To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Maździuchna

karolgt - 02-08-2009, 21:40

wrócił i się nie przywitał :axe:

no to pokaż tą Mazde na zlocie w końcu :P

Marcin-Krak - 06-08-2009, 01:07

Wczoraj wreszcie zakończyłem całą procedurę rejestracyjną :P
Tzn odebrałem stały dowód rejestracyjny i złożyłem wniosek o korektę w Izbie Celnej ;)

Poza tym w Krakowie porusza się sporo podobnych Mazd do mojej i co jakąś widzę, to wydaje mi się, że to moja jedzie :roll: :twisted: A wszystko przez to, że jednak Colt w takim jak mój kolorze był rzadkością w Krakowie :P

Marcin-Krak - 01-09-2009, 10:18

Pokonując trasę na i ze Zlotu - Mazda zadowoliła się równymi 6 l paliwa :mrgreen:
Poza tym wczoraj odkryłem kolejny gadżet - mogę regulować moc podświetlenia zegarów - mała rzecz a cieszy :mrgreen: :mrgreen:

karolgt - 01-09-2009, 10:27

Marcin-Krak napisał/a:

Poza tym wczoraj odkryłem kolejny gadżet - mogę regulować moc podświetlenia zegarów - mała rzecz a cieszy :mrgreen: :mrgreen:

nawet CA0 tak ma :P

Anonymous - 01-09-2009, 10:57

Marcin-Krak napisał/a:

widzisz a ja nie musze:P za mnie to komputer robi :P :p

Maretzky85 - 01-09-2009, 11:00

A cieszy - i to jak :D Szczególnie w nocy :>
Mój się zadowolił 9.5l gazu na rozregulowanym zapłonie :D
Miło było Cię poznać na zlocie :> Do zobaczenia na pewno na następnym :D

fazacz - 28-10-2009, 12:20

Marcin-Krak napisał/a:
zabrakło też problemów jak np VIN rozszyfrowany w Wydziale Komunikacji jako HTB 4 drzwiowy o poj.1.4 i roku produkcji 2001 mimo, że wszędzie figurowało 2002 - no ale to już pikuś

Oni mają coś z tym VINomatem :) mój szczeniak wszedzie w papierach prod 2006 VIN na stacji diagnostycznej rozszyfrowany na 2006 a w Wydziale Komunikacji 2005 :) :):)

Marcin-Krak - 31-10-2009, 20:45

fazacz napisał/a:
Oni mają coś z tym VINomatem :)

Chyba tak.Od 2 osób już słyszałem, że mają problemy podobne do mojego ;)
Spalanie jak na razie w warunkach mieszanych (mało jeżdżę - taki czas) wynosi wg komputera 7,4 - czyli całkiem ok :D

Problemem jest znalezienie w Krakowie kompletu 4 używanych felg stalowych do Mazdy w dobrym stanie :roll:

Hugo - 31-10-2009, 23:54

Marcin-Krak napisał/a:
Problemem jest znalezienie w Krakowie kompletu 4 używanych felg stalowych do Mazdy w dobrym stanie
No co Ty. Jaki tam masz rozstaw śrub. Chyba 4x100, czy nie?
Marcin-Krak - 01-11-2009, 00:06

Hugo napisał/a:
No co Ty. Jaki tam masz rozstaw śrub. Chyba 4x100, czy nie?

No tak.
Problem stanowi to: 14x5.5JJ. Chyba że nie ;) ? Tzn że to oznaczenie to jakiś pic na wodę fotomontaż :P

Aha i jakoś opcja allegro mi nie odpowiada w tym wypadku - bo to trochę kupowanie kota w worku, a i cena + koszt wysyłki powodują, że cała inwestycja staje nie rentowna :P

mkm - 01-11-2009, 10:33

Marcin-Krak, szukaj felg z tych modeli:
4x100 5,5 ET 44 Mitsubishi Carisma („starsza”) ( ET minimalnie mniejsze, ale jakby co to mozesz przymierzyc moja)
4x100 5,5 ET 45 Kia Sephia II Shuma I + II, Rover 416, Nissan Sunny ‘86-’95 (tu trzeba uważać bo się roznia miedzy modelami),

4x100 6J ET 45 Golf III
4x100 6J ET 50 Renault laguna (starsza)

Ja bym przymierzył 6J (powinno byc ok, ale nie sprawdzalem na Twojej Mazdzie), bo wtedy otwiera sie opcja “Golf” I ceny robia sie przystępne,wybor duzy, a do „japonczykow” maja normalnie „zmowe cenowa”…
Allegro tez zle nie jest. Dzwon na „rozbiorki” aut, a nie same aukcje felg, bo wtedy kupisz komplet znacznie taniej.

Marcin-Krak - 03-11-2009, 00:02

Maraton zrobiony - efekt mizerny :evil:
Nie udało mi się znaleźć kompletu 4 stalówek używanych :roll:
Teraz zaczynam się zastanawiać nad nowymi felgami - tylko jest problem, bo ET 39 i nie wiadomo czy podpasują - ale cena kompletu nowych powoduje, że wtedy warto zastanowić się już nad używanymi alusami :roll: - tylko z kasą tak czy siak na razie kruchutko :?

Marcin-Krak - 17-12-2009, 17:48

Opony założone - mimo, że jak zamawiałem to były - a jak zaczęli realizować zamówienie, to już ich nie było - ale mimo tego czas realizacji w takiej sytuacji 4 dni uważam za zadowalający.
Zakupiłem Fuldy Kristall Montero 3. Nieźle w testach wypadały - choć różnice w sklepach mieli różne;) Ale mam nadzieję, że będzie ok - pierwsze kilometry wypadły ok.
Opona jest cichsza niż letnie, który poszły do kosza.

Marcin-Krak - 20-12-2009, 22:34

Dzisiaj zrobiłem sobie test oponek i systemu TCS (tak się on chyba zowie).
Z 50 hamowanie nie doprowadza do zmiany toru jazdy :shock: - tylko trochę to trwało ;)
Ruszanie pod górkę jakby w ogóle śniegu i górki nie było.
Auto na śniegu zachowuje się jak na czarnym.
Ciekawe jak będzie gdy będzie to bardziej śliskie lub bardziej mokre.
Ogólnie może być :)

Marcin-Krak - 30-01-2010, 17:30

Dziś po 3 tygodniach stania pod chmurką w kołderce ze śniegu (tak wyszło :wink: ) wreszcie ulitowałem się nad Maździuchną i Ją odśnieżyłem, pogłaskałem za uszkiem :D i postanowiłem odpalić z przekonaniem, że nic z tego ;) - a tu proszę najpierw zapaliły się wszystkie kontrolki i odpaliła elegancko jakby stała w cieplutkim garażu :D
Jedyną ofiarą są tarcze hamulcowe lekko chwycone przez zazdrosną rudą jędzę :evil:
Jutro wyprawa w celu naładowania aku w trakcie jazdy :D