Chcę Kupić Outlandera - zakup outlandera
michula - 06-10-2009, 13:29
Sory za moj brak odpowiedzi ale bylem na wyjezdzie.Tak jak Krzysiek pisze jest w rzeczywistosci.Ten chip to V-tech.Dla mnie bez roznicy bo i tak bede u nich serwisowal.A propo tych chipow to jest jakas Techniczna roznica miedzy nimi.Ktory jest lepszy ?????????
Krzysiek_slask - 08-10-2009, 10:25
Zauwazylem ze jest nowa (mniejsza) cena na Outlandera Instyle z roku 2009 (poziomem zrownala sie do ceny modelu z 2008).
Czyli po promocji na Intense + przyszla kolej na najwyzszy model
Ceny Outka
michula - 21-10-2009, 19:07
Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci.Od poniedzialku jestem posiadaczem M. outlandera Intens +.Jak na razie super/co prawda tylko 300 kilometrow ale czas pokaze jak sie bedzie auto sprawowac .Pozdro
Anonymous - 10-01-2010, 01:55 Temat postu: kilka pytań do posiadaczy... Witam,
Ja wprawdzie dopiero zamierzam kupić Outlandera II, ale przeglądałem forum i chciałem Szanownych Kolegów/Koleżanki podpytać i w temacie i trochę obok...
1. Czy można do tego auta dołożyć moduł ogrzewania postojowego (fabryczny lub np. webasto)? - wtedy nie mielibyście problemów z odpalaniem diesla przy niskiej temperaturze...
2. Podobno z początkiem roku ma być (jest) u nas w kraju dostępny diesel 2.2 z automatyczną skrzynią. Czy taka kombinacja jest dobrym pomysłem (80% to jazda po mieście) czy lepiej pozostać przy 2.0 i manualną przekładnią?
3. Jak wygląda możliwość chipowania tego mocniejszego diesla? Ten mniejszy pochodzi z grupy VW - więc to raczej wiem, bo mam podobny. Ale ten mocniejszy to Francuz i nie wiem, czy jego moc jest wystarczająca czy też warto go jeszcze podciągnąć? (Lepiej chipować 2.0 czy zainwestować w 2.2 i go nie ruszać?)
4. Jak wygląda zaplecze serwisowe Mitsubishi?
a) dostęp do części - w Seacie jest sporo zamienników, także ze Skody i VW
b) jakość i sprawność serwisów ASO - w moim (obecnym) przypadku jest z tym raczej słabo. Który salon / serwis w Warszawie polecacie?
c) ceny części i koszty eksploatacji... jakieś sugestie?
5. Czy kupując nowego Outlandera w salonie jest jakiś element wyposażenia, z którego warto zrezygnować (fabrycznie) i dołożyć go indywidualnie? Przeglądając forum znalazłem złe opinie o autoalarmie i nawigacji.
6. Czy znane są Wam przypadki kradzieży tego modelu? Będąc na mieście mam szukać parkingu strzeżonego, czy też raczej mogę być spokojny...
Z góry dziękuję za odpowiedzi i komentarz.
rezon - 10-01-2010, 11:08
Samurajack napisał/a: | Czy można do tego auta dołożyć moduł ogrzewania postojowego (fabryczny lub np. webasto)? | - można. Problemy z odpalaniem nie są duże i dokuczliwe.
Samurajack napisał/a: | Podobno z początkiem roku ma być (jest) u nas w kraju dostępny diesel 2.2 z automatyczną skrzynią. Czy taka kombinacja jest dobrym pomysłem | wg mnie tak, ale wcześniej nie było takiej. Problemem w grupie VW zaczyna jednak być żywotność skrzyń DSG, których naprawa nie jest tania. Pow. 150kkm użytkownicy zaczynają narzekać na stuki.
Samurajack napisał/a: | Lepiej chipować 2.0 czy zainwestować w 2.2 i go nie ruszać?) | chyba lepiej zaczipować 2.2
Samurajack napisał/a: | Jak wygląda zaplecze serwisowe Mitsubishi? | podstawowe materiały eksploatacyjne - sprzęgło, klocki, itp. zamienniki oczywiscie są. Również do silników - niejapońskich też. Cała reszta - jesteś skazany na ori. Samurajack napisał/a: | Który salon / serwis w Warszawie polecacie? | polecam uwadze cały wątek http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=84 Samurajack napisał/a: | Czy znane są Wam przypadki kradzieży tego modelu? | na razie nie cieszy się "wzięciem". Ale sprzedano go dość dużo w PL, więc może się pojawić zapotrzebowanie na części. Samurajack napisał/a: | autoalarmie i nawigacji. | alarm nie jest fabryczny - dokłada go zazwyczaj dealer. Chyba zależy od dealera co wkłada. Nawigacja - nie mam u siebie ori Mitsu, ale wymienione choroby - mapy, itp to niemal nagminne w nawigacjach fabrycznych.
