[97-04]Galant EAxA/W - Przyśpieszenia galantów z silnikiem 2.0 136 KM
YourMama - 06-11-2008, 10:43
Owczar napisał/a: | YourMama napisał/a: | przy takiej jezdzie z predkoscia ok 120km/h srednio gal pali 9-9.5 litra przy brawurowej jezdzie po zatloczonym miescie 11-12.pozdrawiam i polecam 2.5 V6 |
Sorry ale w takie coś to ja w życiu nie uwierzę... albo nie wiem co to w Twoim rozumieniu brawurowa jazda. Jeździłem wieloma autami. Począwszy od mojego lancera 1,5 który potrafił spalić na trasie 12 LPG, Mondeo 1,8 które wciągneło nawet 14 litrów, BMW 2,5 TDS, które wciągało 10l ON, Accordem 2l, podobnie jak w mondeo. Po mieście tymi autami nie jeździłem, ale mój lancer potrafił ponad 13 lpg. I to nie była kwestia regulacji, dlatego, że jeżdząc w normalnym tempie po warszawie, spalał 8-9 LPG. Może i te auta palą mało, ale nie przy brawurowej jeździe Jakbyś pojechał naprawdę brawurowo to i 17 by wciągnął. |
Brawurowa jest to okreslenie lekko ironiczne i nie chodzilo mi o palenie gumy na kazdym skrzyzowaniu ale o dynamiczna jazde po miescie, co do BMW 2.5 TDS to najgorszy moim zdaniem diesel jaki kiedykolwiek powstal ale mniejsza z tym, co do mojego gala to nie zalezy mi na mowieniu nieprawdy, jezdze na benzynie, po drodze do pracy nie mam korkow, ale nie przekraczam 120, tankujac za 100zl a przy cenie 4.4zl/litr to wychodzilo jakies 23,5 litra benzyny przejezdzalem srednio 250-260 km. jesli chodzi o dluzsze trasy to najwiekszy dystans jaki zrobilem do tej pory tym autem to 300 km i pewnie znowu nie uwierzysz bo przy predkosciach 12-140 spalil mi 8 litrow . Sam jestem mile zaskoczony tym autkiem bo wczesniejsza Audi 80 coupe z silnikiem 2.0 w automacie paliła 15-17 litrow LPG srednio przy normalnej jezdzie. Domyslam sie ze przy kacie gal tez by wciagnal 15-18 ale sa to spalania chwilowe, a srednia jest srednia
[ Dodano: 06-11-2008, 11:13 ]
A i dodam jeszcze jedno moj Tato mial kiedys Opla kadetta 1.6s ktory to przy spokojnej jezdzie palil 10-11 litro benzyny. Owczar a tak z ciekawosci zapytam ile pali twoj gal 2.0 diesel? Bo z tego co slyszalem to nie sa zbyt ekonomiczne.
|
|
|