To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO Auto GT Warszawa

JCH - 13-03-2009, 17:52

AutoGT napisał/a:
Moja opinia, no cóż, spełnia wymogi dla EVO X
Ja tam się nie znam na olejach ale chętnie się czegoś dowiem - czy tylko Castrol spełnia wymogi dla Evo X :?:
Jackie - 15-03-2009, 21:58

JCH napisał/a:
Ja tam się nie znam na olejach ale chętnie się czegoś dowiem - czy tylko Castrol spełnia wymogi dla Evo X :?:

Oczywiście nie tylko, ale prawdą jest, że Castrol ma dobry stosunek jakości do ceny a przy obserwacjach serwisowych można stwierdzić, że silniki zalewane Castrolem (w większości przypadków!) wykazują nieco mniejsze zużycie niż na tańszych markach. Co oczywiście nie oznacza, że np. Mobil jest be, nie jest, jest TAK SAMO dobry. Postawmy sprawę uczciwie - większość z nas (ja również) ma podpisane umowy o dystrybucję właśnie z Castrolem (mieli najlepszą ofertę dla serwisów), więc przyjemne z pożytecznym - dobry olej - dobra cena (biorąc pod uwagę oleje z wyższej półki) i dobre wyposażenie warsztatu ;) Ot i cała filozofia.
Pozdrawiam

krzychu - 15-03-2009, 23:52

Jackie napisał/a:
Postawmy sprawę uczciwie - większość z nas (ja również) ma podpisane umowy o dystrybucję właśnie z Castrolem (mieli najlepszą ofertę dla serwisów), więc przyjemne z pożytecznym - dobry olej - dobra cena (biorąc pod uwagę oleje z wyższej półki) i dobre wyposażenie warsztatu ;) Ot i cała filozofia.

Myślę że kluczowy fragment postu został ujęty w nawias. Oczywiście jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniążki. Nie żeby bym coś zarzucał, ale dla mnie od dawna to było jasne.

Krzychu

Hubeeert - 16-03-2009, 00:02

krzychu nie tylko ale niech będzie. Szczegóły oferty o ile wiem są tajemnica handlową.
krzychu - 16-03-2009, 00:05

Hubeeert - biznes is biznes tu nie ma "nie tylko". Wiadomo olej musi spełniać normy producenta i musi być "renomowany" a reszta to kwestia oferty oraz "oferty". Ale ja się nie znam.

JCH - zapomniałem napisać. Świetne pytanie w odpowiednim czasie :badgrin:

Jackie - nie chciał bym wchodzić w szczegóły ale przeważnie wizyty w ASO kończą się z końcem gwarancji jakie zużycie w takim czasie można zaobserwować porównując z tym jaki olej był zalewany? Jakoś to do mnie nie przemawia.

Krzychu

Jackie - 16-03-2009, 10:33

krzychu napisał/a:
Jackie - nie chciał bym wchodzić w szczegóły ale przeważnie wizyty w ASO kończą się z końcem gwarancji jakie zużycie w takim czasie można zaobserwować porównując z tym jaki olej był zalewany? Jakoś to do mnie nie przemawia.

Well, mam to szczęście, że nie wszystkie ;) Nadal mamy dużo klientów (oczywiście nie wszystkich, niestety) którzy serwisują u nas również po gwarancji.
krzychu napisał/a:
Oczywiście jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniążki

A jaka to tajemnica? Przecież finansują podnośniki, ścieżki diagnostyczne, klucze itp. Jasne, że chodzi o pieniądze, przecież nikt nie robi tego charytatywnie :D Nie zmienia to faktu, że Castrol jest światową czołówką jeśli chodzi o jakość, więc jak napisałem powyżej: przyjemne z pożytecznym ;)

Pozdrawiam

krzychu - 16-03-2009, 19:50

Jackie napisał/a:
A jaka to tajemnica? Przecież finansują podnośniki, ścieżki diagnostyczne, klucze itp. Jasne, że chodzi o pieniądze, przecież nikt nie robi tego charytatywnie :D

No widać że swój chłop.... :partyman:

Krzychu

Hubeeert - 17-03-2009, 01:51

Jackie napisał/a:
A jaka to tajemnica?
Umowa przewaznie jest objęta klauzulą poufności. No i każda jest lekko inna.
Jackie - 17-03-2009, 10:46

Hubeeert napisał/a:
Umowa przewaznie jest objęta klauzulą poufności.

