji o Galancie VR4.
Pozdrawiam
administrator Forum
Anonymous - 16-10-2007, 20:25
Sledze ten wątek od samego początku, trochę się pośmiałem, a z drugiej strony irytowałem.
Pewne osoby np.: Newman1 na tym forum po prostu zatracił się w rzeczywistości, podejrzewam że on nawet niema VR4 , jak ma może niech strzeli fotę jak radzi szanowny Leszczo z jutrzejszą gazetą np. Daily Mail lub The Daily Telegraph w końcu siedzi w UK.
Krzys - 16-10-2007, 22:54
Prośba do admina:zakończ temat bo to do niczego nieprowadzi takie sprzeczanie sie...
każdy ma swoje racje
i na dodatek temat odbiegł bardzo po za margines tego o co prosiłem...
Prosze o stworzenie innego(osobnego) tematuvr4 z racji tej że grono uzytkowników sie powiększa(albo bedzie powiekszać )...
i tam będzie możliwość opinii,uzytkowania,modyfikacji i Bóg wie co jeszcze na temat tego auta...
tyle chciałem dodać
Marcino - 16-10-2007, 23:37
A moze kolega Kochaj już w koncu zroibil wiec niech sie wypowie..no chyba z e szkoda czasu na pierdzielenie głupot. {pzdrawiam wszytkich, VR-4 sie mnie podoba, napewno nie kupie teraz ale sledze temat.
Anonymous - 17-10-2007, 00:07
pikok napisał/a: | Sledze ten wątek od samego początku, trochę się pośmiałem, a z drugiej strony irytowałem.
Pewne osoby np.: Newman1 na tym forum po prostu zatracił się w rzeczywistości, podejrzewam że on nawet niema VR4 , jak ma może niech strzeli fotę jak radzi szanowny Leszczo z jutrzejszą gazetą np. Daily Mail lub The Daily Telegraph w końcu siedzi w UK. |
PIKOK, masz to jak w banku jeśli tak bardzo prosisz. Nie wiem czy dam radę jutro ale zrobię to napewno w ciagu najbliższych kilku dni. Czy gazeta na masce wystarczy czy może jeszcze jakieś życzenia?
Tymczasem spójrz tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=11853
zdjęcia auta zaraz po jego zakupie. Oprócz jednego zrobionego później po zmianie tablicy rejestracyjnej.
[ Dodano: 17-10-2007, 00:21 ]
leszczo napisał/a: | hmyyyy nawet nie wiem od czego zaczac tyle bylo tego moze inaczej pewien kolega z tego forum napisal cos takiego<nie bede cytowal bo zejdzie za dlugo> vr4ucywilizowane auto na tor moc z 2,5litra a lancer z 2,0 ma 2 turbiny pracujace w sekwencji a nie jedna jak evo! koniec cyt. Kolego jezeli tak chcesz udowodnic ze galant jest mniej zawodny to nie tedy droga! lancer to poprostu wyscigowo/rajdowy UCYWILIZOWANY samochod na ULICE galant to raczej szybka odmiana *cenzura* do ktorego wsiadaja ludzie w wieku ok 40lat majacy rodziny i szukajacy polechtania siebie ze sa na topie hahha identycznie z wlascicielami rs6!! |
Widzę że myślimy innymi kategoriami (każdy ma do tego prawo). Dla mnie EVO to własnie auto wyścigowo - rajdowe a VR4 z kolei UCYWILIZOWANE auto na tor (nigdzie nie napisałem że rajdowe). Co do niezawodności zapraszam na angielskie fora traktujące o EVO. To niestety nie są niezawodne auta. VR4 jak i Impreza cieszy się o wiele większą niezawodniością niż EVO. Jest tutaj takie powiedzenie że jeśli potrzebujesz szybkeigo d...wozu to sięgnij po Imprezę, Evo jest dla tych którycha stać na ciągłe naprawdy. Co do 40-latków to prawda, wśród członków klubu jest sporo 40-latków, nie mniej jednak niż w klubie właścicieli EVO.