Krzysiek_slask - 10-01-2010, 12:49 Temat postu: Re: kilka pytań do posiadaczy... Jeszcze troszku uzupelnienia do tego co przede mna napisal rezon
Samurajack napisał/a: |
1. Czy można do tego auta dołożyć moduł ogrzewania postojowego (fabryczny lub np. webasto)? - wtedy nie mielibyście problemów z odpalaniem diesla przy niskiej temperaturze... |
Tutaj watek na ten temat :
Thread o webasto
Samurajack napisał/a: | 2. Podobno z początkiem roku ma być (jest) u nas w kraju dostępny diesel 2.2 z automatyczną skrzynią. Czy taka kombinacja jest dobrym pomysłem (80% to jazda po mieście) czy lepiej pozostać przy 2.0 i manualną przekładnią? |
Z tym, ze cena modelu z tym motorem to niecale 160k PLN w przypadku Int+ i przeszlo 170k PLN za Instyle. Sadze, ze za te pieniadze mozna kupic juz o klase wyzszy samochod.
5. Czy kupując nowego Outlandera w salonie jest jakiś element wyposażenia, z którego warto zrezygnować (fabrycznie) i dołożyć go indywidualnie? Przeglądając forum znalazłem złe opinie o autoalarmie i nawigacji. |
Autoalarm raczej doloza Ci w salonie jako gratis, wiec raczej z niego rezygnowal nie bedziesz; co do navi - to fakt, istnieje ciekawy chinski substytut MMCS'a i warto sie nim zainteresowac z uwagi na cene, funcjonalnosc i bezinwazyjne mozliwosci adaptacyjne w instniejaca instalacje. Tu sporo na ten temat zostalo nabazgrane :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45184
i wczesniej tu :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36353
6. Czy znane są Wam przypadki kradzieży tego modelu? Będąc na mieście mam szukać parkingu strzeżonego, czy też raczej mogę być spokojny... |
Jesli przy zakupie samochodu bedziesz supportowal sie kredytem, czy tez bedziesz nabywal pojazd w leasingu bedziesz musial obowiazkowo wykupic polise AC (najlepiej nie kierowac sie przy wyborze ubezpieczyciela cena, a raczej "bezkonfliktowoscia" w wyplacaniu ubezpieczenia.
Zawsze ta polisa stanowi jakis margines bezpieczenstwa i pozwala na spokojny sen
Co do kradziezy, chyba jeden przypadek byl na forum zgloszony, ze komus Outek zmienil wlasciciela. Wiecej nie pamietam
Wazzi - 10-01-2010, 14:18
a kto o zdorwych zmyslach nie kupuje AC przy aucie wartym 130 tys?:)
JCH - 10-01-2010, 15:46
Wazzi napisał/a: | a kto o zdorwych zmyslach nie kupuje AC przy aucie wartym 130 tys?:) | Bogaty. Bogatemu wszystko wolno
Anonymous - 10-01-2010, 23:52 Temat postu: ubezpieczenie Dzięki za powyższe wyjaśnienia. Pójdę w tygodniu do AutoGT po ofertę, zobaczę czy zamienię Leona, a dzięki Wam będę mądrzejszy o parę szczegółów...
Odnośnie kradzieży / ubezpieczenia - ja kupie auto w leasingu, więc ubezpieczenie będzie obowiązkowo (zresztą nie wyobrażam sobie kupna nowego auta bez takiego zabezpieczenia). Pytałem o "bezpieczeństwo kradzieżowe" auta nie po to by zaoszczędzić na polisie tylko z uwagi na chodliwość danej marki. W moim przypadku (Seat) jeszcze nie tak dawno, to nikt by nie ruszył Leona, bo nie był popularny, ale skoro jego części, a głównie komputer pasuje i do Skody i do pościąganych powypadkowych Golfów to się zaczęło polowanie... mi już 2 razy podchodzili do auta - dlatego zapytałem czy z Mitsubishi też są takie niebezpieczeństwa.
bonito - 11-01-2010, 08:32
Wazzi - ja jestem przy zdrowych zmysłach, a nie nigdy kupiłem żadnej polisy AC do nowego samochodu, a tym bardziej do starszego (z jednym wyjątkiem, który zresztą źle się skończył). Zaoszczędziłem mnóstwo pieniędzy, w razie problemów stać mnie na naprawę lub nowe auto. Płacący polisę AC tak naprawdę kupują mglistą obietnicę zwrotu pieniędzy, która nie zawsze się sprawdza...