Konkretne kwoty i wyposażenia warsztatu - tak, ale to, że chodzi o merkantylne podejście do tematu - już nie ;)
Pozdrawiam

Anonymous - 18-03-2009, 17:41

Wykonywałem proste testy tarciowe na różnych olejach. Każda z marek olejowych posiada 1-2 produkty którymi zdecydowanie może się chwalić. Jednak porównując za pomocą "średniej ważonej" Castrol znajduje się w czołówce. Więcej szczegółów nie mogę napisać.
Pozdrawiam

PS. w niedługim czasie wykonam podobne testy na olejach zużytych - problemem będzie wyeliminowanie czynnika ludzkiego ( każdy kierowca ma inny styl jazdy, rodzaj paliwa itd..)....

[ Dodano: 18-03-2009, 17:48 ]
PS. zatrzeć silnik na Castrolu jest trudniej niż trafić 6-kę w totka :p

Bartek - 18-03-2009, 18:45

jaceksu25, zatrzeć może tak, ale mam prawie bezpośrednie porównanie Mobila 1 i Castrola Magnateca 5W40 - po przebiegu ok. 200 000 km w silnikach GM 1.8 sohc (Castrol - Vectra, Mobil - Espero) silnik Esperala wygląda wewnątrz jak nowy (ilość osadów olejowych na ścianach silnika) w Vectrze można było odłupywać kawałami osady..... Espero od urodzenia na LPG, Vectra od 100 000 km...... Oba auta w jednych rękach od początku - fakt - Vectra mniej jeżdżona więc starsza niż DU ;) i są to różne ręce, więc może nie bardzo to miarodajny test, ale ręce w podobnym wieku ;)
Anonymous - 18-03-2009, 19:08

Bartek napisał/a:
jaceksu25, zatrzeć może tak, ale mam prawie bezpośrednie porównanie Mobila 1 i Castrola Magnateca 5W40 - po przebiegu ok. 200 000 km w silnikach GM 1.8 sohc (Castrol - Vectra, Mobil - Espero) silnik Esperala wygląda wewnątrz jak nowy (ilość osadów olejowych na ścianach silnika) w Vectrze można było odłupywać kawałami osady..... Espero od urodzenia na LPG, Vectra od 100 000 km...... Oba auta w jednych rękach od początku - fakt - Vectra mniej jeżdżona więc starsza niż DU ;) i są to różne ręce, więc może nie bardzo to miarodajny test, ale ręce w podobnym wieku ;)

magnatec i mobil 1 to chyba porównanie nie tej klasy, nie uważasz?
poza tym gaz tak nie brudzi silnika

Nomanek42 - 17-06-2009, 13:46

Witam wszystkich.
No cóż Auto GT widzę nie był na Forum od dawna.
A myślałem..............

AutoGT - 23-06-2009, 15:44

Wybaczcie, ale ostatnio nie wystarcza mi czasu na śledzenie forum. Jeżeli jest sprawa kierowana do nas proszę o info na PW z konkretnym tematem lub wątkiem gdzie chcielibyście z nami porozmawiać.

Damian - AutoGT

[ Dodano: 24-09-2009, 18:55 ]
Serdecznie zapraszamy wszystkich Mitsumaniaków na Dni Testów Mitsubishi, które odbędą się 3-4 października przy salonie AutoGT na ul. Wrocławskiej 4 w Warszawie. W programie przewidziane są jazdy testowe samochodami mitsubishi, bezpłatna kontrola auta przed zimą obejmująca 15 punktów serwisowych w Państwa pojazdach, prezentacja samochodów sportowych Lancer Ralliart i Lancer Evolution oraz rozmaite dodatkowe atrakcje.

bubel90 - 24-08-2013, 22:16

Może trochę odświeżę temat. :wink:

Kupiłem u nich 2 samochody. Na początku Lancera kombi, później sportbacka. To że jestem z nich zadowolony to inny temat, ale obsługa też jest bardzo dobra. Kiedyś byli na ul. Wrocławskiej i było ogólnie mało miejsca, ale przytulnie. W salonie na połczyńskiej stoją chyba wszystkie modele (nawet EVO) chociaż też jest ciasno bo dzielą halę z Hyuindai'em. Wszystkie serwisuje w ASO i też jestem zadowolony. Ceny może i wysokie ale polecam.