Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.
Anonymous - 11-04-2008, 15:50
Czy znacie jakiegoś dobrego i uczciwego mechanika z okolic Pruszkowa i Piastowa?
Anonymous - 14-05-2008, 23:06
Witam, szukam namiaru na zakład zajmujący się klimią...
Taki standardowy przeglądzik tylko z ewentualnym dopełnieniem chłodziwa (miejmy nadzieję, że tylko to).
Czy nadal podtrzymujecie dobrą opinie o AutoTW, bo wybieram się na wymianę sprzęgła i może oleju w skrzyni...
cns80 - 14-05-2008, 23:35
Jeśli klima to SKYLARK w Rembertowie na ul. Madziarów. Nawet znajomy, który codziennie robi klimy chyli przed nimi czoła
Anonymous - 06-06-2008, 10:40
Witam
Ja również polecam Evolution Service na ul. Znanej 6a w Warszawie. Profesjonalizm, miła obsługa, widac że znają się na rzeczy.
Poprzednio jeździłem do innego znanego na forum warsztatu ale po ostatniej wizycie mam mieszane uczucia, choć nie wiem na 100% czy to ich wina (aparat zapłonowy miałem przykręcony jedną zamiast czterema śrubami, a był robiony rozrząd).
Zhan - 30-06-2008, 09:53
z tymi cenami w autoTW to nie jest tak rozowo, za wymiane rozrzadu zaspiewali 400 netto... na dodatek terminy maja takie, ze dzis moglbym sie zapisac na drugi tydzien sierpnia, chyba trzeba poszukac planu B
kkriss - 24-07-2008, 18:42
Ja miałem podobny problem, poszła mi uszczelka pod głowicą w moim lancerze 91r. - autoTW - urlop, cyprysowa 28 - ponad 2 tygodnie czekania, no to szukam tutaj po tematach i natrafiłem na:
Evolution Service
tel. 0 22 877 22 99
adres
01-100, Warszawa, Znana 6a
woj. mazowieckie
Dzwonie, mowia, że mogę przyjechać dziś a jutro wezmą się za robotę nad nim - dla mnie szok (Jak dzwoniłem do AutoTW lub na cyprysową to minimum 2 tygodnie czekania).
Opisałem objawy, powiedzieli że na 99% uszczelka i to potrwa parę dni, jak powiedzieli tak zrobili, jeszcze trochę się przesuneło, gdyż szef stwierdził, że jak się przejechał to coś mu nie pasowało - trochę zbyt muławy, a więc jeszcze trochę nad nim popracowali.
Ok jadę po odbiór - przychodzę, a tu drugi szok, gość mmyje moje auto - WOW.
Daje się przejechać czy all ok, wsiadłem i prawie miałem wypadek, nie wiedziałem, że moje auto może mieć takiego kopa .
W drodze powrotnej cały czas mi się ryło śmiało, że takie przyśpieszenie, jak zawsze staram się jeździć w stylu ECO, to teraz dałem trochę po gazie .
Goście bardzo porządni i dają sporo informacji na temat auta - chyba znalazłem serweis dla mnie, nie zbyt daleko i w dodatku bardzo profesjonalnie. Szczeże polecam.
SWEEPER - 25-07-2008, 17:46
A gdzie z układami wydechowymi ? mam w galu i colcie do wymiany łączniki ealstyczne.
Anonymous - 31-08-2008, 03:24
Witam na forum.
