To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Colt kontra Jazz i Yaris

Anonymous - 09-09-2006, 20:25

Przeczytałem i morał dopisałem w tamtym watku.
czarnuch23 - 09-09-2006, 21:47

cns80 napisał/a:
Witam.

1. Yaris = Nowy jest ochydny. Do tego należy dodać przr\eciętne i poprawne osiągi (nie ma się co zachwycać przyspieszeniem). Zajęcie miejsca z tyłu w samochodzie 5-cio drzwiowym jest trudniejsze niż w trzydrzwiowym CA0.

3. Punto = //// = badziewie. Mechanicy ostrzegaja

dorzuce swoje 3 grosiki
mam 3 letniego PunciakaII 1,2 8V nie mam lekkiej nogi ma natrzaskane z hakiem 80K i co do serwisu nie mam rzadnych problemow (na warsztacie byl raz ze wzgledu na poskie drogi a nie awaryjnosc)
Yarisa ma facet mojej mamy ktora notabene jezdzi owym punciakiem kilka moich i jej opini na temat Yarisa:
Przy 120 zaczyna tak halaasowac ze mamuska zatrzymala sie na poboczu bo myslala ze cos sie urwalo w silniku( w serwisowce ma wpisane ze jest glosny... moze to przeszkadzac)
Srodek okiem kobiety zostal okreslony jako Malo atrakcyjny i pomimo tony plastiku w punto ono lepiej wypada niz Yaris (ale to tez kwestia gusu i mozna sie z ta opinia nie zgadzac)
Przyspiesza jak mucha utaplana w smole (punto przy porownaniu z nim to sprinter)
O wygladzie nie bede sie wypowiadal bo to rzecz gustu a o gustach sie nie rozmawia
Ja jestem zwolennikiem Japonczykow ale w odslonie Misie Hondy Mazdy i gdzies tam coponiektore toyoty(w rodzinie jest corolla i jakos nie bylem zachwycony jej prowadzeniem celica prowazi sie fajnie ale to nie auto dla rodziny)

Anonymous - 11-09-2006, 17:47

Mam Colta CZ3 od lutego tego roku - rocznik 2005, /1,3/. Wcześniej jeździłem Corollą.
Po 17 tys. km stwierdzam, że dokonałem właściwego wyboru. Fakt ! Kilka drobiazgów mnie wkurza, ale juz bym się nie zamienił na żaden inny. A jeżdże różnymi autkami prawie 30 lat. :D :D

Anonymous - 13-09-2006, 08:25

Yaris mojej matki spisuje sie wysmienicie od 4 lat.
Oprocz przegladow nigdy nie byla w serwisie.
Znacie historie kolesia ktory kupil BMW 735i i wtopil w niego sredniej klasy samochod ?
Wszedzie sie mozna trafic bubel.

michalp - 19-09-2006, 15:38

cns80 napisał/a:
Witam.
1. Yaris = Nowy jest ochydny. Do tego należy dodać przr\eciętne i poprawne osiągi (nie ma się co zachwycać przyspieszeniem). Zajęcie miejsca z tyłu w samochodzie 5-cio drzwiowym jest trudniejsze niż w trzydrzwiowym CA0.

Przy wzroście powyżej 185 cm zajęcie wygodnej pozycji za kierownicą jest trudne - mnie się nie udało, miałem zbyt zgięte nogi.

cns80 napisał/a:

5. Swift = Super, super, super. Chociaż nie wiadomo jak z trwałością. Kumpel o mało nie kupił i mu się nie dziwię.

Ostatnio chyba Flota Auto Biznes robiła test kosztów serwisowania samochodów segmentu B (części + robocizna ASO). Swift - najdroższy. Colt (1.1) w środku stawki, Yaris - najtańszy z japończyków ale bez rewelacji.