[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Czujniki parkowania - cofania.
czarny - 03-03-2009, 20:51
mazin napisał/a: | basik napisał/a: | A wasze czujniki nie wyświetlają wam odległości? Mi w salonie zamontowali taki z prostym wyświetlaczem i musze przyznać, że jaknarazie całkiem dobrze się sprawdza. |
Ja mam takie z wyświetlaczem widocznym w tylnym lusterku - piszczą i wyświetlają (ilość świecących LEDów się zmienia) w zalezności od odległości. Działają bez zarzutu, poza tym, że nie "łapią" siatki ogrodzeniowej i mają problemy w wypadku zaspy śniegowej (ale to raczej normalne?). Gdy dojeżdżam do jakiejś "litej" przeszkody, to mnie prawidłowo informują o odległości. |
Mam z tej samej serii (z wyswietlaczem nad lusterkiem) i sie sprawdzaja jak na razie bardzo dobrze.
Czy wasze czujniki sa w kolorze nadwozia czy czarnomatowe? Mi wmontowali czarne do grafitowego koloru nadwozia, nie wyglada zle, ale wolalbym w tym samym kolorze.
P.S. Mozna gdzies regulowac glosnosc piszczenia? Moje sa tak glosne ze przy cofaniu boje sie ze eksploduje mi glowa od tego piiiiiiiiiiiiiiiiii
ElemenT - 04-03-2009, 09:09
czarny napisał/a: |
P.S. Mozna gdzies regulowac glosnosc piszczenia? Moje sa tak glosne ze przy cofaniu boje sie ze eksploduje mi glowa od tego piiiiiiiiiiiiiiiiii |
U mnie jest 3 stopniowa regulacja.
PS. Czy przypadkiem nie masz sportbacka z rejestracja WF i nie smigasz po grochowie ?
czarny - 06-03-2009, 22:42
ElemenT napisał/a: |
PS. Czy przypadkiem nie masz sportbacka z rejestracja WF i nie smigasz po grochowie ? |
Masz takie same jak ja czyli sterczace gule na zderzaku i osemkowy wyswietlacz nad lusterkiem? Mozesz powiedziec gdzie sie je przycisza bo ja nic nie znalazlem, nie wiem gdzie
Co do rejestracji to nie ja smigam troche po ochocie, troche po mokotowie i w ogole to po calej waw jak zobaczysz grafit to mozliwe ze to bede ja
ElemenT - 07-03-2009, 12:24
czarny napisał/a: | ElemenT napisał/a: |
PS. Czy przypadkiem nie masz sportbacka z rejestracja WF i nie smigasz po grochowie ? |
Masz takie same jak ja czyli sterczace gule na zderzaku i osemkowy wyswietlacz nad lusterkiem? Mozesz powiedziec gdzie sie je przycisza bo ja nic nie znalazlem, nie wiem gdzie
Co do rejestracji to nie ja smigam troche po ochocie, troche po mokotowie i w ogole to po calej waw jak zobaczysz grafit to mozliwe ze to bede ja |
nie, mam tylko buzer, bez wyświetlacza
i tam jest taki przycisk do ściszania
PS. Jak zobaczysz grafit to możliwe że to będę ja na WF właśnie
Anonymous - 07-03-2009, 19:16
Na a moje czujniki chyba padly, albo maja slabsze dni.
Bo ostatni pare razy sie nie wlaczyly mimo wlaczenia wstecznego,
(swiatlo sie swiecilo)...
I chyba wlasnie wtedy sie nie wlaczyly jak mi rysneli zderzak
Wiec przy przegladzie pojda pewnie do naprawy tudziez wymiany..
Pozdr
AK
czarny - 08-03-2009, 14:57
ok, znalazlem, mam buzer na tylniej polce a na nim przelacznik glosu hi lo off yeeaa:) Zapomnialem tylko sprawdzic czy skoro umiescicli mi glosnikczek na tylnej polce to czy ta polka bedzie teraz sciagalna... hmm zobaczymy
sla - 08-03-2009, 15:30
dwakola napisał/a: | Na a moje czujniki chyba padly |
Niestety w serwisie najczęsciej montują najgorszy i najtańszy szajs , mi wymieniali swojego czasu dwukrotnie.
