Łódzkie - Gdzie naprawiamy nasze Miśki
piotrek204 łódz - 28-01-2008, 17:22
musze felgi odswiezyc w przyblizeniu jaki jest koszt tej usługi ..... felga 13tka wygladaja fatalnie wstyd tak jezdzic ble
Chooper - 28-01-2008, 19:47
zabawa ta jest ekonomicznie nieopłacalna jeżeli chodzi o felgi stalowe., bo cały koszt odnawiania to ok 240 pln. Najpierw musisz felgi wypiaskować (u wulkanizatorów najczęsciej). i jak wypiaskujesz, to malowanie proszkowe. Tu polecić mogę zakład w Pabianicach na ul. Konstantynowskiej (nieopodal Philipsa), bo jak wydzwaniałem po różnych , to koszt wszędzie jest min. 50 PLN/sztuke, ale tylko tam zaoferowali maowanie 3 warstwami (podkład/nawierzchniowy/bezbarwny). gdzie indziej tylko 2 warstwy. Troche kosztuje, ale efekt jest b. dobry
yaro1976 - 29-01-2008, 09:01
Chooper napisał/a: | zabawa ta jest ekonomicznie nieopłacalna jeżeli chodzi o felgi stalowe., bo cały koszt odnawiania to ok 240 pln. Najpierw musisz felgi wypiaskować (u wulkanizatorów najczęsciej). i jak wypiaskujesz, to malowanie proszkowe. Tu polecić mogę zakład w Pabianicach na ul. Konstantynowskiej (nieopodal Philipsa), bo jak wydzwaniałem po różnych , to koszt wszędzie jest min. 50 PLN/sztuke, ale tylko tam zaoferowali maowanie 3 warstwami (podkład/nawierzchniowy/bezbarwny). gdzie indziej tylko 2 warstwy. Troche kosztuje, ale efekt jest b. dobry |
Chooperku, a czy nie masz do nich jakiegos kontaktu? mam potrzebe wyprostowac i pomalowac swoje 17-tki. i wolalbym najpierw zadryndac tam zanim pojade.
pzdr
Chooper - 29-01-2008, 10:06
Jarku felgi wyprostujesz o lepszych specjalistów z zakresu wulkanizacji (np. tu). Namiary na lakiernię są tutaj
Na szybko znalazłem też jeszcze taki warsztat kliknij mnie w którym niby też malują (pewnie zlecają komuś) ale przedzwonić zawsze możesz
yaro1976 - 29-01-2008, 10:58
Chooper napisał/a: | Jarku felgi wyprostujesz o lepszych specjalistów z zakresu wulkanizacji (np. tu). Namiary na lakiernię są tutaj
Na szybko znalazłem też jeszcze taki warsztat kliknij mnie w którym niby też malują (pewnie zlecają komuś) ale przedzwonić zawsze możesz |
dzienki wielkie! tego właśnie szukałem
pzdr
piotrek204 łódz - 29-01-2008, 14:46
felga alu; dam sobie spoój nie warte świeczki pomyśle o nowych dzieki chooper pzdro
Anonymous - 29-01-2008, 23:02
piotrek204 łódz jak nie chcesz swoich alusków to odsprzedaj mi:) moge CI je zrobić, to wcale nic trudnego panowie, wystarczy naprawde pare godzin pracy i max 100zł na materiały, robiłem tak alusy w eclipsie znajomego.
Co do piaskowania felg to uważam to za średni pomysł, naprawde panowie wszystko da się zrobić i pojeżdzi się pare lat, wiadomo felgi są aluminiowe, miękkie i nierdzewne, ale po ch je piaskowac jak mozna wszystko wodnym papierkiem 200 , 500, 1000, 1200. Później uzupełnić braki , poprawić ranty, pomalować. Myśle że to jest lepsze niż proszkowe, bo pod proszek szpachla którą się uzupełnia dziury kosztuje majątek i jest ciężko dostępna.
