Chcę Kupić Outlandera - NOWE PROMOCJE W SALONACH
Dario_W - 23-03-2009, 21:41
pytanie kolejne:
można gdzieś kupić jakieś akcesoria, żeby upiększyć nowey nabytek?
rurki, plastiki itp. W ASO jakieś kosmos ceny są.
[ Dodano: 23-03-2009, 21:43 ]
eler1 napisał/a: | Dario_W napisał/a: |
Gdzie najlepiej kupić Outlandera? W Gdyni, Elblągu czy w Białym? | Białym są otwarci na klienta i mają dobre propozycje mam już z nimi drugi kontakt |
w firmie mamy Elżbietę z Białego. kolega też chwali. Pewnie się do nich uśmiechnę mocno
koniu12 - 25-03-2009, 19:42 Temat postu: Instyle 2.2DID bez navi i szyberdachu Witam,
mialem okazje dzis przejechac sie po raz pierwszy Outlanderem i powiem, ze jestem mile zaskoczony! 2.2 DID ladnie reaguje na pedal gazu a obawy przed nieprecyzyjna francuska skrzynia biegow okazaly sie bezpodstawne - jedynie co to szum wiatru dosc mocno przenikajacy do srodka. Poza tym dla mnie bardzo ciekawie i dobrze wykonczone auto.
Cena w promocji 117 000 brutto (instyle metalik, bez navi i szyberdachu), co sadzicie na ten temat ?
Pozdrawiam
Adam
p.s. jezeli chodzi o FAP/DPF, to z tego co czytalem system taki wlasnie jak PSA nie rozrzedza oleju co masywnie ma miejsce w autach bez dodatku adytywu. VW ma z tym bardzo duzo problemow, nie wiem jak Mitsu -> bez dodatku do paliwa -> wyzsza temperatura wypalania -> wieksza ilosc wtryskanego paliwa -> wiecej paliwa dostaje sie po sciankach cylindrow do oleju -> kto jezdzi na krotkich dystansach ma problemy gwarantowane (diesel nie wyparowywuje).
rezon - 25-03-2009, 20:19
koniu12 napisał/a: | VW ma z tym bardzo duzo problemow, nie wiem jak Mitsu -> bez dodatku do paliwa -> wyzsza temperatura wypalania -> wieksza ilosc wtryskanego paliwa -> wiecej paliwa dostaje sie po sciankach cylindrow do oleju -> kto jezdzi na krotkich dystansach ma problemy gwarantowane (diesel nie wyparowywuje). | nie wiem, kto Ci takich bajek naopowiadał. Mam w domu i Outka 2.0, i Octavię II, która zamieniła Octavię I. Jestem dośc aktywnym uczestnikiem również forum Octavii (znacznie większego niż Outlandera) - jakoś nie spotkałem wypowiedzi o rozrzedzaniu oleju w silnikach z DPF. Raczej przy dużych prędkościach to olej silnikowy jest jednak wypalany i trzeba go dolać, a nie spuszczać - sprawdzone w Octavii empirycznie, w Outlanderze wystarcza od przeglądu do przeglądu.
tomekrvf - 25-03-2009, 20:29
koniu12 napisał/a: | a obawy przed nieprecyzyjna francuska skrzynia biegow okazaly sie bezpodstawne - |
Bo to jest japońska skrzynia biegów.
rezon napisał/a: | jakoś nie spotkałem wypowiedzi o rozrzedzaniu oleju w silnikach z DPF. Raczej przy dużych prędkościach to olej silnikowy jest jednak wypalany i trzeba go dolać |
Uzytkownicy grupy VW maja ten komfort że silnik bierze olej.
Jeśli jednak poruszasz sie np mazdą 6 z DPF tylko po mieście to na 100% po pewnym czasie masz dwa stany oleju. Nawet na miarce oleju jest znak X powyżej F co oznacza że trzeba wymienic olej ze wzgledu na zbyt duże rozcieńczenie oleju ropą. Kto nie sprawdza poziomu oleju a użytkuje samochód w taki sposób że trzeba dotrysnąć dużo paliwa aby dopalił sie DPF to w skrajnych przypadkach może dojść do rozbiegania motoru i wielkiego bum!
koniu12 - 25-03-2009, 21:00
Mazda 5 to najbardziej rozlegly problem diesla w oleju. VW np. Touran jest tez dosc popularny w tej kwesti, nie sa to bajki, duzo czytam na grupach zagranicznych. Powtarzam, ze dotyczy to samochodow poruszanych na krotkich dystansach, pare km do pracy i z powrotem. Sam posiadam 1,9TDI lecz bez filtra i dolewam od nowosci co 10 000 km ca. 250-300ml oleju.
Anonymous - 25-03-2009, 22:00
tomekrvf napisał/a: | ....w skrajnych przypadkach może dojść do rozbiegania motoru i wielkiego bum! |
zgadza się.....
Takie to anomalia, że diesel może pracować(rozpędzać się do spotkania na szczycie) na własnym oleju ( zwłaszcza na rozcieńczonym oleju).
