Fotografia i Grafika - Sprzęt
skull - 23-06-2013, 18:33
obsługi nie boje się miałem trzy Zenity do nich obiektywy i wtedy lubiłem robić zdjęcia,ale jak zaczęła się era cyfrowych aparatów dla idiotów,które robiły beznadziejnej jakości zdjęcia odpuściłem sobie. Teraz lustrzanki potaniały,technologia poszła do przodu i dlatego zastanawiam się nad kupnem porządnego aparatu,ale kwota też bez przesady bo na forsie nie śpię Teraz w domu jest drugi Sony Cyber-Shot,który też już kończy swój żywot.Chyba jednak zdecyduję się na lustrzankę może Nikon D5100 lub D3200
Hubeeert - 23-06-2013, 18:41
Canon 1100D + jakiś obiektyw? Może 18-105 czy jakoś tak?
maxwell61 - 23-06-2013, 20:57
http://allegro.pl/aparat-...3346045157.html
http://allegro.pl/nikon-d...3333202675.html
?
PanSascha - 06-06-2014, 20:22
skull napisał/a: | obsługi nie boje się miałem trzy Zenity do nich obiektywy i wtedy lubiłem robić zdjęcia,ale jak zaczęła się era cyfrowych aparatów dla idiotów,które robiły beznadziejnej jakości zdjęcia odpuściłem sobie. Teraz lustrzanki potaniały,technologia poszła do przodu i dlatego zastanawiam się nad kupnem porządnego aparatu,ale kwota też bez przesady bo na forsie nie śpię Teraz w domu jest drugi Sony Cyber-Shot,który też już kończy swój żywot.Chyba jednak zdecyduję się na lustrzankę może Nikon D5100 lub D3200 |
Ja 2 Zenity i Practice potem pentaxa ME i jakoś mi z tym Pentaxem zostało przeszedłem na Ist2DL potem na K50.
Obecnie jestem tylko z Ist2DL bo K50 umarł na "dobry zwyczaj nie pożyczaj".
Gorąco polecam jako pentaxowiec K50 jest świetny, lekki korpus w obsłudze pół profesjonalny jak to mówią i kosi cenowo konkurencję, zaletą pentaxa jest to że bez problemu będą ci na nim działać bagnety analogowe ze starszych obiektywów bez żadnych wyskakujących i mrugających ikonek. Wadą pentaxa jest nieduży wybór obiektywów na rynku wtórnym.
Mój zestaw to obecnie Ist2DL + Sigma 35-80 z Macro + Pentax 18-55 + analogowa Tokina 80-200 i analogowy Bell Howell 80-300 z macro jestem z tym zestawem bardzo szczęsliwy do kompletu brakuje mi portretówki i fisza ale jakoś żyje a na fotografie od urodzin Synka mam mniej czasu.
|
|
|