Świętokrzyskie - Wybory nowego moderatora
Anonymous - 05-11-2008, 18:16
akbi napisał/a: | ta ankieta akurat nie jest zbytnio istotna, |
ani miarodajna, gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów.
Ja podtrzymuje Cactooza i Norba na moderatowa
A moze poprostu 2 modów (dla porównania KRC ma 2 adminów, i po 2 lub 3 moderatorów każdego działu forum)
JCH - 05-11-2008, 18:22
kejtii napisał/a: | ani miarodajna, gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów. | To raczej nadinterpretacja.
Anonymous - 05-11-2008, 18:27
JCH napisał/a: | kejtii napisał/a: | ani miarodajna, gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów. | To raczej nadinterpretacja. |
nie jest to jednak niemożliwe prawda???
Anonymous - 05-11-2008, 18:29
Co za problem? Zgłosiłem się ja i Cactooz przy czym zasugerowałem głosowanie na tego drugiego No dobrze,żeby dopełnić formalności małe info:
Imię:Norbert
Miejscowość: Kielce
Auto: Eclipse 1G
Zainteresowania: Samochody(ofkoz), sztuki walki, sporty ekstremalne, literatura, media, psychologia, pisanie, bronie białe, motocykle, anime, polityka
Plany dla forum: Zachęcić więcej osób do uczestnictwa poprzez pokazanie,że mitsumaniaki to nie tylko forum i fanatycy marki, wykonanie i rozdanie z Cactoozem wizytówek, zaprojektowanie plakatu(mam taką swoją wizję ) w szerszej perspektywie zlot na torze w miedzianej górze, w bliższej urozmaicone zloty.
Hubeeert - 05-11-2008, 18:50
kejtii napisał/a: | gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów. |
JCH napisał/a: | To raczej nadinterpretacja. |
kejtii napisał/a: | nie jest to jednak niemożliwe prawda??? |
To ja się dowiedziałem właśnie coś nowego.
Otóż Droga kejtii, jest to absolutnie niemożliwe. Moderator może w oknie edycji usunąć ankietę, zmienić treść zapytań, usunąć zapytanie ale nie może zmienić ilości oddanych głosów. Administrator oprócz powyższego może zobaczyć kto i jak głosował, ale tego nie robi (przeważnie )
Nie rozumiem skąd taka podejrzliwość.
kejtii napisał/a: | gdyż jak sie dobrze orientuję to moderator moz eingerowac w wartości w tym wypadku ilości głosów | Ciekawe w czym jeszcze związanym z Forum tak dobrze się orientujesz? To lekka zgryźliwość - nie ukrywam. Ale wybacz... Sama zaczęłaś. Poważniej - odpowiem na każde pytanie związane z działaniem Forum.
Pozdrawiam
Anonymous - 05-11-2008, 19:01
hmm nie jest to moje pierwsze forum na którym dzialam i nie jest to kilka mies a kilka lat. To co napisalam dowiedzialam sie od moderatora forum.
reszta pojdzie na PW
cactooz - 05-11-2008, 20:18
Pytanie do administratorów.
Czy ze względu na ilość kandydatów nie można zamknąć ankiety i ustanowić ich moderatorami podforum świętokrzyskiego? Inne regiony mają po dwóch, więc nie sądzę żeby to było jakimś nadużyciem.
Oczywiście wiem że świętokrzyskie niema porównania np. z pomorskim (trójmiastem) pod względem ilości użytkowników. Ale czuję w kościach że nasze świętokrzyskie grono niebawem zacznie rosnąć w siłę
Pytanie do świętokrzyskich Mitsumaniaków.
Co sądzicie na temat takiego rozwiązania sprawy?
Hubeeert - 05-11-2008, 20:27
kejtii napisał/a: | hmm nie jest to moje pierwsze forum na którym dzialam |
Moje również nie.
kejtii napisał/a: | nie jest to kilka mies a kilka lat. | Moja Droga. Od trzech lat (od początku prawie) jestem administratorem tego Forum. Zarzucano mi różne rzeczy ale nie pisanie nieprawdy co do działania Forum. Na Forach (przeróżnych) pisuję i moderuję od co najmniej 6 lat.
Pozdrawiam
sion2002 - 05-11-2008, 21:50
A może przestaniecie się przekomarzać? Każde z Was ma jakieś doświadczenie i wiedzę w tym temacie. Fora sa różne, podobnie oprogramowanie na jakich jest oparte. Uprawnienia także można mieć różne.
cactooz - jestem za - tym bardziej, że może Wam się fajnie współpracować.
Pozdrawiam
cactooz - 05-11-2008, 22:32
kejtii napisał/a: | To co napisalam dowiedzialam sie od moderatora forum. |
Kejti obawiam się że moderator wprowadził Cię w błąd. Co nie znaczy że nie można w takiej ankiecie namieszać.
Forum KRC, forum Mitsumaniaków oraz utx.pl ( które moderuję) są oparte na tym samym skrypcie tj. Kod: | phpBB modified by Przemo | jeżeli admini nie zmienili znacząco skryptu moderator nie może edytować ilości oddanych głosów. Natomiast może zamienić kolejność (nazwę) opcji do wyboru, na przykładzie tej ankiety - Twój Nick z moim.
Przykładowo wiedząc kto jest faworytem tuż przed końcem ankiety edytować (zamienić) nicki a ilość głosów oddana na poszczególną opcję zostaje w tej samej kolejności.
Przy czym po pierwsze zmiana jest widoczna gdyż pod postem pojawia się napis: ostatnio edytowano przez (tu nick edytującego)
Po drugie ktoś może zauważyć zmianę nicków (ich kolejności).
Chyba tyle w tym temacie.
Pozdrawiam
kizior555 - 05-11-2008, 22:58
Dwóch modów to dobry pomysł. Popieram. Zawsze to jakiś wentyl bezpieczeństwa i ew. rozłożenie obowiązków.
Hubeeert - 05-11-2008, 23:36
cactooz napisał/a: | Przy czym po pierwsze zmiana jest widoczna gdyż pod postem pojawia się napis: ostatnio edytowano przez (tu nick edytującego)
Po drugie ktoś może zauważyć zmianę nicków (ich kolejności). |
Jak już idziecie w stronę teorii spiskowej to podpowiem, że jako admin mogę usunąć wszelkie informacje o edycji postu.
cactooz - 05-11-2008, 23:47
Hubeeert napisał/a: | Jak już idziecie w stronę teorii spiskowej to podpowiem, że jako admin mogę usunąć wszelkie informacje o edycji postu. |
Nikt tu nie mówi o spisku, po prostu starałem się wytłumaczyć kejti jak dosłownie wyglądają możliwości moderatora w przypadku ankiety. A może zabłyśnie na forum KRC
Osobiście nie spodziewałbym się tego typu zagrań ze strony Robsona.
Hubeeert, a jak ma się propozycja moja / norb'a do regulaminu forum?
Hubeeert - 05-11-2008, 23:50
cactooz napisał/a: | Hubeeert, a jak ma się propozycja moja / norb'a do regulaminu forum? |
Znaczy dwóch moderatorów? Nie ma przeszkód. Ale tylko jeden może być moderatorem Grupy Świętokrzyskiej.
Poczekajmy te 4 dni do zakończenia ankiety.
Anonymous - 06-11-2008, 07:44
jednak doszliscie ze to co niemozliwe jest mozliwe.
ostatecznie swoich kandydatów przedstawilam i na tym zakoncze dyskusje bo zaczyna mnie to mocno meczyc.
pozdrawiam
|
|
|