[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.
Anonymous - 05-03-2009, 16:26
U mnie radio gra z szumami, raz głośniej, raz ciszej praktycznie od początku.
Problem nadal istnieje, pomimo tego, że powyłączałem wszystkie możliwe funkcje.
Usterka zgłaszana była kilkukrotnie u dealera. W grudniu wysłali nawet do MMC jakieś pismo w tej sprawie. Niestety do tej pory nie otrzymałem informacji na temat poczynionych ustaleń
Cały czas słucham mp3 bo radia się po prostu nie da słuchac.
A gwarancja sobie leci...
ElemenT - 05-03-2009, 16:41
pisałem, że u mnie jest wszystko ok ...
było przez pierwsze 400 km bo wtedy malo w mieście jeździłem
ostatnie tysiąc z hakiem zrobiłem po mieście i trochę mnie już denerwuje ta huśtawka głośności, w centrum zanik stacji i ogólnie jakieś problemy
coś czuje, że niedługo skocze do ASO
tomaszekk7 - 15-03-2009, 13:29
ElemenT napisał/a: | pisałem, że u mnie jest wszystko ok ...
było przez pierwsze 400 km bo wtedy malo w mieście jeździłem
ostatnie tysiąc z hakiem zrobiłem po mieście i trochę mnie już denerwuje ta huśtawka głośności, w centrum zanik stacji i ogólnie jakieś problemy
coś czuje, że niedługo skocze do ASO |
Mitsubishi wie już o tym problemie. Rozmiawiałem z p. Tomaszem Mikulskim z Centrali Mitsubishi. Sprawa jest przekazana do producenta. Czekają na odpowiedź.
krzychu - 15-03-2009, 21:14
W outkach była chyba akcja serwisowa jak się ktoś upomniał - wymiana całego radia.
czarny - 18-03-2009, 00:34
a te glosy z zaswiatow to nie jest czasem sygnal SB? Bo jak tak wlasnie zaobserwowalem ze jak mijam TIRy to czesto mi sie aktywuje jakies gadanie, a w miescie to rzadziej... kiedys to mialem takie radio co to z daleka mi lapalo przeklenstwa TIRowcow tutaj slysze tylko pojedyncze sylaby, a raczej dzwieki... szkoda
basik - 18-03-2009, 01:37
Ja zauważyłem u siebie, że radio zaczyna mi szumieć jak stoję blisko dużego auta np. tira lub innego dostawczego z blaszaną budą.
krzychu - 18-03-2009, 11:53
basik napisał/a: | Ja zauważyłem u siebie, że radio zaczyna mi szumieć jak stoję blisko dużego auta np. tira lub innego dostawczego z blaszaną budą. |
Jeśli akurat przecina drogę sygnału z nadajnika to zleksza normalne bo działa jak ekran.
poziomka - 22-03-2009, 21:24
Forensic napisał/a: | U mnie radio gra z szumami, raz głośniej, raz ciszej praktycznie od początku.
Problem nadal istnieje, pomimo tego, że powyłączałem wszystkie możliwe funkcje.
Usterka zgłaszana była kilkukrotnie u dealera. W grudniu wysłali nawet do MMC jakieś pismo w tej sprawie. Niestety do tej pory nie otrzymałem informacji na temat poczynionych ustaleń
Cały czas słucham mp3 bo radia się po prostu nie da słuchac.
A gwarancja sobie leci... |
u mnie niestety tez ten problem występuje, ale auto jest super
igor
Uwex - 06-04-2009, 17:48
Pytałem dzisiaj o problemy z radiem w swoim ASO ( Rybnik ) - powiedzieli : przyjechać ,
spisać protokół naprawy gwarancyjnej - wyślą do centrali , tamci przyślą nowy panel , jak przyjdzie - umówić się na termin w ASO do wymiany . Już kilka sztuk wymieniali .
U mnie te zmiany głośności są stosunkowo rzadkie , zaniki fali też sporadycznie , ale są .