[ Dodano: 25-03-2009, 22:02 ]
koniu12 napisał/a: | ...Sam posiadam 1,9TDI lecz bez filtra i dolewam od nowosci co 10 000 km ca. 250-300ml oleju. |
Troszkę nie rozumiem:
czy uważasz, że to mało czy dużo? Bo moim zdaniem to nic....
koniu12 - 25-03-2009, 22:16
koniu12 napisał/a:
...Sam posiadam 1,9TDI lecz bez filtra i dolewam od nowosci co 10 000 km ca. 250-300ml oleju.
Troszkę nie rozumiem:
czy uważasz, że to mało czy dużo? Bo moim zdaniem to nic....
-> wypowiedz dotyczyla tylko informacji, ze sam posiadam silnik TDI, i ze bez DPF wrecz trzeba dolewac oleju a przy mojej jezdzie (miasto) z DPF z pewnoscia mialbym tego oleju za duzo....
Anonymous - 25-03-2009, 22:21
outlandery 2.0 DID mają DPF otwarty - to tak jakby go nie było. Pobór oleju w wielkości 1,5litra na 4-5tys.km nie jest w nich jakaś odskocznią.
Więc jak napisałeś 250ml na 10tys km to...hmmmm
Krzysiek_slask - 29-03-2009, 16:12
Witam wszystkich klubowiczow.
Jestem nowy na forum, choc sledze je juz od dluzszego czasu jednakze to moj pierwszy post, wiec jesli cos robie faux pas to z gory sorry .
Przymierzam sie do Outlandera, fakt ciekawe promocje porobili ostatnio na roczniki 08, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czy w przypadku zakupu takowego samochodu z rocznika 2008, gwarancja jest naliczana od momentu zakupu, czy tez od rocznika 2008 i obowiazuje do 2011 (3 letnia, nieprawdaz ?)
Anonymous - 29-03-2009, 16:26
Data kupna-sprzedaży (umowy) jest datą wiążącą, chyba że w umowie kwestia gwarancji jest jest zapisana w inny sposób - czytaj dokładnie umowę (każdą )
Pozdro,
Hiszpan - 29-03-2009, 17:03
orto napisał/a: | Data kupna-sprzedaży (umowy) jest datą wiążącą, chyba że w umowie kwestia gwarancji jest jest zapisana w inny sposób | Chyba właśnie tak jest.
Słyszałem jakiś czas temu o gościu, który kupił nowego Nissana Patrola sprzed 2 lat i w tym wypadku podobno jakieś ustępstwa od tej gwarancji były.
Wydaje się to zresztą logiczne, bo o ile na silnik okres gwarancji może się nie zmienić, to na perforację gwarancja powinna się liczyć od daty produkcji, a nie od daty sprzedaży.
Krzysiek_slask - 29-03-2009, 22:22
Cytat: | Słyszałem jakiś czas temu o gościu, który kupił nowego Nissana Patrola sprzed 2 lat i w tym wypadku podobno jakieś ustępstwa od tej gwarancji były.
Wydaje się to zresztą logiczne, bo o ile na silnik okres gwarancji może się nie zmienić, to na perforację gwarancja powinna się liczyć od daty produkcji, a nie od daty sprzedaży. |
No a jak wyglada kwestia tej 12 letniej gwarancji na perforacje ? W fordzie (tez 12 czy 10 lat gwary na blache) byl wymog, zeby raz do roku dokonac przegladu blacharsko-lakierniczego (koszt ok 50,00 netto o ile dobrze pamietam), inaczej gwarancja na perforacje nie byla honorowana
Mont - 08-04-2009, 10:20
Wracając do tematu, na promocjach zdecydowanie wygrali zwolennicy 2,2HDI.
Różnice w cenie aut z 2008r a z b.r. są kolosalne. Znalazłem jeszcze srebrną wersję Instyle 2,2 za 118tys.zł podczas gdy rocznik 2009 kosztuje ok.144tys.zł
POwiem szczerze, że poczułem się naładowany w butelkę gdy dowiedziałem się, że mój egzemplarz o rok młodszy (2009) jest tylko 10tys.zł tańszy.
Zamawiając auto nawet mi do głowy nie przyszło, że różnica jest tak niewielka.
Mogłem się szarpać o opony zimowe....
koniu12 - 08-04-2009, 11:06
Sprawa jest o tyle dziwna, ze 2.2 HDI jest obciazony 18,6% akcyza.
Otrzymalem oferte Instyle 2.2 + metalik + alarm + dywaniki za 117000,- PLN.
Cena netto bez akcyzy to 80862,- PLN ~ 17970,- EUR - takiej ceny nie ma nigdzie w Europie.
Wiec albo mamy ceny amerykanskie, albo Importer sie mocno pomylil...
Jackie - 11-04-2009, 21:35
Mont napisał/a: | Mogłem się szarpać o opony zimowe.... |
Nieco Cię pocieszę Raczej nie mogłeś, na wyprzedaży koszt takich opon to 95% marży dealera więc gdybyś takowe dostał to byłoby to więcej niż dziwne
Pozdrawiam
[ Dodano: 11-04-2009, 20:37 ]
koniu12 napisał/a: | Wiec albo mamy ceny amerykanskie, albo Importer sie mocno pomylil... |
Się nie pomylił a w zasadzie nasz się nie pomylił a inny tak Te auta były wzięte ze stoku innego importera, który miał kłopoty finansowe, nasi kupili furki poniżej ich cen zakupu (kupować było trzeba, bo nasze się skończyły, poza tym cena... )
Pozdrawiam
|
|
|