To i ja cos dodam od siebie nt. AutoTW. Bylem u nich pierwszy raz z wymiana oleju i plynu hamulcowego. Wszystko jak najbardziej ok, pelen profesjonalizm, az sie dziwilem ze sa jeszcze takie zaklady ktore podchodza do tego tak dokladnie. Za jakis czas umowilem sie ponownie na wizyte. Cos mi skrzypialo z tylu w zawieszeniu i samochod byl mulowaty, przerywal podczas przyspieszania. Na skrzypienie zaradzili, smarujac tulejke na gornym wahaczu co do mulowatosci to stwierdzili ze wg. nich jest wszystko ok. Dodatkowo poinformowali, ze regulowali TPS i "po swojemu" czyscili przepustnice (sam ja czyscilem wczesniej), mialo byc tez podlaczenie do kompa ale zabraklo czasu !. No wiec okazalo sie, ze przepustnica nie byla czyszczona, a TPS takze nie byl regulowany . Wiem to bo ma ozaczone polozenie biala farba i nie byl odkrecany na 100%. Tak wiec zaplacilem 150pln za samo smarowanie tulejki, ktora to i tak po 3 tygodniach zaczela ponownie skrzypiec. Nic bym nie powiedzial, gdyby nie wciskali mi kitu ze cos bylo robione mimo ze faktycznie nie bylo.
Postanowilem dac im druga szanse i umowic sie na wymiane rozrzadu, niestety cena za sama wymiane troche odstraszyla - 400pln brutto. Tak wiec jesli odnosnie mechaniki moze sa i ok ale jesli trzeba robic cos z elektryka to raczej nie maja do tego sprzetu. Dodatkowo z powodu duzej liczby klientow spada jakosc ich uslug.
pozdrawiam
Anonymous - 07-09-2008, 01:53
Poleciłby ktoś jakiegoś lakiernika z Warszawy lub okolic (najlepiej południe/wschód) i powiedziałby ile mniej więcej mogą mi policzyć za lakierowanie maski i zderzaka przedniego od CA0.
I jeszcze jakiegoś dobrego szrotu szukam.
Z góry dzięki!
Jakby ktoś mógł coś jeszcze doradzić to zapraszam : http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=25315
kkriss - 20-09-2008, 11:11
A ja szukam jakiegoś mechanika nie w Warszawie - wiadomo cena - mam do zrobienia sporo rzeczy w Carismie: wymiana rozrządu - oleju, oleju w skrzyni automatycznej, wymiana filtrów, sprawdzenie hamulców, może coś do wymiany.
A więc w Warszawie zapłacę fortunę.
Może coś trochę dalej - do 100 km.
Szukam kogoś kto wie co robi oraz nie ceni się zbyt wysoko .
Ktoś do polecenia?
cns80 - 20-09-2008, 20:20
kkriss napisał/a: | A więc w Warszawie zapłacę fortunę.
Może coś trochę dalej - do 100 km.
Szukam kogoś kto wie co robi oraz nie ceni się zbyt wysoko |
Mechanik klubowy. Namiary są gdzieś na forum, ale nie mogę znaleźć
Anonymous - 20-09-2008, 21:01
cns80 napisał/a: | Mechanik klubowy. Namiary są gdzieś na forum, ale nie mogę znaleźć | Tomasz Michalak
Kaplin 6
(Mogielnica koło Grójca)
tel.: 601 38 16 43
Super tanio może nie jest ale za to profesjonalnie.
kkriss - 21-09-2008, 09:29
No tak, profesjonalnie to także jest w AutoTW i paru innych w Warszawie, tylko jednak, że to warszawa to się płaci - pytanie czy Jego ceny są podobne, czy jednak taniej?
Hubeeert - 21-09-2008, 12:32
kkriss, zadzwoń i zapytaj
Anonymous - 22-09-2008, 13:23
gregorbu napisał/a: |
Tomasz Michalak
Kaplin 6
(Mogielnica koło Grójca)
tel.: 601 38 16 43
Super tanio może nie jest ale za to profesjonalnie. |
I to jest właśnie osoba która od początku serwisuje wszystkie moje Miśki.
Ostatnio też coraz więcej grzebie mi przy Miśku jego syn, ale to też fachura więc nie ma obaw!
Ceny są w porządku (na pewno mniejsze niż w większości serwisów w stolicy - ja za ostatnią wymianę łożysk i tarcz amortyzatorów przednich oraz duży przegląd przed zimą zapłaciłem 1000 zł - wg wyliczeń z forum same części miały kosztować ~800 zł) i ma się pewność że auto jest zrobione profesjonalnie przez człowieka który wie co i gdzie odkręcić.
Ze swojej strony bardzo polecam.
|
|
|