Sporty Motorowe - Kubica w F1 - po raz pierwszy pojedzie na GP Węgier!!!
igi - 08-08-2006, 13:44
akbi napisał/a: | IGI - załatwiaj Telewizor z TV4 |
ło jezu a skąd ja na wschodzie telewizor wezmę?? u nas to 1 na kilkanaście rodzin
F1 gratulujemy Roberta K czy jakoś tak
akbi - 14-08-2006, 14:44
Coś dla tych, którzy chcą zobaczyć Kubicę na żywo
http://www.motofakty.pl/a...iemy_na_f1.html
szczeslaw - 26-08-2006, 14:05
Kubica dziewiąty w kwalifikacjach, tym razem bez pomocy w postaci kar dla czołowych zawodników!
Anonymous - 26-08-2006, 17:56
czołowi zawodnicy przesunięci na dalsze pozycje startowe w związku z wymianą silnika Kubica da rade
szczeslaw - 27-08-2006, 16:22
Kubica dopiero 12. Pierwsza połowa bardzo ładnie, ale po drugim zjeździe do pit stopu coś się stało i przestał się zupełnie liczyć...
Anonymous - 27-08-2006, 20:46
spokojnie jeszcze 4 jazdy , złapie swoje pierwsze punkty
stanik - 28-08-2006, 12:36
mi sie jazda kubicy podobala. poza dwoma ewidentnymi bledami (oba na zakrecie nr. 8 gdzie juz nie takie slawy polegly) uwazam ze bylo bardzo OK. pozycja 12 na koncu wyscigu uwazam ze zostala podyktowana bledami zespolu. Przyczynila sie tu tez kraksa na poczatku wyscigu i decyzje BMW zaraz po niej. Czesc zespolow jechala ten wyscig na jeden zjazd do boksu, BMW pojechalo na dwa. W wyniku zjazdu zaraz po kraksie, Robert stracil swietnie wypracowane 5 miejsce i spadl na 12, tylko ze On jak i Ci ktorzy jechali na jeden stop musieli jeszcze raz zjezdzac do boksu. Wiec ciezko bylomu cokolwiek odrobic. Po prostu duzo zyskali Ci (bodajze 5 czy 6 zawodnikow), ktorzy po wielkiej kraksie nie zjechali do boksu jak wiekszosc, przesuneli sie o kilka oczek w gore, a potem zjechali tak jak i Ci ktorzy juz raz w boksie bylo i w sumie poza strata pozycji nic to im nie dalo. Zreszta Ferrari i Schumacher (nie wiem czy tak się pisze nazwisko co do literki) też przegrał w sumie wyścig z Alonso w boksie...
A do tego jak czytam dzisja Robert mial awarie butelki z piciem a i opony zespół źle dobral i kiepsko trzymaly.
pozdrawiam
Student - 28-08-2006, 12:46
Dla mnie ta F1 to straszna kicha jak może sie zepsuć dozownik płynu dla kierowcy, co to lanoś za 10tyś zł albo jakaś tandeta z chin, paranoja. Ponadto sytuacja z tymi oponami coś tu śmierdzi, czy BMW jedzie pierwszy sezon, chyba że za sprawy techniczne odpowiada Krystyna z gazowni to ok.
A Kubica da radę
Anonymous - 09-09-2006, 18:01
Robert Kubica wystartuje z czwartej linii do niedzielnego wyścigu o Grand Prix Włoch Formuły 1 na torze Autodromo Nazionale di Monza. Polski kierowca BMW-Sauber bardzo dobrze spisał się w kwalifikacjach zajmując siódme miejsce. - oby tak dalej , trzymamy kciuki
akbi - 09-09-2006, 18:47
i znowu mi dech zaparło jak przyjechał z drugim czasem w drugiej serii kwalifikacji
Anonymous - 09-09-2006, 19:40
miejmy nadzieje ze "u siebie" na torze Monza pokaze na co go stać..
stanik - 09-09-2006, 21:31
no no, spisał się nieźle, to jak dotychczas jego najlepsze pole startowe Czekam z niecierpliwością na jutrzejszy wyścig
Pozdrawiam
piwkotom - 09-09-2006, 21:38
tez bede trzymal kciuki, chociaz akurat bedziemy na Zlocie MitAuto w Piotrkowie.
Z drugiej strony... zwroccie uwage ze na pierwszych dwoch treningach (w trzecim nie jechal) najlepszy byl Sebastian Vettel, nowy kierowca testowy BMW Sauber.... a gostek ma 19 lat!!!
wyniki kwalifikacji
Czy Kubica moze byc taki pewny startow w przyszlym roku? Moze i tak ale musi czuc oddech Vettela na plecach. Moze go to bardziej zdopinguje
stanik - 09-09-2006, 22:38
tak, tylko nalezy pawmiętać, że Vettel jedzie tylko w testach, czyli może cisnąć samochód na maksa, jak zepsuje to "mówi się trudno". Natomiast Kubica, samochodem, a właściwie silnikiem który w nim obecnie siedzi, jechał poprzedni wyścig jak i musi jeszcze bez jego zmiany przejechać całe kwalifikacje i cały wyścig tego weekendu. Do tego ma o ile się nie mylę na ten weekend 7 kompletów opon. Także musi uważać na silnik.
O ile się nie mylę jeden silnik musi starczyć na dwa wyścigi, wraz z kwalifikacjami i na każdy weekend wyścigowy mają 7 kompletów opon. także myślę, że na razie jest nieźle
Pozdrawiam
kochajj - 09-09-2006, 23:24
a startuje z 3 lini...6 pozycja
|
|
|