leszczo napisał/a: | sta to w miare rodzinne samochody o poprawionych parametrach takich jak moc hamulce spojlerki czy nawet te slynne fotele czy kiera jest to po to zeby osoba placaca duzooo wiecej za ten model mogla sie usmiechac do siebie inni widzieli ze nie jada byle czym!! i zeby sie poczuc troszke lepiej wygodniej np w zakretach. to taki troszke tani marketing no ale coz takie zycie! a niewiedzialem ze galant ma sekwencyjne turbiny! wyjasnij to wszystkim ktorych wprowadziles w blad no oczywiscie jak mozesz. |
Chylę czoło. Faktycznie napisałem bzdurę. Sprawdziłem na forum klubu i turbiny faktycznie działaja równolegle. Przepraszam za dezinformację.
leszczo napisał/a: | Piszesz tez ze evo drogie awaryjne i sti takie samo!?ale dlaczego ok jeszcze raz lancer jest wyscigowo/rajdowy a sti rajdowo /wyscigowy! |
Nie pamiętam żebym pisał że STI jest awaryjne...
leszczo napisał/a: | wiec jak ma byc tanio to?? galant vr4 piszesz ze znajomy wpadl do ciebie i jest pod wrazeniem galanta a ma sti <chodzi o jazde> a moze chodzilo mu o to ze galant jest duuuzzzzooo wygodniejszy od sti? a mimo to zbiera sie bardzo podobnie? ale podobine robi duza roznice. | Cóż, nie miałem okazji jeździć STI na dłuższą metę a opinia jest opinią osoby którz jeździ STI na codzień, nie będę na ten temat polemizował.
leszczo napisał/a: | gdzies indziej napisales ze 280 koni urywa glowe heheh ale nie w galancie jest troszke za ciezki. |
Moją urywa, w życiu szybszego auta nie miałem. Jak i pewnie większość "zwykłych" zjadaczy chleba takich jak ja.
leszczo napisał/a: | czytam tez ze twoja skrzynia to nivecs 2 uczy sie twojego stylu jazdy! ale gdzies indziej ze ma mala wadeprzy zdjeciu nogi z gazu leci do 5tki a po dodaniu gazu zrzuca do odpowiedniego biegu to tyczylo sie jazdy po torze.wiec masz jakis dziwny ten samochod moze sie popsul? |
I po co ta szydera? Nie zniżę się do twojego poziomu a po więcej info na temat w/w skrzyni zapraszam tutaj:
http://www.mitsubishi-car...ures/invecs.asp
leszczo napisał/a: | jezdzilem vrem dziwne dostal ostroo ale puszczenie nogi z gazu bylo jednoznaczne z chamowaniem silnikiem!! wiec o co biega a wiem pewnie latasz na torze na pol gaz |
No to chyba niewiele jeździłeś VRem. Jeżdżę nim na co dzień i po zdjęciu nogi z gazu po przyspieszaniu do wysokich obrotów, skrzynia zmienia bieg na najwyższy możliwy.
leszczo napisał/a: | klocki ferodo ds 2500 najlepsze heheh ok do *cenzura* tak. |
Proszę, powiedz jakie lepsze klocki znasz do użytku codziennego jak i na tor??? DS 3000 muszą się rozgrzać więc na codzień się nie nadaja mimo iż na tor są dużo lepsze.
leszczo napisał/a: | jeszcze ze galant ma ciche blow offy ma wiecej jak jeden hmyyy cos przeoczylem |
To już jest czepialstwo, potrzebne to?
leszczo napisał/a: | olej lejesz tylko ams oil bo na tor najlepszy oj oj oj |
I jak z klockami, podaj proszę markę oleju do AT o lepszysc właściwościach niż Amsoil
Polecam douczyć się tutaj:
http://www.performanceoil...w-30(2000).html - olej silnikowy
i tutaj:
http://www.performanceoil...sion_fluid.html - ATF
oraz na stronę http://www.amsoil.com/products/cars/index.aspx
Strony po angielsku ale chyba dasz sobie rade?
