To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Czego wam najbardziej brakuje w waszym "O-II"???

toru - 06-07-2009, 20:49

Ale myśl pozytywnie....zostało ci kasy na co najmniej jeszcze jednego Outka......a może nawet i półtory............. :D :D :D [/quote]

taaaaaa tylko mały problem zapomniałem pinu do karty bankowej , gdybyś przypadkiem potrafił podać mi te sześc cyferek to będę wdzieczny :mrgreen:

Anonymous - 06-07-2009, 22:21

A co to za antykrysty te PINy.....??????? :shock: :shock:
U mnie tylko cash.........żadnych tam kont.......... :D :D :D :D :D

toru - 08-07-2009, 10:28

AlCapone napisał/a:
A co to za antykrysty te PINy.....??????? :shock: :shock:
U mnie tylko cash.........żadnych tam kont.......... :D :D :D :D :D

no takie podawają dwa razy w tygodniu magiczne 6 cyferek a ja zawsze nie wiem jakie :finga:

clahaux - 09-07-2009, 23:13

wracając do tematu,
po wyjęciu kluczyka ze stacyjki niemożna włączyć radia

WiValdiBB - 24-10-2009, 19:52

A mi brakuje najbardziej dobrego wyciszenia wnętrza, zadziwiająco duży poziom hałasu z kół (18" oryginalne Bridgestony) i przy szybszej jeździe z obszaru dachu pomiędzy szybą a szyberdachem.
Zawiedziony też jestem nieco zawieszeniem (test łosia - gwałtowne zmiany kierunku) pomimo kół 18" i 225/55R18 hałaśliwych opon oraz fabrycznej rozpórki - buja tym autem jak tapczanem babuni :) Użytkowałem wcześniej VW Caddy i zawieszenie VW to byłąnaprawdę bajka
Z drobnostek brak mi położenia klawisza INFO na kierownicy , tak jak w Navarze, również brak schowka na okulary w dachu
Jak dla mnie auto mogłoby być trochę wyżej zawieszone - ma mały prześwit - superowa byłaby pneumatyczna regulacja wysokości i twardości zawieszenia - tak tak, wiem że to nie ta liga :(
System MMCS mnie nie powala, brak możliwości wgrywania np mp3 z płyt DVD czy złącza USB, głośniki i wzmacniacz przeciętnej jakości, radio bardzo długo wyszukuje zaprogramowane stacje
Chłodzenie/ogrzewanie schowka przydałoby się aby było niezależne od wnętrza
Plastiki paneli drzwiowych za łatwo się "mereszą" :)
Również pochylanie lusterek przy załączeniu biegu wstecznego jak i pamięć pozycji fotela o ile musi być obsługiwany pstryczkami nie jest chyba problemem dla takiej firmy
Co więcej? Słaba ekonomia silnika 2,2 DID- sporo konsumuje przy szybszej jeździe
+
Grześku napisał/a:

A w temacie czego najbardziej mi brakuje w O-II:
- blokady podłokietnika
- regulacji jego wysokości
- aktywnego tempomatu

No i coś jest nie tak z wentylacją, podczas deszczu muszę włączać klimę bo inaczej okna parują w niesamowitym tempie.
Tak więc na koniec:

- brakuje mi dobrej wentylacji :P

zgadzam się z przedmówcą w sprawie podłokietnika jak i wentylacji
oprócz aktywnego tempomatu, do tego potrzebny jest radar a to już inna półka cenowa,
Nie wymagajmy bajerów i parametrów z aut kilka razy droższych niż OUTEK II
pozdrawiam

mitsu00 - 24-10-2009, 21:37

WiValdiBB napisał/a:
również brak schowka na okulary w dachu

W opcji bez szyberdachu schowek jest bo ja go mam i jest to bardzo przydatne :lol:

Pozdr.

KowaliK - 24-10-2009, 22:52

Instyle bez szyberdachu? :-k
mitsu00 - 24-10-2009, 22:56

KowaliK napisał/a:
Instyle bez szyberdachu? :-k

Niooooo.., niestety wersja Instyle na rynku skandynawskim nie posiada szyberdachu. Dziwne to ale tak jest. Chciałem nawet zaplacić ekstra za szyber ale nie dało rady. Importer tak sobie skonfigurował i tyle. A szkoda bo bardzo chciałem to mieć :(

Pozdr.

pretor - 25-10-2009, 18:57

WiValdiBB napisał/a:

Plastiki paneli drzwiowych za łatwo się "mereszą" :)

Czy możesz rozwinąć tą myśl ?

Wazzi - 26-10-2009, 00:39

WiValdiBB napisał/a:

oprócz aktywnego tempomatu, do tego potrzebny jest radar a to już inna półka cenowa,
Nie wymagajmy bajerów i parametrów z aut kilka razy droższych niż OUTEK II
pozdrawiam
PAssat kosztuje tyle samo a posiada takei rzeczy w opcji
karol_alasz - 26-10-2009, 08:55

Wazzi napisał/a:
PAssat kosztuje tyle samo a posiada takei rzeczy w opcji

To posiada w opcji (czyli placisz dodatkowo) czy w standardzie przy takiej samej cenie za samochod??

sylb - 26-10-2009, 20:13

Do MONDEO też można dokupić aktywny tempomat.
C5 też jest jakieś cudo co wł. drgania jak sie przekracza linie.

tcic - 03-11-2009, 22:06

Witam,
Brakuje mi, a właściwie przeszkadza:
1. Brak kompletu informacji na wyświetlaczu (dlaczego muszę wybierać między temperaturą silnika, poziomem paliwa a dziennym przebiegiem). Dla mnie TOTALNIE wkurzające. oprócz tego mam Audi A4 i tam jakos wszystkie wskazania kierowca ma do dyspozycji - więc można...

2. Podświetlenia przycisków drzwi - oszczedność godna pożałowania

3. Amortyzatora przedniej maski (w aucie za ponad 100 tys to powinien byc standard)

4. Brak w standardzie popielniczki/pojemnika na smieci (jedynie zan dopłatą). Nie ma gdzie schować papierka po cukierku czy chusteczki higienicznej. To jedyne auto, które oszczędza na taki ekstasie...

Ale generalnie nie jest źle.

JCH - 03-11-2009, 22:29

tcic napisał/a:
To jedyne auto, które oszczędza na taki ekstasie...
Nie jedyne. W Outbacku nie ma popielniczki, w Dacii Logan też nie było :D
W Outbacku, co prawda, jest taka jakby "śmietniczka" - miejsce na papierek ale częściej wrzucam śmieci do dziury na kubek.

Ciekaw jestem czy macie w Outlanderze coś takiego:
- po wyłączeniu stacyjki i wyjęciu kluczyka przez ok. 30 sek był jeszcze prąd na podnośnikach szyb, można je więc spokojnie domknąć. Mała rzecz a cieszy :) Było to w Space Starze a w OBK mi strasznie tego brakuje :(

tomekrvf - 03-11-2009, 22:39

JCH napisał/a:
po wyłączeniu stacyjki i wyjęciu kluczyka przez ok. 30 sek był jeszcze prąd na podnośnikach szyb, można je więc spokojnie domknąć.

Ma to nowy Outlander i Lancer.