To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMi¶ki ;-) - Volvo V40

londolut - 06-03-2009, 06:06

Derpin napisał/a:
Misiek mierzysz od 0-100 oczywi¶cie na autostradzie :P i podajesz mi tu czas :D noo :D a w ogóle to umyłe¶ go chociaż od zakupu? :P
No i gadaj co było nie teges :D
Anonymous - 06-03-2009, 06:09

londolut napisał/a:
Derpin napisał/a:
Misiek mierzysz od 0-100 oczywi¶cie na autostradzie :P i podajesz mi tu czas :D noo :D a w ogóle to umyłe¶ go chociaż od zakupu? :P
No i gadaj co było nie teges :D

widze nie tylko ja nie ¶pie jeszcze o tej godzine :P hehe

a żeby nie było OT :P

to on jest czarny na prawdę, czy taki brudny od nowo¶ci :P :P

Matejko - 06-03-2009, 08:35

wpisane mial schwarz metalik
a ogolnie jest w sloncu czarno-grafitowy, a wczoraj w nocy przy swietle zauwazylem ze granatowy :)

Owczar - 06-03-2009, 10:55

Matejko, a może on jest kameleon? :twisted:
Student - 06-03-2009, 10:58

Prędzej ROPUCHA :badgrin:
Matejko - 06-03-2009, 13:43

nie nie, jest czorny metalik
dzis troche pojezdzilem, pomine wir w baku przy takim stylu jazdy, ale
-odpycha sie az milo, turbinka o sprezaniu 0,6 powoduje ze praktycznie od 1500obr/min jedzie jednym ciagiem,
-z wyboru trzech opcji zawieszenia mam chyba te sport, bo nawet w cari nie bylo az tak twardo,
-cos stuka w mcphersonach, jest to ostro slyszalne, a na szarpakach i po wizycie u mechanika wszystko sztywne, oryginalne wiec albo wytrzymalo 10 lat albo ktos wymienil wszystko, prawdopodobnie jak nie widac tzn ze gorne lozyska amorow :(

to tyle - trzeba jeszcze mala korekte licznika zrobic, zeby bylo rowno z silnikiem :)

Owczar - 06-03-2009, 14:49

Matejko napisał/a:

to tyle - trzeba jeszcze mala korekte licznika zrobic, zeby bylo rowno z silnikiem :)

Może lepiej, nie :P te 400tys będzie Ľle wygładało hehe

No wreszcie jeĽdzi :D A kiedy kupujesz alu do niego? Strasznie mi się podobaj± te co miałe¶ w Cari. Patrzyłem na alledrogo, ale nie ma takich na mój rozstaw :/ Kup takie do Volvo, to potem odkupie od Ciebie, bo chyba powinny pasować :D

Matejko - 07-03-2009, 01:28

Owczar napisał/a:
A kiedy kupujesz alu do niego?

nie kupuje, zostaje jak jest, a czemu?
ano temu, ze jak zapytalem znajomego(V40) kiedy ostatni raz cos robil w zawieszeniu to podrapal sie po glowie i powiedzial:
auto mam 3 lata nic nie robilem i poki co nic nie slysze, zeby cos bylo nie tak

dlatego odpuszczam, w cari mi srednio co pol roku padaly laczniki stabilizatora i inne elementy na 17"

Marcin-Krak - 07-03-2009, 13:39

Matejko napisał/a:
dlatego odpuszczam, w cari mi srednio co pol roku padaly laczniki stabilizatora i inne elementy na 17"

Yhmmm jakby to napisać żeby¶ się nie obraził :wink: - stateczniejemy :?: :mrgreen:

Matejko - 07-03-2009, 16:00

niee
tniemy koszta, a do tego zamiast kompletu felg mam wieksze turbo i indeks opon V robi sie za maly :) :mrgreen:

Matejko - 08-03-2009, 22:18

no to kilka zdjec jak to wszystko wygladalo:
drugi i szosty zawor od lewej[stan pozostalych pomine]

na pierwszym cylindrze

na trzecim

cylindry i ich luzy:

costam zostawie, reszta na zlom

nowy serce w aucie - bez oslony

z oslona

wichura1 - 09-03-2009, 09:40

No, ale pomimo wymiany silnika, koszt finalny pojazdu jest niższy niż cena rynkowa. :twisted:
pawela - 09-03-2009, 11:28

i o to chodzi :D
Matejko, nie zarżnij starego nowego serca :)

Matejko - 12-03-2009, 23:36

takie tam foto:

dzis udalo sie wyeliminowac stukanie z przodu, ktorego nikt nie mogl zlokalizowac, bo wszystko dobre, a cos puka - no to stwierdzilem, ze rozbiore mcphersona, zaczalem od lacznika stabilizatora. Po rozkreceniu zlapalem za stabilizator, a on najzwyczajniej w swiecie luzny :(
2 gumki, pare kluczy jakies 6h pracy i zrobione :)
trudny dostep bez opuszczania sanek pod silnikiem ale w cari sie udalo to w tym tez musialo:)
jako ciekawostke - gumy stabilizatora mam z lancera/colta gdzie stabilizator mial 18mm :)

Anonymous - 13-03-2009, 11:18

pieeekna fura :)
dobrze ze zdjecie robione w nocy :D

a tak powaznie to czemu jeszcze nikt nie zrobil swapa do cari skoro teraz tak latwo dostac silnik z turbina?