Prawie wszyscy członkowie klubu w UK na nich jeżdżą.
leszczo napisał/a: | i teraz spalanie raz ci pali trasa12 puzniej 10litrow miasto 15 tor 40hmyyyyy a trasa 200+230 kilosow na godz 23 do 26 i co najsmieszniejsze nie wiol OLEJU uk.polska.uk |
Trasa średnoi 12. Na 100 oktanowym V-power i ekonomicznej jeździe zszedł do 10,5. Miasto ekonomia nie zeszło mi poniżej 14,5. Nie rozumiem zdziwienia co do spalania przy wysokich prędkościach, coś w tym dziwnego??? Nie wiem w jakim stanie są silniki aut z którymi miałeś do czynienia ale mój O DZIWO nie wziął oleju. Może to zasługa Amsoil o którym nic nie wiesz? A może po prostu silnik jest w idealnym stanie??? Oczywiście jakieś tam zużycie napewno było ale na tyle małe że niezauważalne na bagnecie. A spalanie na torze? Jeśli miałbyś okazję jeździć VR-4 na torze to zmieniłbyś zdanie. Jeśli dasz radę po Angielsku to zarejestruj się i zadaj pytanie na stronie mojego klubu. Tam ludzie jeżdżą VR4 od lat i kilku z nich NAPRAWDĘ wie o nich WSZYSTKO.
leszczo napisał/a: | lol hahaha jeszcze gdzies indziej ze powyzej 3500obr odpalaja sie turbiny i pije jak mok! hehehe cos wysoko sie turbinki wkrecaja albo sa jakies duze albo masz nieszczelnosc i dlatego tyle pali.ok dowolujesz sie czesto do forum vr4 bla bla bla bo nie do konca wiesz albo cos.wiec nie pisz. |
Prawda, informacje były niesprawdzone. J/W turbiny działają inaczej niz napisałem. Rozkręcaja się od 1500-2000 rpm, doładowywać zaczynają przy około 2500rpm a pełen boost przy około 3000rpm. Ta informacja JEST sprawdzona.
leszczo napisał/a: | obrazasz wszystikch nie tzlko tzch ktorzch nazwales chlopcami czy jakos tak ale tych ktorzy sie znaja mniej od ciebie bo wprowadzasz ich w blad swiadomie badz nie i tych co sie znaja wlasnie takimi opowiastkami.wyluzuj odetchnij swiezym powietzem umyj autko i pstrzknij kilka fotek galanta moze bzyc jedna z gazeta na szybie. |
"Chłopcem" nazwałem autoRa w zamian za formę jego wypowiedzi. Nie zamierzałem nikogo obrażać. A z powyższego wynika że myliłem się co do turbin i do tego się przyznaję i przepraszam wszystkich wprowadzonych w błąd.
Co do fotki z gazetą to upewnij się że z gazetą wystarczy. Bo wtedy powiesz że do tej gazety nie masz dostępu i nie jesteś w stanie zweryfikować jej autentyczności.
leszczo napisał/a: | a teraz filmik vr4 z toru
o co biega bo nieczaje 0,31nazwijmy pan x wzprzedza galanta 0,50tak samo 11,7tak samo 1,20goni bejce do2,24 ale bejca w zakretach odchodzi hmyyy 2,24 wzprzedza bejce 3,13 dochodzi lancera 3,35 lancer zjada galiego3,38 lancer zjada galiego w kombi 3,50 lancer odskakuje 4,18 lancer w zakrecie mocno tnie! a galanta wznosi na zewnetrzna hmyyy 4,20 lancer wzprzedza galanta 4,35 aleeee odskoczyl ufff chzba w koncu przycisnol 5,24 dluga prosta ale gdzie lancer tankuje czy co 5,31 o kurde sky ciekawe czy rb26 ori czy dlubany napewno dlubany 7,27 kolejne evo ale dlaczego takie szybkie 9,17 oooo jest sky albo nie dlubany albo kierownik odpuscil wiec wnioski nasuwaja sie same pan x w galancie z kamerka ma zdlubanego vra albo kilkanascie vrow na toze ma kiepskich kierowcow aleee krotka analiza wychylen tego galanta na zakretach i odrazu widac ze ma i twardsze zawieszenie tak jak on wzprzedzal ori vr4 mniej wiecej tak samo byl wyprzedzany przez lancery a dlaczego bo sa lzejsze i to wlasnie one stworzone sa na tor! | A może w/w EVO i bmki też są dłubane? Aha, na to pan "analiza materiału filmowego" już nie wpadł?
