To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - FELGI

Anonymous - 20-12-2007, 15:10

Z 16" pasują tylko oryginalne od Mitsu.
Cena w serwisie powalająca (żądali 640 PLN za sztukę stalówek) ale trafiają się na Allegro.
Tam trafisz używane po 200-250 PLN/szt.
Z innych ofert pytaj o felgi z homologacją na L200; te będą pasować. Ja takich nie znalazłem.
Jeżeli znajdziesz - daj znać na forum.

Gene - 20-12-2007, 16:06

CW beda (powinny) pasowac. Niemcy chyba maja fiola na punkcie homologacji.
Anonymous - 01-02-2008, 07:07
Temat postu: tylko do naprawde zorientowanych
czy ktos wie gdzie moge kupic chromowane felgi 21" lub22" albo polerowane aluminiowe?cena niegra wielkiej roli ale tez bez przesady umowmy sie do 10tys.z ladna gumka zecz jasna
Gene - 01-02-2008, 08:16

Z nowymi za ta kase ciezko bedzie, moze 20" predzej. Mysle, ze w UK bedziesz mial wiekszy wybor.
Anonymous - 01-02-2008, 14:10

Gene co dokladnie powinienem wiedziec zeby kupic odpowiednie bo wiem ze liczba otworow to nie wszystko
Anonymous - 01-02-2008, 14:39

W salonie Auto Testu w Markach możesz się dowiedzieć o takie felgi.
Z tego co wiem sprowadzają co jakis czas takie cacka ze stanów.

Pozdrawiam

stanik - 01-02-2008, 14:43

na pewno któryś z dealerów może pomoć w kupnie takich felg, bo jakoś około Nowego Roku w Centrum Handlowym Arkadia stala taka L200 na takich olbrzymich felgach i wystawiał ją jeden z dealerów (niestety nie pamiętam który). Następnym razem będąc tam chciałem zrobic jej zdjęcie i wrzucić tutaj ale niestey ekspozycja się zmieniła...

Pozdrawiam

HugoOrmo - 01-02-2008, 15:00

1wyszojunior - odbierajac swoj samochod z salonu (AutoSerwis Sikorski w Olsztynie) widzialem L200 na takich felgach przygotowane dla innego klienta i nawet pod koniec dnia sie pokazal - starszy jegomosc z brzuszkiem - wiec chyba std salony maja dostep do takich gadzetow...

pzdr

Anonymous - 01-02-2008, 17:52
Temat postu: Re: tylko do naprawde zorientowanych
1wyszojunior napisał/a:
czy ktos wie gdzie moge kupic chromowane felgi 21" lub22" albo polerowane aluminiowe?cena niegra wielkiej roli ale tez bez przesady umowmy sie do 10tys.z ladna gumka zecz jasna

ee a na co ci takiee kola do tego samochodu?kupic moze i mozna ale wg mnie to aut nie bedzie nawawalo sie d zjazdu z asfaltu a przeciez do tego zostalo przeznaczone,i ani w trasie[osiagi] ani w terenie[kola] nic nie zwojujesz :wink:

Anonymous - 01-02-2008, 18:18

Mitsubishi w akcesoriach ma 19'' do L200
Anonymous - 02-02-2008, 05:50

z asfaltu i tak niezjezdzam bo niemam z kim a samemu jakos dziwnie a dwa ze czasu to tez ciezko znalesc chociaz znalazlem jakis tor do jazdy i mysle to sprawdzic w najblizszym czasie
Gene - 02-02-2008, 10:59

1wyszojunior napisał/a:
Gene co dokladnie powinienem wiedziec zeby kupic odpowiednie bo wiem ze liczba otworow to nie wszystko

Najlepiej pytac o dydykowane i majace homologacje felgi do tego modelu, powinienes znac rozstaw otworow i odsadzenie (ET). Choc moze byc zmienne przy roznych ksztaltach i budowie felgi. Jesli producent ma TUV to na 99% procent beda pasowac jesli nie lepiej sprawe oprzec o przymiarke bo moze sie okazac, ze gdzies obciera a wtedy zostaja tylko dystanse lub lift.

A teraz cos prywatnie i subiektywnie. Nie wiem czy widziales jak wyglada L200 na 20" felgach! Ktos z szefostwa Auto GT ma taka elke. Nawet ostatnio doczekala sie sesji i jest na reklamowce dodatkow do pick-up'a Mitsubishi. Dla mnie jest to nieporozumienie i zaprzeczenie calej koncepcji takiego auta. Nie wspomne o aspektach estetycznych i wizualnych. Koszmar, kolos na glinianych nozkach. Po to masz taki woz aby spokojnie jezdzic jak nie w teren to i po miejskich zakamarkach. Przy 20" lub wiekszych felgach wszystko sie skonczy. Z solidnej maszyny zrobisz Eclipse lub 3000 gdzie kazda nierownosc lub kraweznik przyprawiaja wlascicela o bol glowy. Nie rob sobie i samochodowi krzywdy. 19" na dobrych szosowych oponach to naprawde max.

Anonymous - 06-02-2008, 17:18
Temat postu: Re: tylko do naprawde zorientowanych
1wyszojunior napisał/a:

O gustach (felga 22'' do L200 :badgrin: ) nie dyskutuję, ale popytaj tutaj . To Gene podrzucił ten link tylko w temacie hardtopów

Gene - 06-02-2008, 17:37

he he a ta elka na folderku to Jacka jest :mrgreen: tak czy siak wolalbym w takim kierunku zmierzac jesli chodzi o modyfikacje:

Anonymous - 06-02-2008, 19:03

Wygląda zajebiście, zwłaszcza przód i koła
Masz zdjęcia tyłu ?
Robił lift zawiechy ?