Podobno te nowe panele są inaczej zaprogramowane .
poziomka - 06-04-2009, 17:59
Uwex napisał/a: | Pytałem dzisiaj o problemy z radiem w swoim ASO ( Rybnik ) - powiedzieli : przyjechać ,
spisać protokół naprawy gwarancyjnej - wyślą do centrali , tamci przyślą nowy panel , jak przyjdzie - umówić się na termin w ASO do wymiany . Już kilka sztuk wymieniali .
U mnie te zmiany głośności są stosunkowo rzadkie , zaniki fali też sporadycznie , ale są .
Podobno te nowe panele są inaczej zaprogramowane . |
W AutoGt wiedzą że są problemy z Outlanderami - ale że w Lancer - pierwsze słyszeli - może jeszcze ktoś tam serwisuje i tez ma ten problem - zgłaszać - Panowie nie bać się i zgłaszać.
mi dzisiaj nic nie poradzili - jutro będę w bariera Dźwięku - tam może są bardziej się na tym znają
igor
Navynov - 23-05-2009, 00:54
Panowie ja mam to samo i nie odpuszcze - autko jest dopiero noworodkiem ale nie bede czekal az sie nauczy mowic samo i dorosnie - w najblizszym tygodniu nie bede mal czasu ale atak na poczatku czerwca - to bujanie mnie denerwuje - nie bede wylaczal funkcji za ktore zaplacilem - niech oni walcza o nowy soft lub wymiana panelu.
hubertk - 04-06-2009, 21:15
Witam,
ja w swoim Intense też mam problem z radiem (podejrzewam że radio jest to samo co w niższych wersjach, od Rockford'a jest pewnie tylko wzmacniacz, zmieniarka i głośniki), jak dla mnie to lekkie przegięcie, że radio nawet w Warszawie (silny sygnał) ma problemy z odbiorem RMF, eSKi etc. - są szumy, czasem mniejsze, czasem większe, praktycznie żadna stacja nie odbiera OK, mam dobre porównanie, bo tą samą trasę często robię dwoma innymi samochodami i tam z radiem jest OK (pomimo, że to zwykłe SONY i Pionieer, bez żadnych bajerów). W żadnym innym nie miałem takich problemów, oczywiście przy najbliższej okazji składam reklamację, nie wyobrażam sobie żeby w nowym wózku za 80K mieć szumiące radio.
Tym gorzej, żę to radio wbudowane i raczej nie wymienię go na inne ....
PS. Póki co korzystam z usług AutoGT przy Wrocławskiej.
krzychu - 04-06-2009, 21:21
A jaką masz antenę w tych innych wozach? Bo ja mam radyjko Sony wyższej klasy (powyżej tysiąca) i mi miejscami szumiało wziołem dla testu jakieś nowsze i jeszcze gorzej... Dokładnie tak jak piszesz nawet w mieście mi potrafi zaszumieć... Antena to triflex (ta od CB i FM-a). Zamontowanie wzmacniacza zaraz koło anteny też nie rozwiązało problemu. W starym samochodzie (stary Pionier oraz antena na dachu ale taka z 80cm) żadnych problemów nigdy nie miałem.
krzychu - 04-06-2009, 21:49
No myślę że to raczej problem anteny jest niż radia. Chodź w Outkach były przypadki wymiany radia na inne podobno odbiór się poprawiał....
poziomka - 04-06-2009, 21:54
hubertk napisał/a: | Tym gorzej, żę to radio wbudowane i raczej nie wymienię go na inne .... |
możesz np na takie o rozmiarze 2din.
Ja wymieniłem na Alpine - jeden z najwyższych modeli i też mi w Warszawie szumi na niektórych stacjach.
Radio firmowe grało ciszej, głośniej - czasami gubiło fale - byłem na reklamacji w AutoGT - ale w trakcie 3 minut drogi żadne dolegliwości nie wystąpiły - stwierdzono, że jest ok. ( niestety olałem sprawę, bo miałem za 2 dni wymianę na Alpine)
|
|
|