Wiele aut jest zdłubanych i nigdzie nie mówiłem że tego się nie robi czy coś podobnego. Nie rozumiem tego czepialskiego tonu. Na filmach z EVO, STI czy innych z VR4 znajdziesz podobne sytuacje. Kompletnie odbiegłeś od tematu.
leszczo napisał/a: | mialem pisac na temat mechaniki vr4 moze i tak zrobie ale w innym watku zeby niezasmiecac i opisywac glupot jak nasz kolega |
Jeżeli faktycznie masz wiedzę na ten temat to pisz, chętnie sam się douczę jako że jestem kierowcą a nie mechanikiem. I piszę to bez najmniejszej szydery której ty nie mogłeś sobie odpuścić.
McDoune - 17-10-2007, 01:42
autoR napisał/a: |
P.S. Załóże więc temat w naszych miśkach gdzie opiszę ze wszystkimi szczegółami jak to można spełnić swoje marzenia i stać się posiadaczem VR4 LHD nie wydając przy tym majątku. |
o o o na to właśnie czekam
novy - 17-10-2007, 10:52
Panowie, zamiast się tak sprzeczać załózmy osobny temat VR4 po Polsku i tam rozkręćmy ten biznes.
Ja osobiście jestem zainteresowany taka dłubanką, i takie kłutnie w głównym temacie zaczynają być już nudne. Jak dresy w beemkach - "moja beema jest szybsza bo ma szersze opony.. " (PS. przepraszam jeśli ktoś ma bmw-sam tez lubie tą markę, ale nie lubie pustactwa...chyba wiadomo o co chodzi)
Kolego Nevman1. Jeśli należysz czynnie do klubu UKVR4 to wklej proszę jakiś orginalny japoński/brytyjski manual gdzie są napisane wszystkie informacje dot. osiągów, silnika, turbin, zawieszenia itp itd. Nikt wtedy nie będzie się sprzeczał jakie taknaprawde osiągi ma ten samochód.
Hubert - trzymaj się jeszcze i nie zamykaj wątku
PS.: Jak dla mnie VR4 jest tym co napisał autoR i Leszczo - bardzo szykim samochodem rodzinnym do podróży. A jeśli chodzi o parametry wyścigowo/rajdowo/torowe to nie spełnia podstawowego rzeczy - jest za ciężki (co nie znaczy, że nie można nim poszaleć na torze)
Gratuluję wszystkim posiadaczom VR4 doskonałego wyboru!!!!! Zarówno tym RHD jak i LHD
Anonymous - 17-10-2007, 14:06
dokladnie, proponuje sekcje EC5x w podforum galant. materialy zrodlowe, dane ect jest tego pelno, brakuje uzytkownikow ale jest popyt tak ze dlaczego nie?
osobiscie juz od roku rozgryzam jak zalozyc instalacje gazowa sekwencyjna do mojego i w koncu rozgryzlem temat- ba nawet hardware wiem gdzie kupic- nie mam sie nawet jak podzielic. robilem dokumentacje czesci do swapa, nie ma sie jak podzielic i podyskutowac.
Kod: | Prosze o zalozenie podforum dla galanta EC5x |
Anonymous - 17-10-2007, 14:58
PLPynton napisał/a: | dokladnie, proponuje sekcje EC5x w podforum galant. materialy zrodlowe, dane ect jest tego pelno, brakuje uzytkownikow ale jest popyt tak ze dlaczego nie?
osobiscie juz od roku rozgryzam jak zalozyc instalacje gazowa sekwencyjna do mojego i w koncu rozgryzlem temat- ba nawet hardware wiem gdzie kupic- nie mam sie nawet jak podzielic. robilem dokumentacje czesci do swapa, nie ma sie jak podzielic i podyskutowac.
Kod: | Prosze o zalozenie podforum dla galanta EC5x |
|
Chłopaki pod Lublinem zagazowały audi tt zdłubane pod 260-280, jeździ od roku lub lepiej, ma tryb powyżej pewnych obrotów przechodzi na benzynę, właściciel zadowolony,
P.S.Wrzuciłem legnuma do moje miśki, zapraszam do lektury, jak jakies pytania dawajcie, postaram sie odpowiedzieć
Anonymous - 17-10-2007, 15:19
ja poszedlem w strone kontrolerow wastegates
jak robiles swoje to "odwracales" maglownice czy uzyles tej od dawcy, znaczy biorcy w Twoim przypadku?
ontopic: bede offtopic bo nie ma innego miejsca
|
|
|