To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - NOWE PROMOCJE W SALONACH

Dario_W - 23-03-2009, 21:41

pytanie kolejne:

można gdzieś kupić jakieś akcesoria, żeby upiększyć nowey nabytek?

rurki, plastiki itp. W ASO jakieś kosmos ceny są.

[ Dodano: 23-03-2009, 21:43 ]
eler1 napisał/a:
Dario_W napisał/a:

Gdzie najlepiej kupić Outlandera? W Gdyni, Elblągu czy w Białym?
Białym są otwarci na klienta i mają dobre propozycje mam już z nimi drugi kontakt

w firmie mamy Elżbietę z Białego. kolega też chwali. Pewnie się do nich uśmiechnę mocno ;-)

koniu12 - 25-03-2009, 19:42
Temat postu: Instyle 2.2DID bez navi i szyberdachu
Witam,

mialem okazje dzis przejechac sie po raz pierwszy Outlanderem i powiem, ze jestem mile zaskoczony! 2.2 DID ladnie reaguje na pedal gazu a obawy przed nieprecyzyjna francuska skrzynia biegow okazaly sie bezpodstawne - jedynie co to szum wiatru dosc mocno przenikajacy do srodka. Poza tym dla mnie bardzo ciekawie i dobrze wykonczone auto.
Cena w promocji 117 000 brutto (instyle metalik, bez navi i szyberdachu), co sadzicie na ten temat ?

Pozdrawiam
Adam

p.s. jezeli chodzi o FAP/DPF, to z tego co czytalem system taki wlasnie jak PSA nie rozrzedza oleju co masywnie ma miejsce w autach bez dodatku adytywu. VW ma z tym bardzo duzo problemow, nie wiem jak Mitsu -> bez dodatku do paliwa -> wyzsza temperatura wypalania -> wieksza ilosc wtryskanego paliwa -> wiecej paliwa dostaje sie po sciankach cylindrow do oleju -> kto jezdzi na krotkich dystansach ma problemy gwarantowane (diesel nie wyparowywuje).

rezon - 25-03-2009, 20:19

koniu12 napisał/a:
VW ma z tym bardzo duzo problemow, nie wiem jak Mitsu -> bez dodatku do paliwa -> wyzsza temperatura wypalania -> wieksza ilosc wtryskanego paliwa -> wiecej paliwa dostaje sie po sciankach cylindrow do oleju -> kto jezdzi na krotkich dystansach ma problemy gwarantowane (diesel nie wyparowywuje).
nie wiem, kto Ci takich bajek naopowiadał. Mam w domu i Outka 2.0, i Octavię II, która zamieniła Octavię I. Jestem dośc aktywnym uczestnikiem również forum Octavii (znacznie większego niż Outlandera) - jakoś nie spotkałem wypowiedzi o rozrzedzaniu oleju w silnikach z DPF. Raczej przy dużych prędkościach to olej silnikowy jest jednak wypalany i trzeba go dolać, a nie spuszczać - sprawdzone w Octavii empirycznie, w Outlanderze wystarcza od przeglądu do przeglądu.
tomekrvf - 25-03-2009, 20:29

koniu12 napisał/a:
a obawy przed nieprecyzyjna francuska skrzynia biegow okazaly sie bezpodstawne -

Bo to jest japońska skrzynia biegów. :D
rezon napisał/a:
jakoś nie spotkałem wypowiedzi o rozrzedzaniu oleju w silnikach z DPF. Raczej przy dużych prędkościach to olej silnikowy jest jednak wypalany i trzeba go dolać

Uzytkownicy grupy VW maja ten komfort że silnik bierze olej.
Jeśli jednak poruszasz sie np mazdą 6 z DPF tylko po mieście to na 100% po pewnym czasie masz dwa stany oleju. Nawet na miarce oleju jest znak X powyżej F co oznacza że trzeba wymienic olej ze wzgledu na zbyt duże rozcieńczenie oleju ropą. Kto nie sprawdza poziomu oleju a użytkuje samochód w taki sposób że trzeba dotrysnąć dużo paliwa aby dopalił sie DPF to w skrajnych przypadkach może dojść do rozbiegania motoru i wielkiego bum!

koniu12 - 25-03-2009, 21:00

Mazda 5 to najbardziej rozlegly problem diesla w oleju. VW np. Touran jest tez dosc popularny w tej kwesti, nie sa to bajki, duzo czytam na grupach zagranicznych. Powtarzam, ze dotyczy to samochodow poruszanych na krotkich dystansach, pare km do pracy i z powrotem. Sam posiadam 1,9TDI lecz bez filtra i dolewam od nowosci co 10 000 km ca. 250-300ml oleju.
Anonymous - 25-03-2009, 22:00

tomekrvf napisał/a:
....w skrajnych przypadkach może dojść do rozbiegania motoru i wielkiego bum!

zgadza się.....
Takie to anomalia, że diesel może pracować(rozpędzać się do spotkania na szczycie) na własnym oleju ( zwłaszcza na rozcieńczonym oleju).

[ Dodano: 25-03-2009, 22:02 ]
koniu12 napisał/a:
...Sam posiadam 1,9TDI lecz bez filtra i dolewam od nowosci co 10 000 km ca. 250-300ml oleju.

