Forum Dla Pań - skuteczna dieta
mabda - 26-12-2009, 10:41
a6w mi zdecydowanie nie pasuje. dla mnie zbyt nudne, takie powolne i w ogole. poza tym po 18 dniach nie moglam sie ruszac, bo kregoslup ledzwiowy odmawial mi posluszenstwa.
8min abs jest fajne, ale chyba troche za "proste". fajne do przyzwyczajenia miesni, ale potem nic nie daje. fajne tez jest "chce miec taki brzuch" temilee web. 2x15min - program podstawowy i zaawansowany.
ogolnie to kazde cwiczenia maja sens, ale musza byc dobrane do miesni, zeby nie przeforsowac i zbytnio nie obciazac. trzeba tez pamietac, ze miesnie potrzebuja ok 24godz na regeneracje.
a co do diety - nie wiem, czy bylo tu pisane, ale wiele osob poleca diete proteinowa dunkana. dla osob wybitnie lubiacych miesa szybko na niej ubywa, ale dlugo trwa stabilizacja - w zaleznosci od ilosci utraconych kg
macia - 26-12-2009, 10:43
Mój brat nabawił się dosyć poważnej kontuzji. Specjaliści do których chodził chóralnie stwierdzili, że brzuszki, które codziennie robił bardzo się do tego przyczyniły.
Co do monotonii - nie przekonuję Cię, mówię tylko swoje zdanie. Zresztą zobaczysz na przykład 14 dnia ćwiczeń Stwierdzisz, że wf to najbardziej dynamiczna z lekcji Przerabiałem to.
W każdym razie życzę sukcesów.
koszmarek - 26-12-2009, 10:51
macia, nadal mi nie odpowiedziałeś, ale trudno
od stycznia się wspomogę basenikiem i może nie wysiądzie mi kręgosłup
mabda - 26-12-2009, 10:53
przy cwiczeniach na brzuch trzeba zapamietac 2 zasady:
1. robiac brzuszki nie podnosi sie do siadu - wystarczy odrywac barki i lopatki - dzialanie dokladnie takie samo, ale nie obciaza kregoslupa az tak bardzo
2. unoszac nogi zawsze je zginajmy - unoszenie wyprostowanych stwarza za duza dzwignie na kregoslup. efekt - bol, nadwyrezenie
koszmarek - 26-12-2009, 10:56
mabda, będę o tym pamiętała Szczególnie 2 punkt się przyda
karolgt - 26-12-2009, 20:31
macia napisał/a: | koszmarek, z całego serca odradzam wejdera... Po pierwsze strasznie monotonne i wymagające bezsensownego liczenia, po drugie tak naprawdę to szkodzi, bo bez głowy ktoś sobie to wymyślił. Jeśli chcesz ćwiczyć brzuch bez napinki to polecam na youtube film zatytułowany "8 min abs" - przyjemny i skuteczny, znam z autopsji
Link: http://www.youtube.com/watch?v=K5IVDUwofDU |
true
mi A6W też nie podchodzi.
zresztą. Zrób sobie A6W a po godzinie zro” ABS2, zobaczysz różnice, gwarantuje
Doszedłem w A6W chyba do 35 dnia, nie widziałem sensu wiecej, nie to co ABS
koszmarek - 26-12-2009, 20:53
karolgt napisał/a: | a po godzinie zro” ABS2 |
czy to chodzi o te 2 minutki ? Bo nie moge znaleźć ABS2
karolgt - 26-12-2009, 21:28
koszmarek napisał/a: | karolgt napisał/a: | a po godzinie zro” ABS2 |
czy to chodzi o te 2 minutki ? Bo nie moge znaleźć ABS2 |
o 8 minut
koszmarek - 26-12-2009, 21:32
abs widziałam, bardzo ładny pan, ale mówicie że jest część druga? Czy ja źle rozumiem?
update:
ok, macie racje
wczoraj po Weiderze bolał mnie kręgosłup na łopatkach, teraz, po ABS boli mnie brzuch I pan przyjemnie do mnie rozmawia
macia - 26-12-2009, 23:04
Brawo! Czasem warto wyciągnąć wnioski z błędów innych osób Ja robiłem długi czas 8 min ABS i zawsze to lubiłem. Wejdera znienawidziłem szczerze i raz na zawsze. Uwierz, że wystarczy raz dziennie abs i efekty będziesz widziała bankowo
PS. Chyba wrócę do ćwiczeń, bo moje kształty robią się bardziej opływowe ostatnio
koszmarek - 26-12-2009, 23:07
macia, dzięki za radę Weidera robiła moja znajoma i to ona mi poleciła. Ale rzeczywiście uderzająca różnica jest. Spróbuje może rano i wieczorem robić, przynajmniej na początku- żeby szybciej wyrobić brzuszek. Potem basenik i w końcu może będę dobrze wyglądać
mabda - 26-12-2009, 23:11
koszmarek - na samym poczatku rob raz dziennie. miesnie nie przyzwyczajone do wysilku mecza sie szybciej, a co za tym idzie potrzebuja wiecej czasu na regeneracje. optymalne dla miesni jest 24godz odpoczynku, wiec - zwlaszcza na poczatku - wieksze forsowanie moze ci tylko zaszkodzic
aha, nie zestresuj sie powiekszeniem obwodu i problemem z dopieciem spodni - miesnie puchna i rozrastaja sie szybciej niz spala tluszczyk
o, jeszcze jedno! jak chcesz ladnie talie zaznaczyc to zainwestuj w hula hop nie cwicze regularnie, ale widze juz efekty. talia ladniejsza i boczki mniejsze. ja mam z kulkami masujacymi, ale po 2 dniach krecenia trzeba zrobic tydzien przerwy, bo siniaki straszne i bol nie do wytrzymania czasem
macia - 26-12-2009, 23:12
Ekspertem nie jestem, ale z tego co się orientuję (a mam dobre źródła) mięsień potrzebuje co najmniej 24 godziny żeby odpocząć i efektywnie oraz bezpiecznie podjąć kolejny wysiłek. Zatem robienie brzucha dwa razy dziennie chyba mija się z celem. Ja robiłem raz dziennie i efekty miałem naprawdę zadowalające.
[ Dodano: 26-12-2009, 23:14 ]
O wyprzedziłaś mnie Ale mniej więcej to samo mamy na myśli
koszmarek - 26-12-2009, 23:17
mabda napisał/a: | ja mam z kulkami masujacymi, |
jak wygląda takie hula hop z kulkami?
mam hula hop gdzieś zabunkrowane na działce.
Skoro się mają mięśnie przyzwyczajać, to później będę robiła dwa razy dziennie
mabda napisał/a: | nie zestresuj sie powiekszeniem obwodu i problemem z dopieciem spodni |
Martwię się znacznym przybyciem na wadze:( patrz blog.
mabda - 26-12-2009, 23:21
na wadze tez przybedzie. masa miesni jednak szybko sie zwieksza, a tluszczyk nie tak latwo spalic. a jak zaczynasz chudnac, to nie czaruj sie - najpierw spada woda potem dopiero tluszczyk...
a hh mam takie:
od tego goscia: http://allegro.pl/my_page.php?uid=3315090 jak cos
|
|
|