piotrek204 łódz - 30-01-2008, 19:04
witam wojtas sprzedawac to ich nie chce nowe ktore mnie sie podobaja kosztuja okolo2 tys; ale odswiezyc jak najbardziej ; widze ze znasz prosty sposob a ja mam ostatnio troche czasu ; moge spytac jak mam je pomalowac ? bo ja nie chce na kolor
Anonymous - 30-01-2008, 23:10
Okej może inni mają inne metody ale moja jest sprawdzona:)
1.Ogólnie zaczynasz od wymycia wszystkiem podciśnieniem, wysuczyć
2. Idziesz do sklepu i kupujesz papier powiedzmy 200 , 500, 1000, 1200 , oczywiście wodny.
3. Wiaderko wody i lecisz pierwsze kolo, najpierw 200 maczasz w wode i jezdzisz wszystko, pozniej tak sukcesywnie 500, 1000, 1200, do uzyskania gładkiej powierchni i starcie starego klaru, syfu, błota itp.
4. Odłuść wszystko benzyną ekstrakcyjną.
5. Ubytki na rantach musisz uzupełnić szpachlą, polecam produkty NOVOL-a , są w każdym sobieratku, powiedz że szpachlówke do blachy, do auta itp. następnie bierzesz szpachlówke na kawałek deseczki, mieszasz z utwardaczem, wszystkie wymieszasz i jak otrzymasz jednolitą barwe nakładasz gładko w dziury i rozmarowujesz taką plastikową płytką która jest przeważnie w zestawie
6 czekasz z 1h lub 2h az szpachla wyschnie, następnie lecisz ją papierkiem wodnym od 500 wzwyż, do osiągnięcia idealnego kształtu.
7. Idziesz do sklepu MOTIPA, tam mają spray do zacisków hamulcowych, dobierz sobie kolor, pewnie srebrne masz feluny. kup dodatkowo lakier bezbawrny popularnie zwany klarem.
8 Przed malowaniem sprayem, dobrze go roztrząśnij, felge odtłuść benzynką ekstrakcyjną i maluj:)
9. Jak warstwa wyschnie daj drugą jak chcesz, na końcu dajesz klar i zakładaj do auta:)
Jak coś masz problem to się odezwij, robota łatwa, prosta ale czasoochłonna.
piotrek204 łódz - 31-01-2008, 15:51
dzieki jak tylko pogoda pozwoli od razu sie za to biore poniewaz nie mam garazu ,jak skończe wstawie zdjecie ocenisz efekt końcowy. pzdr.
Anonymous - 20-03-2008, 21:41
a co z elektryka?? gdzie mozna w ŁDZ znalesc dobrego elektryka do miskow?? bo u mnie w colcie w srodku nic sie nie swieci wymienialem zarowki bezpieczniki i tez lipa
Anonymous - 28-04-2008, 14:25
poszukuje jakiegos sprawdzonego mechanika do wymiany rozrzadu w GDI w mire pilnie wiec prosze o pomoc
Grid - 16-06-2008, 22:25
Gdzie serwisuję swojego Miśka:
Drobne: Shell Autoserv na Puszkina - ostatnio robiłem u nich przegląd klimatyzacji. Na Obywatelskiej terminy za tydzień (może), a w Autoservie w 45min pełny przegląd z nabiciem za 199PLN bez umawiania się.
Mechanika, elektryka, przeglądy: Mitpol na Wedmanowej. Wprawdzie nie mają już certyfikatu ASO, ale na robocie się znają.
Pozdr,
Grid
RoveR - 27-06-2008, 22:09
Grid, ale ceny to chyba mają serwisowe, nie mają żadnych upustów dla Mitsumaniaków? Ciekawi mnie ile płaciłeś za spr. na komputerze u nich (o ile podpinali ci komputer). Kiedyś chciałem u nich zrobić rozrząd to najpierw powiedzieli 500 zł za dwa dni 700 zł i pojechałem do Konstantynowa do gościa który robił mi skrzynię i zapłaciłem chyba 250 albo 280 zł.
Sz@kal - 29-06-2008, 23:20
RoveR napisał/a: | Ciekawi mnie ile płaciłeś za spr. na komputerze u nich (o ile podpinali ci komputer). |
Ja moge posprawdzać co nieco za darmo moim Palmikiem z MMcd jakby ktoś chciał
|
|
|