Troszkę nie rozumiem:
czy uważasz, że to mało czy dużo? Bo moim zdaniem to nic....

koniu12 - 25-03-2009, 22:16

koniu12 napisał/a:
...Sam posiadam 1,9TDI lecz bez filtra i dolewam od nowosci co 10 000 km ca. 250-300ml oleju.

Troszkę nie rozumiem:
czy uważasz, że to mało czy dużo? Bo moim zdaniem to nic....

-> wypowiedz dotyczyla tylko informacji, ze sam posiadam silnik TDI, i ze bez DPF wrecz trzeba dolewac oleju a przy mojej jezdzie (miasto) z DPF z pewnoscia mialbym tego oleju za duzo....

Anonymous - 25-03-2009, 22:21

outlandery 2.0 DID mają DPF otwarty - to tak jakby go nie było. Pobór oleju w wielkości 1,5litra na 4-5tys.km nie jest w nich jakaś odskocznią.
Więc jak napisałeś 250ml na 10tys km to...hmmmm :|

Krzysiek_slask - 29-03-2009, 16:12

Witam wszystkich klubowiczow.

Jestem nowy na forum, choc sledze je juz od dluzszego czasu jednakze to moj pierwszy post, wiec jesli cos robie faux pas to z gory sorry ;) .
Przymierzam sie do Outlandera, fakt ciekawe promocje porobili ostatnio na roczniki 08, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czy w przypadku zakupu takowego samochodu z rocznika 2008, gwarancja jest naliczana od momentu zakupu, czy tez od rocznika 2008 i obowiazuje do 2011 (3 letnia, nieprawdaz ?)

Anonymous - 29-03-2009, 16:26

Data kupna-sprzedaży (umowy) jest datą wiążącą, chyba że w umowie kwestia gwarancji jest jest zapisana w inny sposób - czytaj dokładnie umowę (każdą :!: )
Pozdro,

Hiszpan - 29-03-2009, 17:03

orto napisał/a:
Data kupna-sprzedaży (umowy) jest datą wiążącą, chyba że w umowie kwestia gwarancji jest jest zapisana w inny sposób
Chyba właśnie tak jest. 8)
Słyszałem jakiś czas temu o gościu, który kupił nowego Nissana Patrola sprzed 2 lat i w tym wypadku podobno jakieś ustępstwa od tej gwarancji były.
Wydaje się to zresztą logiczne, bo o ile na silnik okres gwarancji może się nie zmienić, to na perforację gwarancja powinna się liczyć od daty produkcji, a nie od daty sprzedaży. :roll:

Krzysiek_slask - 29-03-2009, 22:22

Cytat:
Słyszałem jakiś czas temu o gościu, który kupił nowego Nissana Patrola sprzed 2 lat i w tym wypadku podobno jakieś ustępstwa od tej gwarancji były.
Wydaje się to zresztą logiczne, bo o ile na silnik okres gwarancji może się nie zmienić, to na perforację gwarancja powinna się liczyć od daty produkcji, a nie od daty sprzedaży. :roll:

No a jak wyglada kwestia tej 12 letniej gwarancji na perforacje ? W fordzie (tez 12 czy 10 lat gwary na blache) byl wymog, zeby raz do roku dokonac przegladu blacharsko-lakierniczego (koszt ok 50,00 netto o ile dobrze pamietam), inaczej gwarancja na perforacje nie byla honorowana

Mont - 08-04-2009, 10:20

Wracając do tematu, na promocjach zdecydowanie wygrali zwolennicy 2,2HDI.
Różnice w cenie aut z 2008r a z b.r. są kolosalne. Znalazłem jeszcze srebrną wersję Instyle 2,2 za 118tys.zł podczas gdy rocznik 2009 kosztuje ok.144tys.zł

POwiem szczerze, że poczułem się naładowany w butelkę gdy dowiedziałem się, że mój egzemplarz o rok młodszy (2009) jest tylko 10tys.zł tańszy.
Zamawiając auto nawet mi do głowy nie przyszło, że różnica jest tak niewielka.
Mogłem się szarpać o opony zimowe.... :(

koniu12 - 08-04-2009, 11:06

Sprawa jest o tyle dziwna, ze 2.2 HDI jest obciazony 18,6% akcyza.
Otrzymalem oferte Instyle 2.2 + metalik + alarm + dywaniki za 117000,- PLN.
Cena netto bez akcyzy to 80862,- PLN ~ 17970,- EUR - takiej ceny nie ma nigdzie w Europie.
Wiec albo mamy ceny amerykanskie, albo Importer sie mocno pomylil...

Jackie - 11-04-2009, 21:35

Mont napisał/a:
Mogłem się szarpać o opony zimowe.... :(

Nieco Cię pocieszę ;) Raczej nie mogłeś, na wyprzedaży koszt takich opon to 95% marży dealera ;) więc gdybyś takowe dostał to byłoby to więcej niż dziwne :D
Pozdrawiam

[ Dodano: 11-04-2009, 20:37 ]
koniu12 napisał/a:
Wiec albo mamy ceny amerykanskie, albo Importer sie mocno pomylil...

Się nie pomylił a w zasadzie nasz się nie pomylił a inny tak ;) Te auta były wzięte ze stoku innego importera, który miał kłopoty finansowe, nasi kupili furki poniżej ich cen zakupu ;) (kupować było trzeba, bo nasze się skończyły, poza tym cena... ;) )
Pozdrawiam