To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - nasza-klasa

Anonymous - 14-12-2007, 12:49

arekp napisał/a:
... totalnie bez sensu marnotrawione pieniadze.

maja kase to ja marnotrawia, moze inwestuja w aktywa, kto wie :?

Anonymous - 14-12-2007, 13:28

arturro napisał/a:
arekp napisał/a:
... totalnie bez sensu marnotrawione pieniadze.

maja kase to ja marnotrawia, moze inwestuja w aktywa, kto wie :?

No i nie zapominajmy o wydźwięku marketingowym - zaraz będzie głośno jak dużo sprzętu obsługującego serwis jest w ich posiadaniu :P

BTW: Dzisiaj dostałem mail od dobrej koleżanki z podstawówki która mieszka obecnie w US, a znalazła mnie właśnie przez tą stronkę - normalnie super :biggrin:

Aga - 14-12-2007, 13:45

jak napisałam: hula aż miło!!

opcja zapraszania jest na razie nieaktywna właśnie z powodu przeróbek

ja tam nie wiem, Arku, ile oni serwerów zamontowali i nie obchodzi mnie to
mnie obchodzi efekt: odświeżanie starych znajomości

Hubeeert - 14-12-2007, 21:30

Aga napisał/a:
hula aż miło!!
ło. Już nie.
Aga - 14-12-2007, 22:23

Hubeeert napisał/a:
Aga napisał/a:
hula aż miło!!
ło. Już nie.

ale przynajmniej już działa opcja zapraszania
z czego, jak wiesz, skorzystałam :)

Anonymous - 17-12-2007, 14:23

lepszej przypominarki niż NK ja nie znam.
Gratuluję tym, którzy potrafią wymienić z pamięci składy osobowe swoich i nie tylko swoich klas, wychowawców, nauczycieli - o danych kontaktowych nie wspominając.
Choć pamięć mam dobrą to NK jak nic innego potrafiła mi ją odkurzyć.
Bo warto SZANOWAĆ WSPOMNIENIA.
A że może obejmować swoim zakresem również te osoby, z którymi chciałbybm utrzymywać kontakt, to tylko dodatkowy atut.

rozumiem rozgoryczenie tych, którzy orientują się, jak taki prosty pomysł jak NK może przynosić ogromny wpływ założycielom, no ale trzeba było samemu coś takiego zrobić :lol: a nie obrażać się teraz na cały świat :lol:

ja na NK jestem od stycznia, uważam że to świetna idea,
zarabiają knajpy, bo drastycznie wzrosła liczba spotkań "po latach" ludzi, którzy dzięki tej stonie odnowili kontakty.

a i jeszcze ostrzegam, że jak tylko kogoś z Was znajdę na NK to zaraz mu wyślę zaproszenie :lol:
i to bez względu na to czy chodziliśmy do jednej klasy czy nie,
a Wy sobie z nim RÓBTA CO CHCETA :lol:

sruba - 17-12-2007, 14:59

Cichy - jak nigdy, zgadzam sie z tym co napisałeś w 100% :wink:
Anonymous - 17-12-2007, 15:16

CichyTom napisał/a:

rozumiem rozgoryczenie tych, którzy orientują się, jak taki prosty pomysł jak NK może przynosić ogromny wpływ założycielom, no ale trzeba było samemu coś takiego zrobić :lol: a nie obrażać się teraz na cały świat :lol:

Igzektli :D :D :D

Pzdrw.

arekp - 18-12-2007, 02:23

Kilka powodow dla ktorych - z poziomu biznesowego - dali moim zdaniem ciala:

- nieoptymalne programowanie
- inwetycja w farme serwerow zamiast w optymalniejszy kod
- popularnosc na fali PRu a nie jakosci
- brak biznes planu, nie wiadomo na czym chca zarobic
- nie maja adresu naszaklasa.pl co gwarantuje, ze ktos inny uruchomi konkurencyjny serwis
- nie maja zarejestrowanego znaku towarowego - ktos inny czeka na przyznanie od 2004 roku

A teraz troche wiesci zza oceanu: http://gospodarka.gazeta....%2c4768933.html

Aga - 18-12-2007, 10:13

Robert Bryl napisał/a:
CichyTom napisał/a:

Igzektli :D :D :D

Pzdrw.

oj, jesteście złośliwi :mrgreen:
w końcu Arek sie na was obrazi i co będzie ..? :badgrin: :badgrin:

karolgt - 18-12-2007, 10:30

arekp napisał/a:

taka technike przyjmuje interia - kupuja nowe serwery, z kolei onet "inwestuje" w optymalniejszy kod. Rozna technika - ciekzko powiedziec ktora jest lepsza, pewnie zczasem trzeba i jedno i drugie: i lepszy kod i wiecej serwerow.

Anonymous - 18-12-2007, 10:49

karolgt napisał/a:
arekp napisał/a:

taka technike przyjmuje interia - kupuja nowe serwery, z kolei onet "inwestuje" w optymalniejszy kod. Rozna technika - ciekzko powiedziec ktora jest lepsza, pewnie zczasem trzeba i jedno i drugie: i lepszy kod i wiecej serwerow.

eee... właśnie można obejrzeć nowy layout poczty www na interii.. więc chyba programiści też coś robią na interii.. może faktycznie nie optymalizują ale tego na 100% nie wiem..

karolgt - 18-12-2007, 10:58

detlef napisał/a:

eee... właśnie można obejrzeć nowy layout poczty www na interii.. więc chyba programiści też coś robią na interii.. może faktycznie nie optymalizują ale tego na 100% nie wiem..

to nie o to chodzi ze oni nie optymalizuja kodu, bo napewno to robia. ale w momencie "krytycznym" gdy widza ze serwery juz nie mogą sobie poradzić, to dokupuja kolejne 5 serwerow, a potem, na spokojnie moga sobie optymalizowac jesli maja taka potrzebe i dowolnie wszystko, bez stresu zmieniać, ale robia to jakby "przy okazji", nie oszczedzajac jednoczesnie na serwerach.

co wg.mnie jest lepsza technika :)

ale schodzimy troche na OT :)

arekp - 18-12-2007, 13:09

karolgt napisał/a:
ale schodzimy troche na OT :)

No dopsz, to tutaj troche o zostawianiu w sieci informacji o sobie (w jezyku angielskim):

http://pewresearch.org/pubs/663/digital-footprints

akbi - 18-12-2007, 13:51

właśnie wszedłem na swoje koto i patrzę na listę moich znajomych
Osoby z klasy podstawowej (czyli z właściwej klasy) - 3 osoby (właśnie wysłałem im zaproszenie)
Osoby z innych szkół - 1 osoba
Znajomi z podwórka/pracy - 3 osoby

i teraz uwaga uwaga ....

Znajomi Mitsumaniacy ... 8 osób :!: :badgrin: :D