Komputery, RTV, AGD, Komorki - Nielegalna wersja oprogramowania WinXP
szczeslaw - 24-03-2006, 00:27
No własnie zabezpieczenia
Serwisuję kompy u kuzyna w firmie. Używają tam m.in. Avida DVExpress. Wszystko byłoby cacy, gdyby nie to, że na niektórych kompach w firmie ten program bez cracka po prostu nie zadziała (jest to raczej na pewno problem programu z obsługą USB na danym chipsecie - nie działa na kompach zrobionych na Asusach P4P800). Program ma zabezpiczenie w postaci klucza sprzętowego na USB i w momencie odpalenia go z kluczem po prostu się wywala i koniec. Po zainstalowaniu cracka problem znika. Avid ma problem w "głebokim poważaniu" i jak ktoś chce go rozwiązać inaczej niż przez używanie cracka to musi sobie KUPIĆ nowszą wersję programu.
Takie podejście producentów softu też może zniechęcić - wydajesz kupę kasy na program a peoducent ma cię gdzieś i stwierdza, że to nie jego problem, że coś jest nie tak.
Anonymous - 24-03-2006, 06:54
arekp napisał/a: |
Moje zdanie na ten temat jest takie a nie inne glownie z tego powodu, ze obecnie sam tworze oprogramowanie (aplikacje webowe). Biore za to pieniadze i kombinuje jak to zabezpieczyc aby stworzone systemy CMS nie byly bezczelnie kopiowane i uzywane przy stronach za ktore nie dostaje pieniedzy. Od kilku lat jestem ta druga strona medalu wiec nie obrazajcie sie zbytnio za moje podejscie |
Co kraj to obyczaj. Ja w życiu napisałem całe stado różnych aplikacji komercyjnych i mnie z kolei to zwisa zupełnie
arekp - 24-03-2006, 09:34
szczeslaw napisał/a: | Avid ma problem w "głebokim poważaniu" i jak ktoś chce go rozwiązać inaczej niż przez używanie cracka to musi sobie KUPIĆ nowszą wersję programu.
Takie podejście producentów softu też może zniechęcić - wydajesz kupę kasy na program a peoducent ma cię gdzieś i stwierdza, że to nie jego problem, że coś jest nie tak. |
Taki sam problem mialem z softem firmy AthenaSoft i ich programem do kosztorysowania (NORMA). Najpierw musialem zaplacic za zmiane klucza z LPT na USB. Pozniej okazalo sie, ze do dzialania klucza USB nalezy kupic aktualniejsza wersje softu.
Anonymous - 24-03-2006, 16:50
no kto by pomyślał
ja myślałem, że nikt tu nie próbuje "radzić sobie w życi" w ten czy inny sposób
a tu się okazuje, że większość ma nielegalne oprogramowanie
ładnie ładnie
NAWET SAM fido_, który jeszcze nie tak dawno wpierał że "nie kupuje czegoś na co go nie stać" okazuje się że kradnie oprogramowania i nie tylko
no kto by pomyślał
sruba - 24-03-2006, 20:51
yyyy, jak to sie robi ten tryb awaryjny ?
igi - 24-03-2006, 21:17
Sruba napisał/a: | yyyy, jak to sie robi ten tryb awaryjny ? |
A jaki syystem??
W 2000 i xp naciskac podczas odpalania systemu klawisz F8 pojawi ci sei czarne okienko i tam jedna z opcji bedzie tryb awaryjny
szczeslaw - 25-03-2006, 01:41
W każdym Win (od czasu win95 - wcześniej taki tryb nie istniał) naciska się F8 w celu odpalenia menu, z którego można wybrać tryb awaryjny. Najlepiej nacisnąć i przytrzymać F8 już w momencie wyświetlania informacji POST.
sruba - 25-03-2006, 20:11
pomoglo. thx
|
|
|