Uwex - 09-03-2009, 08:37
Dlatego ja przywiozłem do zamontowania swoje .
mazin - 09-03-2009, 08:57
sla napisał/a: | dwakola napisał/a: | Na a moje czujniki chyba padly |
Niestety w serwisie najczęsciej montują najgorszy i najtańszy szajs , mi wymieniali swojego czasu dwukrotnie. |
Nie strasz
Na stronie producenta moich piszą żeamerykańskie. No nie wprost, ale można tak wywnioskować. Czyli Made in China
Anonymous - 15-03-2009, 20:42
sla napisał/a: | dwakola napisał/a: | Na a moje czujniki chyba padly |
Niestety w serwisie najczęsciej montują najgorszy i najtańszy szajs , mi wymieniali swojego czasu dwukrotnie. |
Ja sprawdzilem i mam czujniki Phantom, wersja tylko dzwiekowa i mowiac szczerze ostatnio sie
poprawilo... i jest ok.
Ja mam tylko dzwiek i chyba lepiej niz wyswietlacz, bo patrze w lusterka i tylko slucham dzwieku.
A nie musze patrzec na wyswietlacz
Pozdr
AK
mazin - 15-03-2009, 20:53
dwakola napisał/a: | sla napisał/a: | dwakola napisał/a: | Na a moje czujniki chyba padly |
Ja sprawdzilem i mam czujniki Phantom, wersja tylko dzwiekowa i mowiac szczerze ostatnio sie
poprawilo... i jest ok.
Ja mam tylko dzwiek i chyba lepiej niz wyswietlacz, bo patrze w lusterka i tylko slucham dzwieku.
Pozdr
AK |
Ale te z wyświetlaczem też piszczą! Do tego wyświetlacz widać we wstecznym lusterku, dzięki czemu nie trzeba nigdzie przenosić wzroku, patrząc na obiekt za autem widzisz i świecące diody. Ja do swoich nie mam żadnych zastrzeżeń, nawet kolor czujników ładnie wpasowuje się w zderzak, nie są za nisko itd. Nie ma nigdzie regulacji głośności, ale nie piszczą za głośno, a jeśli słucham głośno muzyki, to zostaje właśnie wyświetlacz.
Anonymous - 15-03-2009, 20:56
mazin napisał/a: | dwakola napisał/a: | sla napisał/a: | dwakola napisał/a: | Na a moje czujniki chyba padly |
poprawilo... i jest ok.
Pozdr
AK |
Ale te z wyświetlaczem też piszczą! Do tego wyświetlacz widać we wstecznym lusterku, dzięki czemu nie trzeba nigdzie przenosić wzroku, patrząc na obiekt za autem widzisz i świecące diody. Ja do swoich nie mam żadnych zastrzeżeń, nawet kolor czujników ładnie wpasowuje się w zderzak, nie są za nisko itd. Nie ma nigdzie regulacji głośności, ale nie piszczą za głośno, a jeśli słucham głośno muzyki, to zostaje właśnie wyświetlacz. |
Mi zamontowali takie bez wyswietlacza i w sumie sie przyzwyczailem juz do nich
Jesli te z wyswietlaczem tez piszcza to super.
W sumie moze kiedys zmienie jak mi sie te zepsuja, a ze poki co dzialaja to nie mam co ruszac.
I ostatnio juz mam tak ze potrafie zostawic zderzak 10-20 cm od przeszkody
a nie 45 jak na poczatku parkowania bylo.
Pozdr
AK
czarny - 16-03-2009, 02:10
Heh, a ja mam takie co to piszcza, pokazuja odleglosc do przeszkody, oraz diody wskazujace ktore czujniki dzialaja.... no i jeden juz nie dziala po 2tyg, widac czujniki jakosciowo podobne do tych co montuje citroen, slabo
dwakola napisał/a: | I ostatnio juz mam tak ze potrafie zostawic zderzak 10-20 cm od przeszkody
a nie 45 jak na poczatku parkowania bylo. |
Mi czujniczki pokazuja zero absolutne jak przekrocze 30cm... w sumie akuratnie
rochas40 - 16-03-2009, 13:51
też ma takie co ma czarny na szczęście do tej pory wszystko jest OK
czarny - 27-03-2009, 19:37
czarny napisał/a: | Heh, a ja mam takie co to piszcza, pokazuja odleglosc do przeszkody, oraz diody wskazujace ktore czujniki dzialaja.... no i jeden juz nie dziala po 2tyg, widac czujniki jakosciowo podobne do tych co montuje citroen, slabo |
zwracam honor czujnikom bylem w ASO tam gdzie mi je montowali, pan wsadzil reke pod zderzak cos tam docisnal/dokrecil samymi palcami i dzialaja bez zarzutow jak na razie Mysle ze w takich przypadkach warto samemu wsadzic tam lape i poprobowac... "moze nie zgilotynuje"
|
|
|