Myślę, że polisy AC są właśnie dla bogatych (czytaj: mogących wydać parę tysięcy za nic)
pozdr, bonito
Anonymous - 11-01-2010, 13:01 Temat postu: AC Kolega 'bonito' lubi ryzyko. Z ubezpieczeniem AC jest tak jak z intercyzą w małżeństwie. Niby się kocha swoją żonę, ale po pewnym czasie może coś się przydarzyć (i to obu stronom) - w przykładzie motoryzacyjnym będzie to np. zgubienie kluczyków na parkingu albo napad - i wtedy dobrze jest mieć choć prawne zabezpieczenie, żeby jakiś tam składnik majątku nie przepadł bezpowrotnie. A chyba zgodzimy się, że nawet auta za 50 tyś byłoby żal, nie mówiąc już o takim 2x droższym i dodatkowo wyposażonym zgodnie z własnym gustem, drogim (nietypowym lub ściąganym i długo oczekiwanym) sprzętem (audio, webasto, felgi, relingi, itp.).
Konsultowałem w salonie dwie wersje silnikowe Outlandera. Ten mocniejszy 2.2 diesel ma być najwcześniej na koniec lutego z tym zastrzeżeniem, że w automacie (z uwagi na wyższą akcyzę od tej pojemności silnika) będzie cena się zaczynać od 150 tyś. zł - Tu warto przypomnieć, że BMW X1 zaczyna się od 148, Audi Q5 - 155, a to już wyższa półka, więc czy warto się pakować (czekać na tego) Outlandera?
Czekam na kalkulację leasingu, ale chyba przyjdzie mi poprzestać na silniku 2.0 od VW (Intense+ w promocji za 115) i tak samo jak w moim Leosiu go podchipujemy żeby mnie autobusy nie wyprzedzały...
Krzysiek_slask - 11-01-2010, 15:50 Temat postu: Re: AC
Samurajack napisał/a: | Czekam na kalkulację leasingu, ale chyba przyjdzie mi poprzestać na silniku 2.0 od VW (Intense+ w promocji za 115) i tak samo jak w moim Leosiu go podchipujemy żeby mnie autobusy nie wyprzedzały... |
Skoro wybrales leasing, to dopytaj sie jak bedzie z platnosciami za AC. Z tego co wiem, niektore firmy leasingowe pozwalaja na wybor ubezpieczyciela i to Ty sam we wlasnym zakresie placisz AC.
Ale sa rowniez takie firmy, ktore refakturuja to ubezpieczenie i wowczas placisz za AC firmie leasingowej + dodatkowo VAT od tej faktury
sylb - 11-01-2010, 20:07
Zapytaj się sprzedawcę czy Mitsubishi daje jakieś specjalne rabaty w przypadku Leasingu. Zazwyczaj jest to jakieś 7-15% rabatu. Nie wiem jak to jest w Mitsubishi w końcu to jest dość niszowa firma a np. OPEL daje nawet 18%. Prawdopodobnie nie jest to też na rękę Dealerowi wiec pomijają ten temat szerokim łukiem.
Hiszpan - 12-01-2010, 23:45
Panowie - dość!
Wszystkie posty dotyczące AC w tym temacie zostały przeze mnie usunięte. Każdy kolejny będzie skutkował RB.
Sorry - prosiłem...
P.S.
Wszelkie uwagi w powyższej sprawie możecie zgłaszać do mnie lub bezpośrednio do admina.
dab - 13-01-2010, 12:55
Hiszpan napisał/a: | Panowie - dość! |
Hiszpan, chyba jestes nieco przewrazliwiony? temat dotyczy zakupu auta a polisa jest jego nieodlacznym elementem...dlaczego zabraniasz nam tu o tym dyskutowac?? W dodatku przeciez jest to caly dzial poswiecony zakupowi tego auta. Tym bardziej nie rozumie twojego poirytowania i zdenerwowania Gdzie mamy o tym porozmawiac? Zakladac osobny watek? Logiczne pytanie: Po co??
Spokojnie wymieniamy opinie, nie ma zadnej nerwowki, przepychanek czy chamstwa...o co wiec chodzi??
Chyba troche Cie ponioslo...
Wszyscy jestesmy przeciez dorosli, sadze ze srednia na naszym forum to wiek powyzej 30 ...chyba nie trzeba nas tu az tak karcic i pilnowac jak dzieci ..te kazdy z nas zapewne ma w domu
Hiszpan...pls...wiecej luzu i dystansu
|
|
|